Viking-Molde: 3-2
Molde viste godt hvor lista skal ligge som tabelleder i Eliteserien i første omgang i Stavanger - og man skulle tro at kampen var begravd for Viking som lå under 0-2 til pause.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Men etter peptalk i garderoben, kom Viking ut med en helt annen innstilling og klarte å snu kampen totalt.
– Selv om jeg drømte om det, kunne jeg ikke se for meg at jeg skulle score 3-2 målet i debuten. Det er galskap, sa matchvinneren og Viking-spiller David Brekalo etter kampen.
Se intervjuet med Brekalo her:

Matchvinner i 91. minutt: – Drømt om det

– Det var en utrolig dårlig omgang

Den første ordentlige muligheten for Molde kom i 13 minutt. Gjestene hadde et flott spill på høyre kant, og Sivert Heggheim Mannsverk kom ensom langs dødlinjen til hjemmelaget. Han fant kollega Eirik Ulland Andersen 45 grader ut 16-meteren- men skjøt ballen til himmels.
De første 15 minuttene svingte kampen litt, men etter hvert lot Viking gjestene få styre. Noe som kanskje ikke var den beste ideen. Molde fikk corner halvveis inn i første omgang, og ballen landet midt i feltet. Etter litt klabb og babb, lå ballen plutselig hos Birk Risa, som scorer kampens første mål.
Etter det første målet, roet kampen seg litt.
Viking så ganske sjanseløse ut, men var det en spiller som viste han ville hele kampen, så var det bautaen Zlatco Tripic. Han fikk blant annet tilsnakk av dommeren etter å ha dyttet Molde-spiller Gregersen med strake armer.
38. minutt vant Molde ballen på Vikings hjemmebane. Ola Brynhildsen førte ballen opp, og sentret Ulland Andersen i toppfart fint igjennom hjemmelagets forsvar. 2 mot 4 - 2-0 til Molde.
– Det var en utrolig dårlig omgang av oss, vi lar Molde få holde på ballen, sa Tripic i pausen til Discovery.
– Vi gjennomfører en bra første omgang og vi gjør det kontrollert. Jeg synes vi ser bra ut i strukturen i vår nye formasjon (3-5-2), sa Molde-trener Erling Moe i pausen.

Snuoperasjonen

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim sa i pausen at han ville laget hans skulle tørre litt og håpet på at det skulle bli mer liv på banen.
Og liv ble det!
Viking tok seg kraftig opp i de siste 45 minuttene - og knuffingen fortsatte, denne gang mellom Brynhildsen og Heggheim. Molde-spilleren får tilsnakk av dommer etter å ha dyttet Viking-spilleren i ryggen uten ball i nærheten.
Så, halvveis inn i andre omgang skulle hjemmelaget få belønning for deres arbeid. Innbytter Shayne Pattynama satt fart mot gjestenes dødlinje, og fant Kevin Kabran - som kunne ikke noe annet enn score på et touch.
1-2 og snuoperasjonen var i full gang.
I 71. minutt ble det dømt straffe til Viking. Molde-spiller Gregersen får gult kort, Tripic tar ansvaret og snur kampen. Straffe begrunnelsen kan være diskutabel.
Men verre skulle det bli for tabellederne.
På overtid ble det dømt corner til hjemmelaget. Viking-spilleren Joe Bell fyrte av, og traff hodet til debutant og slovenske David Brekalo. 3-2 ender kampen.
– Vannvittig glad for at vi igjen kommer tilbake når vi ligger under. det er ikke første gang vi har fåt thjelp av innbytterne. Det er veldig bra og vi visste at David var ekstremt god i lufta, sa Viking-trener etter kampen til Discovery.
– Det er helt sykt, en syk debut og han har så mye autoritet og steintung i luften. En syk start for hans Viking-karriere. Jeg er så sinnsykt stolt av gjengen her nå, sa Tripic etter kampen.
Hør hva Molde-trener Erling Moe hadde å si etter tapet:

Moe etter å ha rotet bort poeng: – Vi har rimelig bra kontroll

Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53