• Følg Eliteserien og Rosenborgs kamper på discovery+
Kristoffer Zachariassen er etter alt og dømme ferdig i Rosenborg.
Etter det Discovery erfarer skal midtbanespilleren nærme seg en overgang til den ungarske toppklubben Ferencvaros.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
21 TIMER SIDEN
Etter de opplysningene Discovery sitter på skal overgangen ha en totalramme på rundt 15 millioner kroner.
Adresseavisens opplysninger melder at avtalen kan ha en totalramme på om lag 22 millioner kroner.
Discovery har forsøkt å komme i kontakt med spillerens agent, Bjørn Tore Kvarme, og sportslig leder i Rosenborg, Mikael Dorsin uten hell.
Midtbanespilleren var ikke på treningsfeltet torsdag formiddag.
Zachariassen kom til Rosenborg fra Sarpsborg 08 før 2020-sesongen, og har spilt 48 kamper og scoret 21 mål for klubben. Etter å ha imponert under Åge Hareides ledelse fikk midtbanespilleren sin landslagsdebut mot Hellas i juni i år.
Ferencvaros holder til i den ungarske hovedstaden Budapest. Forrige sesong vant de den ungarske toppdivisjonen med tyve poeng, og de er nå videre til andre runde i Champions League-kvaliken etter å ha slått Prishtina 6-1 sammenlagt.
LES OGSÅ: Dårlig VIF-nytt: Kjartansson rekker ikke Europa-kampene
Forrige sesong nådde laget gruppespillet i Champions League, etter å ha slått Molde i play off. De havnet i gruppe med blant andre Juventus og Barcelona hvor de havnet sist med ett poeng.
Hvis overgangen går i orden blir 27-åringen lagkamerat med blant andre Tocmac Nguen, og den tidligere Stabæk-spilleren Franck Boli.

– En god avtale

Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson mener dette er en god avtale for alle parter.
– Rosenborg må ommøblere troppen før en ny trener komme inn, og får bra betalt for en 27-åring, så timingen er god, mener Jonsson.

– Skandinavias dårligste lag på toppnivå

Han er usikker på hvem som skal erstatte Zachariassen, men tror kanskje den beste erstatteren allerede er i Rosenborgs tropp.
– De har mange midtbanespillere i troppen allerede, og så kan de flytte Carlo Holse ned som indreløper, hvor han har vært best. Med skadeproblemene til Vecchia på kanten, burde de kanskje hente inn en kantspiller i stedet, mener Jonsson.
Jonsson mener Zachariassen har vært klubbens beste spiller etter at han kom til klubben før fjorårets sesong, men at det har vært en formdupp den siste tiden.
– Av en eller annen grunn har han vært dårligere etter at han var på landslagssamling i juni, men det siste halvannet året har han vært lagets beste spiller, det er det ingen tvil om, avslutter fotballeksperten.

Ønsker å sette sitt preg på Stabæk: – Skal være tydelig og tøff på feltet

Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07