ASPMYRA (Discovery):

En drøy time før midnatt torsdag kveld kunne Bodø/Glimt juble for seier mot Zorya Lugansk i Conference League. Det betyr at Kjetil Knutsens disipler får godt under tre døgn på å bli klare til kamp mot medaljejagende Viking i Jåttåvågen.
– Det blir egentlig bare restitusjon og spising på de som skal spille kamp tre dager senere. Det er også forskjell på tre og fire dager mellom kampene, i tillegg til at det er forskjell på hjemme og bortekamp. Det er enormt mange aspekter med et tett kampprogram, men jeg tror og mener vi er fysisk i stand til å håndtere det, sier Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen til Discovery.
Eliteserien
Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde
39 MINUTTER SIDEN
Bare tre dager etter Viking-kampen venter Alta i cupen i Finnmarkshallen, før nordlendingene får hele fire dager å forberede seg på til hjemmekampen mot Vålerenga neste søndag.
– Det vil være en test på hvor mentalt tøffe vi er. Du må bli ferdig med ting også må du få tid til å restituere, men når klokken slår 18 på søndag skal du være mentalt klar til å legge ned den innsatsen som kreves og ha den energien og poweren som vi krever i vår måte å spille på. Jeg skal ikke sette to streker under svaret, men jeg mener at vi begynner å få en god erfaring på akkurat det, fortsetter Knutsen.
Kjetil Knutsen er ikke kjent for å rotere mye på laget. Patrick Berg, Ulrik Saltnes, Erik Botheim, Alfons Sampsted, Fredrik Bjørkan, Sondre Fet, Marius Lode og Brede Moe har til sammen blitt benket fire ganger så fremt de ikke har vært skadet. Tre av de kampene var cupkamper mot Rana og Junkeren. Men Knutsen følger nøye med på slitasjen i laget.
– Det er litt individuelt. Vi har spillere som bare blir bedre av å ha et tett kampprogram så må vi også se på de som trente godt på trening, og som ikke spilte kampen i forkant. Hvem er på vei opp og hvem er på vei ned. Jeg gjør det ganske enkelt, jeg tar ut det laget jeg mener er mest klar til å gjøre en best mulig prestasjon i den neste kampen, og blir det de elleve samme som kampen før, så blir det de elleve, forklarer Knutsen.

Koomson fikk debuten

Mot Zorya Lugansk fikk Glimts nyeste tilskudd Gilbert Koomson sin debut. Ghaneseren, som har en fortid fra Sogndal og Brann, kom inn på tampen av overgangsvinduet fra tyrkiske Kasimpasa, og Knutsen liker det han ser fra kantspilleren.
– Til nå har ikke han fått vært med på fulle treninger. Han trenger litt tid på å komme inn i vår måte å tenke på. Han hadde et bra innhopp på torsdag. Han opptrer veldig smart og voksent, spiller enkelt og prøver ikke på mange finesser. Jeg synes han fikk en fin start, og så skal vi utvikle hans beste egenskaper, og det er å være gjennombrudshissig, det å skape ubalanse alene og sammen med andre. Jeg håper og tror vi skal få det til, avslutter Knutsen.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Har ett år igjen av kontrakten – vil forlate klubben i vinter
20 TIMER SIDEN