Populære sporter
All sport
Vis alt

Omar Elabdellaoui klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 02/12/2022 klokken 15:51 GMT+1

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt forsterker seg inn mot 2023-sesongen. Nå har de funnet Alfons Sampsted-erstatteren.

Omar Elabdellaoui (FOTO: Kent Even Grundstad)

Foto: Other Agency

(FOTO: Kent Even Grundstad)
Bodø/Glimt bekrefter på en pressekonferanse fredag at de har signert den norske landslagsspilleren Omar Elabdellaoui. 30-åringen har signert en toårskontrakt med Bodø-klubben.
– Jeg har vært i utlandet i 15 år nå. Jeg har en kone og tre barn hjemme og vi fant ut at det var på tide at jeg kommer hjem igjen nå. Det var et sterkt ønske i familien. Jeg sa at jeg er villig til å komme hjem, men da ville jeg til det beste laget i Norge. Selv om det ikke er i Oslo var det viktig for meg å signere for det jeg føler er det beste laget i Norge, sier han i sitt første intervju med glimt.no.
Videre forteller den rutinerte høyrebacken hva som var så attraktivt med Bodø/Glimt:
– Det er enkelt og greit prestasjonene. Måten de jobber på her. Det er mange gode spillere her. Det er mange jeg kjenner fra landslaget, og de kommer dit med høyt nivå. Det er en trener som jeg har snakket mye med. Det er veldig motiverende å snakke med han. Han er veldig interessert og har sagt hva han har sett for seg.
Torsdag meldte Nettavisen og Avisa Nordland at Elabdellaoui var i konkrete samtaler med bodøværingene, og fredag reiste han til Bodø der han bestod den medisinske testen.
Sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen, sier at de forstod at nordmannen var tilgjengelig i starten av september, og klubben har intensivert jakten den siste måneden.
Sakariassen vil ikke fortelle noe konkret om kontrakten til Elabdellaoui, men sier at lønningene på generelt grunnlag øker, ettersom de ønsker å løfte produktet sitt videre.

Erstatter Sampsted

Elabdellaoui har vært klubbløs etter at kontrakten med den tyrkiske storklubben Galatasaray ble terminert tidligere i år. 30-åringen har holdt formen ved like etter termineringen og har blant annet trent med Lillestrøm i høst, og til tross for at han har vært uten klubb i høst, var nordmannen med i Ståle Solbakkens tropp til møtene mot Slovenia og Serbia i september.
Den rutirnerte landslagsbacken vil erstatte Alfons Sampsted, som har bekreftet at han ikke kommer til å forlenge avtalen som strekker seg ut 2022. Det er fremdeles usikkert hvor den islandske høyrebacken tar turen, men han har tidligere koblet til storklubber som Lazio, Aston Villa og Lyon.

Lang fartstid i utlandet

Omar Elabdellaoui har lang fartstid i utlandet. Han forlot Skeid i 2008 da han signerte for Manchester City, men ble senere lånt ut til Strømsgodset i 2011-sesongen. Året senere gikk turen videre til Feyenoord, men 30-åringen klarte aldri å spille seg inn i nederlenderen sin ellever.
Det var først da Elabdellaoui signerte for Eintracht Braunschweig at han virkelig skulle vise hva han var god for. På halvannet sesong i Tyskland spilte høyrebacken 44 kamper før Olympiakos signerte Oslo-gutten i 2014.
Der ble han værende til sommeren 2020, med unntak av et låneopphold i Hull vårsesongen 2017. Totalt spilte Elabdellaoui 170 kamper for det greske storlaget.
I 2020 signerte han for Galatasaray, men oppholdet i Tyrkia ble ikke det backen hadde drømt om. Etter å ha vært et førstevalg på høyrebacken, skulle han pådra seg en øyeskade da 2021 banket på døra. En fyrverkeriulykke satte nordmannen ut av spill i over ett år.
Han var tilbake i Galatasaray-laget 21. februar da han spilte samtlige 90 minutter i 3-2-seieren over Göztepe. Høyrebacken rakk å spille 20 kamper for tyrkerne.
Landslagsprofilen har også spilt 49 kamper for det norske A-landslaget. Han har også representert Norge på alle aldersbestemte landslag fra U15.
Sett denne?
picture

Rørt Pellegrino hedret død trener: – Skulle ønske han satt på tribunen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame