Odd - Molde: 1-3
Det var en våt aften på Skagerak Arena i Skien, og på motsatt side for Odd stod Molde - med 12 poeng mer. Etter å ha møtt hverandre 41 ganger tidligere i Eliteserien, hadde Molde kun vunnet to ganger borte mot de hvikledde.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
9 TIMER SIDEN

– Ohis letteste

Odd hadde så vidt kontakt med ballen de første 20 minuttene i første omgang. Litt over et kvarter spilt, gikk Molde opp i ledelsen – fortjent. Eirik Ulland Andersen snappet ballen ved 16-meteren til Odd, brukte et touch for å legge ballen til rette og plasserte den trygt til høyre for keeper. Det ble høyre kantens første mål for sesongen.
10 minutter senere meldte hjemmelaget seg på. Odd utnyttet Moldes ubalanse, og Sander Svendsen la inn et farlig innlegg fra venstre siden. Kollega Conrad Wallem reduserte, og fikk også sinn første scoring i Eliteserien.
Etter utlignelsen kom Odd mer og mer inn kampen. Men Molde ville ha ledelsen tilbake. Noen få minutter før pause, fikk de blådraktede innkast på hjemmelagets banehalvdel. Det ble tatt kjapt, og Moldes Magnus Wolff Eikrem fikk all tid til å servere et flott innlegg fra høyresiden. Ballen ble løftet på bakerste stolpe til Ola Brynhildsen som nikket ballen inn mot motsatt målhjørne, med så og si ingen vinkel. Ballen gikk i stolpen og ut – men Ohi Omoijuanfo var selvfølgelig på plass og satt returen.
– Ohis letteste mål for sesongen, kalte Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson det.
Kan dette være det lille som gjør at Ståle Solbakken vil plukke ut spissen til landslagssamlingen til uka? Med flere spillere skadet før Norges kamp mot Montenegro, blant annet Erling Braut Haaland, er det forventet at en spiss vil bli tatt ut før fredag.
Det stod 2-1 til pause.
– Det er en jevnspilt omgang, og sjanser til begge lag. Vi gjør det litt for enkelt i egen boks for Molde, så de får to mål på det. Men det er deilig med første scoring, sa Odds Wallem til pause.

Målsugne Andersen

Molde økte ledelsen i det 64. minutt. Brynhildsen førte ballen innover i banen og sendte en perfekt timet ball til Fredrik Haugen på utsiden. Haugen la inn, Ulland Andersen kom stormende inn i boksen og satt sitt andre mål på Skagerak Arena.
Odd fikk sin siste sjanse rett før slutt, da Milan Jevtovic skjærte inn fra venstre, leverte ball noen få centimeter fra målstreken og Gilli Rolantsson traff stolpen.
– Molde vinner fortjent og de er bedre enn oss i alle faser. De er bedre lag enn oss i dag, og de gjør en sterk bortekamp. Det er skuffende selvfølgelig, når det er så mange mennesker tilstede, sa Odd-trener Frode Nornes etter kampen.
– Vi spiller en meget god bortekamp, har god balanse og et bra ettertrykk. Vi skaper mye, og fortjener seieren i dag. Vi gjør som vi sa før kampen. Jeg er jævlig godt fornøyd, sa Molde-trener Erling Moe etter kampen.
Dessverre for Molde, ble det ingen tap for Bodø/Glimt på Nadderud til samme tid, og de ligger fortsatt tre poeng bak laget på førsteplass.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03