INTILITY ARENA (Discovery):
Tidligere har Discovery skrevet om da Dag-Eilev Fagermo fortalte om nysignering Henrik Udahls første treningsuke. Der lærte nemlig 24-åringen fort hvor mentalt robust man skal være for å spille under den erfarne treneren.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
– Han fikk litt sjokk der, og jeg holdt på å ta livet ham da han svarte meg på trening at han syntes han løp nok. Så da sa jeg at da spiller du ikke for Vålerenga. Da kom det en tåre nesten, fortalte han i Seriestart Spesial-episoden om VIF.
Nå har Discovery møtt hovedpersonen selv på Vålerenga-trening, og han kan bekrefte historien.
– Fagermo var klar og tydelig på hva han ville, ja. Jeg fikk det inn hardt og godt den første uka, og ingenting ble lagt mellom, smiler han.
Og selv om han avfeier at det nesten kom en tåre, så ble andre typer følelser satt i sving - nesten litt demonstrativt:
– Jeg responderte på hele situasjonen ved å kjøre sprinttrening av eget initiativ etter økta, for det kokte bra når han sa intensiteten min var for dårlig.
– Da var det deilig å få løpt fra seg litt, så senker man skuldrene litt etterpå og ser ting i perspektiv. Da skjønner man at det bare er godt ment, han hadde bare sin egen måte å fortelle det på, sier Udahl.
Han understreker at han har vært borti kjeft før, og tross at han bare er 24 år har han flere erfaringer med at sjargongen i toppfotballen kan være brutal. Så er kanskje Dag-Eilev Fagermo kjent som en av de mest notoriske kjefterne også.
– Jeg visste jo på forhånd at det var litt trykk i Fagermo. Men det bjeffes gjerne litt både fram og tilbake i mange lag tror jeg, ikke bare i Vålerenga.
Vålerenga-treneren hevdet Udahl hadde svart tilbake da han fikk kjeft under den nevnte økta. Spissen er ikke helt enig i hendelsesforløpet.
– Jeg svarte han jo egentlig ingenting, men i pausen så sa jeg at jeg følte jeg bare løp rundt og åpnet rom som ikke ble brukt. Så ville han ha mer intensitet. Det var en ikke-sak, men så brukte han muligheten til å adressere det han var misfornøyd med, ler han og rister på hodet.
Nå tror han dog at hele situasjonen utelukkende kan vris om til å være noe positivt.
– Til syvende og sist kom det jo bare bra ting ut av det. Jeg har fått jobbet med det han tok opp den gangen i etterkant og føler meg bedre på det nå. Forhåpentligvis bærer det frukter i framtiden.
Se Fagermo fortelle om situasjonen i episoden med Vålerenga:

Seriestart Spesial: Vålerenga med Dag Eilev Fagermo og Ivan Näsberg

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38