Odd - Mjøndalen 2-2
Mjøndalen dro til Skien med fornyet tro etter en knallsterk 5-0-seier mot Kristiansund i forrige serierunde. Det så lenge ut som om Odd skulle sende Mjøndalen ned på jorda igjen, men så våknet Lars Olden Larsen.
Eliteserien
Flere nøkkelspillere kan forsvinne: – Går noen ut skal noen inn
3 TIMER SIDEN
Etter total Odd-dominans i førsteomgangen og en fullt fortjent 2-0-ledelse til hjemmelaget, var det et annet lag som gikk ut på gresset i Skien etter sidebyttet. Men det var ikke før 80 spilte minutter at gjestene fikk uttelling.
Olden Larsen leverte to fantastiske scoringer fra distanse i det 80. og 82. spilleminutt. Det var alt gjestene trengte for å få med seg ett poeng hjem til Mjøndalen.
– Nå er Olden Larsen heit. Han skal vi selge for mye penger etter hvert, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen om kantspilleren etter kampslutt.
Etter dagens to fulltreffere, står Lars Olden Larsen med fire mål på de siste to.
– Det er deilig å vise seg frem på nivået her, i hvert fall med scoringer, forteller dagens Mjøndalen-helt, som deler æren for poenget med keeper Idar Lysgård.
Odd-trener Jan Frode Nordnes var mindre fornøyd etter kampen. Etter tapet mot Tromsø i forrige serierunde, sa treneren at Odd nå er innblandet i nedrykksstriden. Dermed hadde det nok smakt særdeles godt med en trepoenger søndag kveld.
– Den kampen her skal vi vinne. Vi har ti-tolv store målsjanser, mens de har to, er Odd-trenerens dom.
Poenget kan vise seg å være livsviktig for Mjøndalen, som har nedrykksspøkelset hengende over seg. Bruntrøyene ligger sist i Eliteserien, etter at Stabæk slo Haugesund på eget gress. Dermed legger lagene press på Brann som møter Vålerenga på Intility klokken 20:00.
Se begge fulltrefferne til Olden Larsen her:

Drømmeminutter for MIF-spilleren – scoret to fra distanse

Bare Odd de første 45

I førsteomgang var det bare ett lag på banen. Hjemmelaget kjørte over gjestene fra Mjøndalen de første 45, og skapte en haug med sjanser.
Odd fikk også uttelling tidlig. Mjøndalen klarte aldri å klarere en ball som til slutt havnet hos Markus Kaasa. Midtbanespilleren vendte opp og skjøt hjemmelaget i føringen etter seks minutter.
Kampens høydepunkt var det Tobias Lauritsen som leverte. Spissen fikk starte på topp, men Flamur Kastrati måtte finne seg i en plass på benken. Joshua Kitolano brystet ned ballen til 24-åringen, som dro til på direkten fra over 20 meter. Et prosjektil av et skudd suste inn bak Idar Lysgård i Mjøndalen-buret.
Se scoringen her:

Lauritsen fikk kjempetreff: – For et kunststykke av en scoring!

Det var kun en god Idar Lysgård i Mjøndalen-buret som gjorde at det ikke stod mer enn 2-0 til pause. Sander Svendsen hadde flere kjempesjanser, og traff både tverrligger og stolpe før sidebytte. John Kitolano var også mye involvert fremover på banen i den første omgangen, men heller ikke venstrebacken klarte å overliste sisteskansen til Mjøndalen.

Et helt annet Mjøndalen-lag

Få litt mer fart bak der. Vi må tørre å stå opp. Jeg synes vi har spilt en svak omgang, konkluderte Vegard Hansen med i pausen.
Respons fikk han, for det var et helt annet bortelag etter hvilen. Mjøndalen var helt på høyde med Odd i andreomgang og skapte flere gode sjanser, men hverken Lars Olden Larsen eller Benjamin Stokke klarte å score på Leopold Wahlstedt i starten av de siste 45.
Sander Svendsen hadde en kjempemulighet til å punktere kampen etter å ha blitt spilt alene med Lysgård i det 55. minutt, men nok en gang vartet sisteskansen til Mjøndalen opp med en kjemperedning.
Etter dette roet kampen seg ned og de store sjansene uteble frem til Lars Olden Larsen bestemte seg for å teste lykken fra 20 meter. Kantspilleren limte ballen i krysset, før han to minutter etterpå sendte i vei nok et velplassert skudd fra distanse.
Milan Jevtovic fikk muligheten til å avgjøre på overtid, men headet utenfor fra seks meter etter et innlegg fra Espen Ruud.
Eliteserien
Bernt oppsummerer Eliteserie-kaoset: – Fantastiske scener
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Svarer på spørsmål om neste år: – Det har vært tungt
I GÅR PÅ 20:11