– Det er tre og en halv uke til seriestart. Vi ønsker å overleve i Eliteserien og beholde det laget vi har. Det er 8. mars nå, så det er vel hovedårsaken, sier HamKam-sportssjef Espen Olsen til Discovery, som ikke legger skjul på at telefonen har gått varm det siste døgnet.
Mandag kveld uttalte Kristian Eriksen at han ønsket å forlate HamKam til fordel for RBK. Fjorårets OBOS-sensasjon var åpenhjertig i intervjuet med Hamar Arbeiderblad.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
5 TIMER SIDEN
– Rosenborg har kommet med meget sterke bud og har fått beskjed om at jeg ikke er til salgs. Dette er dårlig gjort. Jeg skulle gjerne fått prate med RBK. Å spille for Rosenborg har vært en drøm for meg så lenge jeg kan huske, sier Eriksen til lokalavisen.
Enn så lenge er det ingenting som tyder på at Eriksen får viljen sin. Olsen legger ikke skjul på at midtbanespilleren verdsettes skyhøyt på Hamar.
– Jeg kan aldri se for meg at det kommer til å bli noe enighet der.
– Ja, alle har sin pris, men du kan ikke selge alle spillerne du har heller. Vi skal forsøke å overleve Eliteserien, fortsetter Olsen.

Lokal helt

Kristian Eriksen var en svært sentral del av HamKam-laget som sikret seg et suverent opprykk til Eliteserien i fjor. I tillegg til å være blant de viktigste brikkene på Briskeby, er han lokal.
– Vi har en klar strategi på at vi skal ha så mange lokale som mulig, så derfor følger vi alle lokale spillere som spiller rundt om i Norge. Vi ønsker å ha de på Hamar, forteller Olsen.
LES OGSÅ: Publikumsyndling på Briskeby vil til RBK – nektes å følge drømmen
Selv om HamKam ønsker å ha så mange lokale spillere som mulig, er ikke det et argument for at Eriksen ikke er til salgs for øyeblikket.
– Isolert sett i den saken her så handler det om at det nærmer seg seriestart, han er en ekstremt viktig spiller for oss, vi har mistet et par til RBK allerede og summen av dette gjør at vi ikke kan si ja til dette, presiserer sportssjefen, før han legger til:
– Det kunne sikkert vært annerledes dersom vi hadde snakket 1. januar, og om vi hadde beholdt trenerne og Sam (Rogers) og så videre.

HamKam med storeslem på Fotballfesten: – Vi har gjort mye riktig

– Holder for denne gang

Tidligere i vinter har HamKam mistet trenerduoen Kjetil Rekdal og Geir Frigård til trønderne. I tillegg hentet Rekdal sin tidligere elev, Sam Rogers, i januar.
– Nå har de fått et par trenere og én midtstopper og det holder for denne gang, slår HamKams sportssjef fast.
– Var dette noe du fryktet da Rekdal og Frigård endte opp i Rosenborg?
– Nei, jeg fryktet vel egentlig ikke det. Når det gjelder Sam så var det sånn at vi hentet Julian Dunn. Vi visste ikke helt hvor han stod, men så viste det seg at han var en meget bra stopper. Da sitter vi med fem gode stoppere, og da var det ikke noe vanskelig å si ja til Rosenborg til slutt med tanke på at summene ble ganske høye. I denne saken blir det veldig annerledes, for Sam dro i januar.
Nå handler alt om å kunne stille et slagkraftig lag når HamKam sparker i gang sin første kamp på øverste nivå siden 2008.
– Det har jeg god tro på. Hvis ikke alle havner i Trondheim, så skal vi nok klare det, ler sportssjefen.
Sett denne?

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
EN DAG SIDEN