Lever på kanten av Eliteserien: – Kan bli skjebnesvangert

Tiril Haga

Oppdatert 28/11/2021 klokken 20:33 GMT+1

I kampen om å unngå direkte nedrykk til OBOS-ligaen, røk Mjøndalen på en smell mot Sarpsborg og Stabæk sikret seg kun ett poeng i Tromsø.

Se høydepunktene: Sarpsborg kapret tre poeng i Mjøndalen

Det kan bli tungt for Mjøndalen å klare å komme seg opp fra direkte nedrykk etter å ha blitt overkjørt av Sarpsborg hjemme på Consto Arena. Stabæk spilte passivt borte mot Tromsø, men endte med å få med seg ett poeng, som kan bli viktig. Det betyr at i skrivende stund, ligger Mjøndalen nest nederst på tabellen, med Brann under seg - som møter Molde senere samme kveld - og Stabæk ligger fortsatt på kvalikplassen. Men, hvis Brann skal klare å slå Molde senere, vil de ta kvalikplassen - på grunn av bedre målforskjell enn bæringene. Med uavgjort, klatrer de forbi Mjøndalen.
– Vi taper jo fortjent, men det er skuffende selvfølgelig at vi ikke får med oss noen ting. Det kan jo sannynsligvis bli skjebnesvangert, sa en skuffet Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.
Hør hva mer Hansen hadde å si etter tapet:

– Det begynner å bli langt opp

Mål etter to minutter

Mjøndalen - Sarpsborg: 1-3
Det hele så ut til å bli en marerittstart for Mjøndalen, da Lars Bohinen og Co. kom på besøk på Consto Arena. Etter bare to minutter, sendte 08-spiller Mikkel Maigaard en høy ball fra venstre og inn i MIFs 16-meter. Der stod kollega Ibrahima Koné, den 190 centimeter høye spissen, som uforstyrret fikk touche ballen med hodet og inn i nettet – 1-0 til gjestene.
Men hjemmelaget svarte umiddelbart! Ett og et halvt minutt senere løftet MIF-spiller Martin Rønning Ovenstad en høy ball inn mot 08s 16-meter. Lagkamerat Lars Olden Larsen kom stormende på bakerste, og fikk satt sitt åttende mål for sesongen.
Sarpsborg var helt klart det farligste laget og fikk ofte spille seg igjennom hjemmelaget , men behøvet å være litt mer nøye i den siste tredjedelen på banen. Mjøndalen slet med å spille seg ut, på grunn av 08s høye press.

– Det er del usikkerhet i Mjøndalen

Kampen endret seg litt utover andre omgang. Mjøndalen kom mer inn i kampen og gjestene begynte å sette sjansene sine. 20 minutter inn i andre omgangen, prøvde 08-spiller Dario Canadija seg på en volley med vrista - som gikk i stolpen og ut. Etter litt frem og tilbake i MIFs 16-meter, fikk Eirik Wichne tid til å prøve seg på et skudd - og satt Sarpsborg i ledelsen igjen. Men det holdt ikke med det. Med seks minutter igjen på klokka, kom 08-spiller Anton Saletros inn fra venstre med ball og klinte til. MIF-keeper Idar Lysgård reddet, men glapp så ballen - og måltyven Krstian Fardal Opseth fikk pirket inn returen. Kampen endte 1-3 til Sarpsborg.
– Jeg synes ikke vi spiller spesielt klokt. Det var ikke vår beste kamp, sa 08-trener Lars Bohinen etter seieren.
– Man ser at det er en del usikkerhet i Mjøndalen, og det klarer vi å utnytte, sa Bohinen videre.
Hør hva mer Bohinen hadde å si:

Bohinen om Mjøndalen: – En del usikkerhet i det laget

Tamt Tromsø-besøk

Tromsø - Stabæk: 0-0
Tromsø presterte best i åpningsminuttene av kampen hjemme på Alfheim mot bæringene. Gjestene var passive, men lå godt og slapp ikke Tromsø til de største sjansene. Etter at kampen fikk satt seg, ble det litt statisk i Trømsø og ingen av lagene fikk noen store muligheter til å ta ledelsen.
– Man må tørre å gamble litt nå, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson om kampen.
Se høydepunkter fra kampen her (artikkelen fortsetter under):

Se høydepunktene: Sikret et viktig poeng i Tromsø

I 65. minutt fikk hjemmelaget faktisk en mulighet. TIL-spiller Sakarias Opsahl tok frispark, men kollega Christophe Psyché klarte akkurat å ikke rekke til - og ballen fikk gå ubrerørt videre i stanga.
Kampen endte 0-0.
– Vår mulighet i dag var på kontring, og det fikk vi ikke nok ut av. Jeg tror både vi og Tromsø var fornøyd med ett poeng, sa Stabæk-trener Eirik Kjønø etter kampen.
– Vi tar med oss det ene poenget der. Det kan bli avgjørende til slutt, mener Kjønø.