«Stillheten handler om å sette lys på de manglende retningslinjene for sosiale medier, og som gjør at de store SoMe-aktørene fortsetter å tillate rasistiske og diskriminerende ytringer i sine kanaler uten konsekvenser eller hensyn til deres moralske og etiske ansvar.» skriver Norges Fotballforbund i en uttalelse.
«Rasisme, sjikane og diskriminering er et samfunnsproblem i hele verden, også i Norge. Som klubb vil vi fortsette å gjøre det vi kan for å bidra, og vi oppfordrer alle våre supportere, medlemmer og samarbeidspartnere til å ta et tydelig standpunkt, og gjerne dele både budskapet vårt, og selv aktivt bidra i denne boikotten», skriver daglig leder i Vålerenga Espen Espeseth på klubbens hjemmeside fredag, etterfulgt av flere og flere klubber som kaster seg på støtten på egne hjemmesider og Twitter.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Dermed følger NFF opp initiativet det engelske fotballforbundet og flere andre aktører har tatt for å sette fokus på hets og trakassering på nettet. Boikotten ble kjent etter en felles uttalelse fra blant andre Premier League, Englands fotballforbund (FA), ligaforeningen EFL og kvinnenes superliga tidligere denne uken. Det europeise fotballforbundet UEFA støttet opp om aksjonen torsdag.
Fra klokken 15 fredag vil det være stille på klubbenes Twitter, Instagram og Facebook fram til mandag 23:59.

Står sammen mot netthat

Budskapet for boikotten er ifølge FA, som er en av initiativtakerne, at selskapene bak sosiale medier bør gjøre med for å hindre netthat samtidig som å understreke viktigheten av å utdanne folk i kampen mot diskriminering. Nå står også norske klubber bak budskapet.
(NTB/Eurosport)
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03