Populære sporter
All sport
Vis alt

Må holde hodet kaldt: – Lett å spy ut meninger

Sondre Skandsen

Oppdatert 22/03/2021 klokken 20:49 GMT+1

Kristoffer Løkberg (29) jakter den perfekte balansegang når han forholder seg til smittesituasjonen.

Kristoffer Løkberg

Foto: Scanpix

Oppi alt av utsettelser, restriksjoner og tiltak som rammer fotballen, har spillerne stort sett holdt seg tause. De som faktisk skal prestere for klubben sin og skape de sportslige oppturene tråkker videre på spinningsykkelen i påvente av bedre nyheter.
Så er det spillere, som Kristoffer Løkberg, som gjerne deler egne tanker og opplevelser. Også når Eurosport ringer han etter han er ferdig med to treningsøkter for Viking. For han er nemlig en av de heldige. I Viken-området får knapt spillere se hverandre, og det er ikke tillatt å trene som lag. I disse tider har han kommet fram til at det er best å legge delvis lokk på eget engasjement.
– Spillere får ikke gjort så mye. Jeg har veldig lyst til å høre på alle vurderingene og vært flue på veggen på disse møtene i regjerinen hvor avgjørelser blir tatt. Der skulle jeg gjerne argumentert litt. Jeg kunne gjort hva som helst for å få i gang serien igjen, sier han og fortsetter:
– Dessverre, enten vi er enige eller ei, må vi respektere de tiltakene som har blitt lagt. Vi har blitt enige internt i Viking om at vi ikke skal gå ut og snakke mot regelverket. Samtidig skal vi ikke lene oss tilbake eller være likegyldige. Spillerne engasjerer seg i det. De bryr seg og brenner for å komme i gang.
Han føler seg ekstremt privilegert som faktisk får trene i det hele tatt. Særlig peker han på at han og resten av Viking-laget har sosialt samvær fra 09 om morgenen til 16 om ettermiddagen som helt essensielt for hverdagen hans. Likevel har han mye på hjertet, som han gjerne skulle sagt. Det er dog ikke så lett om dagen.
– Vi må finne en passelig balansegang mellom å respektere regjeringens avgjørelser, samtidig som vi ikke finner oss i alt. Har man noen forslag? Kom med dem, så blir de tatt videre. Vi må stole på NFF, som jobber for oss.
– Samtidig har jeg veldig respekt for de som skal bestemme alt dette. Det er veldig lett for oss å sitte og spy ut med meninger, for vi trenger jo ikke å ta noen av disse vanskelige valgene. Det er veldig lett å sitte i opposisjon i disse tider. Alt styresmaktene gjør blir jo feil, det er noen som klager uansett.

– Vet ikke om Norge er smartere enn alle andre

Mens Sverige skal ha tilskuere på tribunene når Allsvenskan rulles i gang og nesten samtlige andre land holder toppfotballen åpen, skiller Norge seg ut med sine valg.
– Man noterer seg det at vi omtrent er det eneste landet i verden som ikke spiller fotball. Det er kjipt. Det vil jo være at vi, som alle andre bransjer, kommer til å argumentere for hvorfor vi skal få holde på. Men restaurantbransjen har sikkert skrevet side opp og side ned til regjeringen de også, så vi er ikke alene, sier han.
Løkberg tråkker forsiktig inn i det som i Fotball-Norge er et minefelt om dagen.
– Jeg vet ikke om vi i Norge er smartere enn alle andre eller om vi rett og slett bare ikke har forstått det. Vi har relativt lave smittetall og dødstall sammenlignet til alle, og det fortjener regjeringen honnør for. Så er det ikke min jobb å vurdere tiltak opp mot hverandre. Men jeg synes det burde vært tungtveiende at vi gjennom fjorårssesongen klarte oss godt med protokollen vi hadde. Da kvelte vi så og si alle utbruddene internt i klubbene.
Så lander han på en konklusjon:
– Vi skulle fått muligheten nå også. Men sånn er det ikke, så håper jeg de som jobber for oss pusher på så mye som mulig. Vi klarte å håndtere det i fjor med lite eller ingen smitte ut videre i befolkningen.

Ikke en lek

Én ting er at sesongen har blitt forskjøvet - og at den trolig kan bli ytterligere utsatt. Noe annet er at toppklubbene i Norge har helt ulike forutsetninger, per dags dato, til å stå klare til sesongen. Mens Bodø/Glimt er inne i nok en varm uke på Spanias sørkyst, har Mjøndalen minst ni smittede i troppen.
– Det føles jo litt rart at noen av oss holder på som det ikke har vært forandringer, mens andre ikke har lov til å trene i det hele tatt, konstanterer Viking-spilleren.
Stadig usikkerhet er også en trussel for både motivasjon, fysisk form og planlegging av en sesong.
– Det er jo ikke en lek vi holder på med. Det er ikke bare å møte opp, spise frokost og å spille fotball. Folk jobber i mange timer for å planlegge sesongen, treningsarbeid og hvordan vi skal prestere. Når ting blir skjøvet på, så går det utover planleggingen som gjøres hos klubbene.
– Jeg misunner ikke de som sitter på kontorer rundt omkring og planlegger scenario A, B, C og D. Nå har man liksom fått en ny dato, men hvor realistisk er det? Det er ikke bare for oss å tilpasse oss det, dele inn i to lag og trene. Vi skal jo gjøre forberedelsene inn mot sesongen på en ordentlig måte.
Fikk du med deg denne?
picture

Her blir hun avkledd av motstanderen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame