Populære sporter
All sport
Vis alt

Lanserer Søderlund som Brann-spiss – Høres logisk ut

Andreas Hopen

Oppdatert 30/06/2021 klokken 18:01 GMT+2

Alexander Søderlund er ledig på markedet og tilbake i Norge etter å ha terminert kontrakten i Tyrkia. Nå lanseres han som ny Brann-spiss.

Alexander Søderlund

Foto: NTB

Alexander Søderlund er ledig på markedet etter at det onsdag ble klart at han har terminert kontrakten sin med Rizespor, et halvt år etter at han kom til klubben. Årsaken til at haugelanedingen er tilbake i Norge skal være på grunn av «en ny familiesituasjon».
– Jeg er åpen for det meste. Dette gjør ting litt lettere, sier Søderlund til VG.
Nå mener flere at han bør være på lista til SK Brann. Bergensklubben ligger sist i Eliteserien, og har slitt med å score mål.
– Det brenner mest foran mål. Nå registrerer jeg at Søderlund er på markedet. Jeg blir overrasket hvis ikke han står på lista til den nye sportssjefen her, sier Discoverys ekspert Tor Ole Skullerud før kveldens kamp mellom Brann og Lillestrøm.
Fotballekspert Joacim Jonsson mener det høres ut som en perfekt match.
– Han har et godt forhold til Kåre Ingebrigtsen, og med Daouda Bamba på vei ut står dette skrevet i stjernene, sier Jonsson på Fotball Direkte på Discovery.
(Saken fortsetter under videoen)
picture

Helland om Søderlund: – Ikke mange bedre spisser på markedet

Pål Andre Helland spilte med Alexander Søderlund fra 2013 til 2016, og så fra 2018 til 2020. Han mener Søderlund ville vært et godt valg for Brann.
– Det er et naturlig alternativ. Det er ikke mange spisser på markedet som er bedre. Han har vist at han scorer mål i Eliteserien, og skaper energi i resten av laget. Det høres veldig logisk ut, sier Helland.
Et annet lag som kan være aktuelt for Søderlund er hans gamle klubb Haugesund. Tidligere har 33-åringen uttalt at han kunne tenkt å avslutte karrieren i Haugesund.
– Jeg vil fortsatt avslutte karrieren i FKH, men det blir vanskelig denne vinteren. Jeg blir nok ute ett år til, sa Søderlund til Haugesunds Avis før overgangen til Rizespor i vinter.
FKH-trener Jostein Grindhaug ville ikke svare på om Søderlund var aktuell for Haugesund.
– Om han er aktuell svarer jeg ikke på nå, det er kamp om femten minutter, det er det jeg tenker på nå, sier Grindhaug til Discovery før Haugesunds kamp på Lerkendal mot Rosenborg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame