Bodø/Glimt - Vålerenga 1-0 (0-0)
Vålerenga kjempet heroisk på Aspmyra, men måtte til slutt se seg slått i Bodø. Hjemmelaget trykket på, men slet med å overliste en god Kjetil Haug i VIF-buret.
Til slutt klarte spydspissen i helgult å åpne scoringskontoen på Aspmyra. Landslagsaktuelle Erik Botheim sikret alle poengene med en scoring i det 79. minutt.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
9 TIMER SIDEN
– Jeg synes prestasjonen i dag er veldig bra. Vi blir bare bedre og bedre utover i kampen, oppsummerte dagens matchvinner rett etter kampslutt, som helt sikkert var lysten på å vise seg ekstra frem akkurat i dag.
Ståle Solbakken har nemlig varslet at det er flere Eliteserie-spisser som kjemper om en plass i landslagstroppen som tas ut på tirsdag. Blant de aktuelle er lørdagens matchvinner. 21-åringen var med i sin første landslagstropp ved forrige uttak, og har nå levert nok en god søknad for en ny sjanse.
Med søndagens trepoenger klatrer Bodø/Glimt opp på tabelltopp etter at Molde avga poeng hjemme mot Viking tidligere søndag. Gultrøyene står med 39 poeng etter den 20. serierunden. Vålerenga deler 7. plassen med Strømsgodset.
– Glimt er et bedre fotballag og vinner til slutt fortjent, sa Dag-Eilev Fagermo etter kampslutt.

Kontroversiell straffesituasjon

Bodø/Glimt var påskrudd fra start. Det tok bare fem minutter før venstreback Fredrik André Bjørkan hamret ballen i tverrliggeren etter et flott angrep av hjemmelaget.
Etter 31 minutter fikk Amahl Pellegrino en kjempesjanse, men rett før «Pelle» brant muligheten til å sette dagens første, ble Sondre Brunstad Fet felt av Kjetil Haug. De gulkledde mente de ble snytt for straffe.
Se situasjonen her:

Blir Glimt snytt for straffe her?

Like før pause fikk Vålerenga sin største sjanse. Tobias Christensen trakk seg inn fra venstre og smalt ballen i tverrliggeren fra 18 meter.
Lagene gikk til pause med 0-0, der straffesituasjonen var den store snakkisen.
Hør hva Jonatan Tollås Nation sa om situasjonen:

– Hadde det vært noen andre enn Fet så hadde det vært straffe

Sløste med sjansene

Etter pause var det Bodø/Glimt som jaktet det første målet. Hjemmelaget presset på og var nære på å få hull på byllen etter 62 minutter. Nok en gang var det venstrebacken i gult som skulle skape en enorm sjanse. Bjørkan skjærte seg inn fra sin venstre, før han for andre gang i kampen smalt ballen i tverrliggeren.
Like etter fikk hjemmelaget et hjørnespark. Glimt vant duellen og headet mot mål, men Haug tok ballen i fast grep. VIF-keeperen falt inn mot streken, men klarte på en eller annen måte å kaste ballen før han krysset linken.
Bodø/Glimt holdt trykket oppe. Etter 71 minutter testet Patrick Berg sin erstatter skuddfoten fra drøye 20 meter. Elias Kristoffersen Hagen klemte til, men ballen snek seg like utenfor stolpen til Kjetil Haug.
Hjemmelaget hadde med andre ord nok av muligheter til å avgjøre kampen før Botheim satte sin første scoring.
Vålerenga klarte ikke å skape et trykk etter at Glimt fikk den forløsende scoringen, og tre poeng ble dermed igjen i Bodø.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03