Det bekrefter klubben på sine nettsider.
– Å få Brynjar inn i troppen nå er vi veldig glade for. Han er allerede en veldig god spiller, som kommer til å spille en viktig rolle for laget raskt. Og Brynjar har også et stort potensiale, som vi tror veldig på at vi sammen skal utvikle videre de neste årene, så det gleder vi oss til, sier Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.
Brynjar Ingi Bjarnason (22) har signert på en avtale som strekker seg ut 2025.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
6 TIMER SIDEN
– I tillegg får vi inn en spiller med internasjonal erfaring, og som har spilt mange a-landskamper for Island det siste året. Vi vet at det har vært mange klubber ute etter Brynjar. Derfor er det ekstra gledelig at han til slutt valgte å skrive kontrakt med Vålerenga og vi gleder oss til å se han spille foran alle supporterne våre de neste årene, fortsetter sportssjefen.
Bjarnason, som kom til Lecce i sommer fra islandske KA Akureyri, har slitt med spilletid etter overgangen til Italia.
Han har den siste tiden vært linket til både Rosenborg og Vålerenga, men har nå altså signert for Oslo-klubben etter at de siste formalitetene gikk i orden mandag.

Pratet med Kjartansson

Nå er han klar for et nytt kapittel i sin karriere, og forteller at han har vært i dialog med en annen Vålerenga-islending.
– Jeg har snakket mye med Vidar Örn Kjartansson og støtteapparatet forøvrig. Etter samtalene med de har jeg ikke vært i tvil på hva jeg skulle gjøre. Vidar har snakket veldig varmt om klubben og ikke minst supporterne, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongoppkjøringen, sier Bjarnason.
– Det har vært interesse fra mange andre klubber i Norge og Skandinavia forøvrig, men fremtidsplanene som klubben har lagt frem til meg trigget meg virkelig. Klubben har ambisjoner om å være en toppklubb i Norge og det ønsker jeg å være en del av, fortsetter den nye Vålerenga-stopperen.
Discoverys Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson tror Bjarnason er tiltenkt rollen som erstatter for Ivan Näsberg, som er uten kontrakt til sommeren.
– Bjarnason er en spillende stopper som liker å være med i oppbyggingen av spillet. Helt normalt tempo og helt OK i duellspillet. Jeg er veldig usikker på om dette er en oppgradering fra Näsberg.

Hedenstad klar

Tidligere mandag signerte også Vålerenga en ny back. 30 år gamle Vegard Eggen Hedenstad er nemlig klar for klubben etter et opphold i Tyrkia.
Hedenstad har blant annet spilt for både Rosenborg og Stabæk i Eliteserien, og har også opphold i tyske klubber på CVen.
– Det kan vel virke som om Borchgrenvik er på vei ut når Hedenstad kommer inn. Ellers er det en litt overraskende signering. Hedenstad er en solid Eliteserie-spiller, men ikke nødvendigvis noen stor oppgradering kontra Borchgrenvik.
Sett denne?

Mener Viking er årets kjæledegge: – Blir varm når jeg prater om dem

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
I GÅR PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
I GÅR PÅ 20:42