Populære sporter
All sport
Vis alt

Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 04/10/2022 klokken 09:53 GMT+2

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen sier han gjerne fortsetter med Norges Fotballforbunds oppsett med cupen over to sesonger med finale i mai.

Kjetil Knutsen.

Foto: NTB

– Jeg liker veldig godt den splitten vi har hatt nå – vi får kalle det koronamodellen. Et annet argument med den er at de lagene som går videre fra tredje runde, de får spille kamper som betyr noe i pre-season inn mot neste sesong. Det er ekstremt undervurdert, sier Knutsen til Nettavisen.
Knutsen understreker at det er hans mening og ikke nødvendigvis Glimts.
VG meldte nylig at NFF vurderer tre alternativer for cupen etter finalen i mai: Enten starte 2023-cupen i mai og fullføre samme år, fortsette med å dele cupen over to kalenderår eller å droppe cupen helt.
Ifølge avisen ønsker de fleste klubbene at cupen starter etter finalen i mai og avsluttes samme år.
– Det folk glemmer når de diskuterer dette er at tilbake i tid så gikk cupfinalen i midten av oktober. Nå er sesongen mye lengre, det er flere internasjonale perioder, og vi har forhåpentligvis flere norske lag som kan delta i Europa. Det er noe med summen av det, sier Knutsen.
Discoverys ekspert Petter Bø Tosterud er ikke enig med Knutsen og mener cupen bør gå tilbake til sitt gamle format.
– At forbundet i det hele tatt har det oppe som et alternativ å droppe cupen sier alt om hvordan de har kjørt denne stoltheten i grøfta, sier Tosterud og fortsetter:
– Denne blødningen må stoppes snarest med at cupen er tilbake i sin vante form allerede neste år. Cupen er noe vi skal være stolte av. Den kan ikke neglisjeres.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame