SR BANK ARENA (Eurosport):
Det er knapt gått to minutter av Vikings internkamp i solsteika på SR Bank Arena før Kristoffer Løkberg sender det blå laget opp i føringen med et velplassert skudd fra knappe 16 meter.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33

Selvtillit

På tribunen sitter klubbens daglige leder, Eirik Bjørnø, og melder til trenerduoen Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim på seteradene foran.
– Den scoringen, det trengte ikke selvtilliten hans nå like før vi skal ha første kontraktsmøte etterpå, ler han og får tommel opp tilbake fra trenerne.
Etter kampen forteller Eurosport Løkberg om Bjørnøs reaksjon på den fine scoringen.
– Den selvtilliten hadde ikke vært noe problem i går kveld, heller, den da. Jeg håper jeg har flere ting å slå i bordet med enn akkurat det målet, men jeg tar det med meg, om han var bekymra for det – da skal jeg bruke det mot ham, flirer midtbanespilleren.
Lunde Aarsheim smiler også av spilleren med den aggressive spillestilen og den kvikke replikken.
– Han vet å time det, den godeste Løkberg – han er en kremmer. Kristoffer er en viktig bit av dette Viking-prosjektet og klubben. Han er positiv til forlengelse, vi er positive til forlengelse, så vi håper vi har med ham videre, sier Lunde Aarsheim når han og Jensen setter seg ned med Eurosport etter internkampen.
Saken fortsetter under videoen.

Mener stortalentet ikke burde være en del av Branns faste stopperduo

Derfor vil han forlenge

Forhandlingsklimaet mellom partene virker å være godt før de skal i dialog om en forlengelse. Det var Stavanger Aftenblad som først fortalte at Viking ønsker å ha med trønderen utover det året han har igjen av sin kontrakt.
Onsdag ettermiddag hadde Bjørnø og Løkberg et forventningsmøte for å sette tonen for tilbudet Viking skal legge fram. 29-åringen ønsker å bli værende i flere sesonger for å få en forutsigbarhet, dersom han skal tegne en forlengelse. Da kan det være snakk om en kontrakt ut 2024.
Selv mener han at han spille fotball i ti år til og han motiveres av å jobbe med Jensen og Lunde Aarsheim som hovedtrenere.
– Det er en blanding av hele gjengen vi har her og trenerteamet som er «up and coming», unge og har spennende tanker som det er artig å diskutere fotball med. Jeg tror de kan gjøre meg til en bedre fotballspiller selv om jeg er blitt 29 år. Det er ingen grunn til at man ikke skal bli bedre til å spille fotball mellom 29 og 35, mener Løkberg, og forklarer:
– Det fysiske får kanskje litt mer juling og man trenger et par ekstra dager til kroppen mellom kamper, men jeg har jo aldri hatt fart, så den mister jeg ikke. Og erfaring får jeg jo mer av, så da seg jeg lyst på å ha to trenere som har en tanke om å utvikle både lag og enkeltspillere. Det trigger meg til å være en del av, sier han.

Lengde blir avgjørende tema

Spørsmålet er om klubben ønsker å skrive en like lang avtale som Løkberg ønsker.
– Løkberg har bidratt godt både på og av banen siden han kom til Viking i 2019, og da er det naturlig at vi setter oss ned for å diskutere fremtiden. Vi kommer til å legge frem et forslag til han like over påske.
– Hvor lang kontrakt ser dere for dere?
– Kristoffer mener ikke bare han kommer til å spille fotball i 10 år til, men at han kommer til å være god i 10 år til. Men den sjansen tar vi nok ikke, humrer daglig leder Bjørnø til Eurosport.
– I den alderen er det vel ett og ett år av gangen, er det ikke? smiler Lunde Aarsheim.
– Han har alltid vært god til å snakke, Løkberg, den egenskapen beholder han nok de neste ti årene. Vi får se når han blir 39-40 om han ennå spiller i Eliteserien, jeg håper det for hans del, ler Jensen.
Saken fortsetter under videoen.

Setter spørsmålstegn ved Glimt: – Overrasket om de slåss om gull

Så tidlig hva «Løken» tilbyr

Etter et temmelig mislykket halvår i Brann og Bergen har Løkberg tatt Stavanger med storm etter at Bjarne Berntsen snappet spilleren han lenge hadde beundret. På kort tid har han rukket å bli en av klubbens mest sentrale spillere og allerede første høsten ble det cupgull på Ullevall.
De nye trenerne i Jåttåvågen understreker trønderens viktige posisjon i spillergruppa, og referer til en episode våren 2018
– Vi kjente godt til Løkberg i de tidligere klubbene han har spilt i og jeg husker fortsatt da Morten kom hjem fra a-trenerkurs i Trondheim, da de hadde observert en Ranheim-trening. Da beskrev du «Løk» slik «Løk» er, det hører man langt opp på tribunen, beskriver Lunde Aarsheim og ser mot kollegaen.
– Du skjønner at han tar plass, at han bidrar og han er flink til å drive laget til å bli en gruppe som vil samme vei, sier Viking-legenden.
– Så er det alltid laget foran seg sjøl, det er noe Bjarte og jeg syns er veldig viktig. Han har veldig gode verdier og er først og fremst opptatt av lagets beste, sier Jensen.

Sammenligner med Maalen

Løkberg trekker fram samarbeidet med de to, som inntil årsskiftet var assistenter under Bjarne Berntsen, som en viktig faktor for hans egen trivsel og utvikling.
– Jeg er heldig som får lov til å være en del av kapteinsteamet og den nye generasjonen trenere er dyktige på å bruke spillerne sine. Vi får lov til å komme med innspill, og som jeg sier: De ser spillet fra sidelinja, men det å være utpå der gjør at man får en annen opplevelse. Så vi må snakke sammen og dele erfaringer.
Han har hatt eldre, erfarne trenere som Berntsen og Lars Arne Nilsen, men også den yngre Svein Maalen i Ranheim. Også han kom fra rollen som assistent til å bli sjef i Ranheimsfjæra.
– Det er sammenlignbart med det som skjer her. Svein var jo assistenttrener i Ranheim i flere år før han fikk muligheten som hovedtrener. Fordelen er at du vet hva som har fungert og hva som ikke har vært like bra, så du vet hva som skal til for å få til det uforløste potensialet. I Ranheim så kulminerte det med et opprykk etter at vi hadde ligget og vaket i toppen av 1. divisjon og jakta lenge, men vi mangla det siste lille. Jeg ser likheter med situasjonen her som i Ranheim, beskriver Løkberg.
Saken fortsetter under videoen.

Overrasket av Brann-comebacket: – Har aldri levert i Eliteserien

Vil involvere samboeren

Selv om tonen er god mellom partene, er det ingen tvil om at Løkbergs prestasjoner i mørkeblått gjør at han forventer et lønnspåslag. Det burde bare mangle etter det han har levert gjennom knappe to år i klubben, der han nå er en nøkkelspiller med ansvar som en del av kapteinsteamet, mener han.
– Da jeg jobba i DNB så slapp jeg å dra til dem for å få lønnsøkning, når jeg hadde gjort en god jobb ble jeg kalt inn på kontoret og beskjed om at «her har du litt ekstra til salt i grøten». Jeg satser på at det fungerer på samme måten i fotballivet. Det er et godt utgangspunkt at de vil ha meg her og at jeg trives godt i Viking, så satser vi på å bli enige til slutt, sier han til Eurosport.
Over påske forventer Viking å ha et konkret tilbud klart til midtbanespilleren, men spørsmålet er hvor de tøffeste slagene kommer til å stå. For samboer Amanda Varmedal har ofret mye for å bli med kjæresten til Stavanger, forteller Løkberg.
– Hun var så heldig at hun flytta til Stavanger 1. mars 2020, så det har vært et brutalt år sånn sett. Heldigvis har hun unnsluppet hjemmekontor og blitt kjent med folk her, men jeg er jo en bremsekloss i livet med de restriksjonene vi har. Jeg har litt dårlig samvittighet for det, så jeg sa til henne at livet i Stavanger bare kan gå én vei. Vi er fra Trondheim begge to og kommer til å ende opp der til slutt, men hva er til slutt? Jeg håper å spille fotball i mange, mange år til og liker de utfordringene vi har her i Viking. Jeg fikk til slutt overtalt henne til å selge rekkehuset vi hadde på gang i Trondheim, som skulle stå ferdig nå i oktober, og som lå som en mulighet for oss til høsten.
Dermed har ikke paret hastverk med å komme seg hjem til Trondheim, men det betyr ikke at samboeren er villig til å akseptere hva som helst om han skal signere en forlengelse i Viking.
– Det er det som er vanskelig i disse kontraktsforhandlingene. Én ting er møtet jeg skal ha her, men det møtet jeg skal ha på hjemmebane i ettertid, det er der de tøffe avgjørelsene skal tas. Hun må kanskje ha noen ekstra grunner for å ville bli værende. Så jeg tenker at jeg gir Eirik Bjørnø nummeret hennes, så kan han ta de siste detaljene direkte med henne, ler Løkberg.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38