Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1 (0-1)
Vålerenga har havnet i sumpen etter en svak sesongåpning, men sist helg fikk hovedstadsklubben en etterlengtet opptur med deres første seier på åtte seriekamper.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Søndag kveld ventet nok en trepoenger for Oslo-klubben da de tok turen til solbyen Sarpsborg.
Og det var i all hovedsak takket være én mann: Amor Layouni.
Svensk-tuniseren stod bak det aller meste av sjanser på Sarpsborg Stadion, og spesielt i førsteomgang herjet Layouni tidvis med Sarpsborg 08-forsvaret. Etter halvtimen skulle han også få uttelling.
Høyrekanten trakk seg inn i banen. Etter å ha passert flere blå forsvarere, klemte han til med venstrefoten. Skuddet føk inn bak Simen Vidtun Nilsen.
– Det er en fantastisk prestasjon av Amor Layouni, sa Lars Bohinen i Fotball Direkte-studio.
Etter 38 minutter var Layouni nære på å doble ledelsen. Igjen trakk han seg inn i banen, men skuddforsøket gikk i nettveggen denne gang.
Hjemmelaget slet med å skape sjanser, og Sarpsborg 08 var egentlig ikke i nærheten av å true Magnus Sjøeng.

Tannløse

De offensive problemene skulle vedvare etter hvilen. Det tok lang tid før hjemmelaget skapte noe som helst, og heller ikke mot slutten av kampen klarte Sarpsborg 08 å mobilisere for en ordentlig sluttspurt.
Nærmest var Steffen Lie Skålevik på et hjørnespark tre minutter før slutt, men en våken Sjøeng i VIF-buret avverget scoring.
Et rufsete hjemmelag, samt et solid og oppfordrende Vålerenga-forsvar, gjorde at alle poengene ble med tilbake til Oslo.
– I dag er det rett og slett ikke bra nok. Vi må gå i oss selv og stramme opp litt, for vi kan ikke være bekjent av det vi leverer i dag, spesielt i førsteomgang. Da er vi dårlig, sa kaptein Bjørn Inge Utvik til Discovery etter kampen.
Det gjør at VIF tar et stort steg vekk fra nedrykksstreken. Klubben er nå oppe på 12. plass med 17 poeng, kun to poeng bak Sarpsborg 08, som ligger på en 9. plass.
– Det har vært en solid kamp av Vålerenga. De har skapt bra med sjanser, vært kontrollerte i spillet og har hatt bra struktur mot et Sarpsborg som har vært det motsatte, oppsummerte Bohinen.

– Årsbeste

– Det var deilig. Vi spilte årsbeste i førsteomgang, synes jeg. Spillemessig var vi solide i andreomgang og strålende i den første, oppsummerte VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.
Fagermo har vært under hardt press etter den svake sesongåpningen, men har nå ledet laget til to strake seire.
Han merker en forskjell i VIF-laget nå sammenlignet med utgaven som slet innledningsvis.
– Nå har vi et lag der alle blør - både de som kommer inn og de som starter. Jeg synes vi er godt organiserte defensivt og i dag får vi til et bra offensivt spill, som gjorde at vi kunne ha scoret et par til, sa Fagermo.
Se intervjuet med Vålerenga-treneren her:

Mener Vålerenga leverte årsbeste: – Nå har vi et lag der alle blør

Skadeproblemer i forsvar

Det eneste skåret i gleden var at Vålerenga fikk to nye mann på skadelisten. Midtstopper Ivan Näsberg måtte gi seg etter 35 minutter, mens venstreback Leonard Zuta ble byttet ut i pausen grunnet en hodeskade.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38