Etter en periode med forhandlinger ble det klart: Daouda Bamba forlater Brann senest etter sesongen.
Bergensklubben ønsker å selge ivorianeren allerede til sommeren. Bamba kan selv forhandle med en ny klubb fra 1. juni.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11
– Nå er det to alternativer. Enten spiller han så bra at vi får solgt ham til sommeren, eller så går han kontrakten ut, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til BA.

– Bom fra start til mål

Brann ønsket å forlenge spissens kontrakt med ett år, med en plan om å uansett selge til sommeren. Nå kan de ende med å måtte slippe Bamba gratis, en spiller som kom til klubben for en totalpakke på like under ti millioner kroner sommeren 2018
– Når man summerer opp Bamba i Brann faller man jo ned på at det har vært et realt bomkjøp – og det nærmest uavhengig av hva han leverer i kommende sesong, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Bamba kom til Brann da klubben var med i gullkampen i 2018-sesongen. Med fire scoringer på 11 kamper klarte ikke ivorianeren å skyte laget høyere enn til bronse. Siden har det gått nedover med en 9. plass i 2019 (7 mål på 21 kamper) og 10. plass i 2020 (10 mål på 30 kamper).
– Han kom inn i et lag som skulle jakte gull, men sånn ble det jo aldri. Det har ikke vært noe lykkelig ekteskap. Man har jo prøvd å solgt ham underveis også, men ikke fått til det heller. Det har vært bom fra start til mål, sier Jonsson.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Roser Bamba for ti mål i svak sesong – tror Ingebrigtsen kan knekke koden

Tynt bak Bamba

Med toppscoreren på utgående kontrakt går Brann en svært utfordrende tid i møte. Bak Bamba er tilbakevendte Aune Heggebø (2001-modell) det eneste reelle spissalternativet per dags dato.
– Sånn som situasjonen og markedet er nå, sitter Brann med kløver to på hånda når de skal prøve å selge Bamba. Spiller og agent kan nærmest diktere prislappen. Og skulle man ikke finne en kjøper, så kan Bamba uansett signere for en ny klubb. Her har han meget gode kort på hånda, sier Jonsson.
– Så hvis Brann havner i en situasjon hvor de trenger Bamba, så bør de ikke selge?
– Det er vanskelig å si. Leverer han bra, vil det jo være større verdi i å beholde ham. Å potensielt miste plassen i Eliteserien vil jo koste mye mer enn man eventuelt kan selge ham for. Sånn sett har jo Bamba litt kniven på strupen også – han kan jo ikke velge og vrake i klubber uavhengig av prestasjoner.

Ser ingen erstattere i norsk fotball

– Finnes det en spiss på de to øverste nivåene som potensielt kunne erstattet Bamba til sommeren?
– Per nå klarer jeg ikke å se at det finnes noen. Henrik Udahl har gått til Vålerenga, men jeg så ikke han som noe førstevalg på topp i Brann. Det nærmeste jeg kommer er Adams i Sogndal, men han trenger å holde seg skadefri og få en sesong i beina.
– Her må Brann på jobb og se til utlandet når situasjonen åpner opp for det igjen, mener Jonsson.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28