• Se Strømsgodset-Mjøndalen lørdag kl. 18.00 på discovery+.
– Vi gleder oss forferdelig til det. Vi vet at dette er mer enn en kamp. Dette er by mot land. Det er tradisjoner på begge sider. Den som vinner her den har skryterettigheter i lang tid fremover og vi har forferdelig lyst å vinne, sier Gauseth til Discovery.
For Gauseths del blir lørdagens lokaloppgjør hakket mer spesielt enn tidligere. 37-åringen som tidligere i år annonserte at han legger opp etter sesongen, spiller med andre ord sitt siste «Ælv Clasico» noen gang.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
– Jeg kjenner ikke nødvendigvis på at det er mitt siste «Ælv Clasico» men jeg kjenner på nå i alle disse kampene jeg går utpå og spiller, at jeg vet at det ikke er så mange igjen, sier Gauseth før han fortsetter:
– Det er en rar greie det der med å verdsette det mens det er her. Samtidig så blir du som en liten gutt som er ute å spiller med kompisene dine når det står på likevel. Du blir oppslukt av spillet og du blir oppslukt av å løse problemer ute på banen, det å skape ting og det å få scora mål. Og så er det den rammen med flomlys, et fullsatt stadion og en kamp som betyr alt for oss. Jeg kommer aldri til å få igjen det her, så det er en spesiell følelse, erkjenner Mjøndalen-spilleren.

Klokkeklar tale fra MIF-profilen

Lørdagens kamp kan på mange måter bli «vinn eller forsvinn» for bruntrøyene, som kjemper med nebb og klør for å berge plassen på øverste nivå. 19 poeng og jumboplass på tabellen er fasit før de siste fire kampene skal spilles.
– Det er veldig enkelt. Vi må vinne nå. Det holder ikke med uavgjort og det holder ikke med tap, for det gjør bare såret dypere. Vi må få på plasteret og det er tre poeng, rett og slett, sier Gauseth, noe flirfullt av sin egen metafor.
– Så for vår del så er de siste kampene som venter nå veldig ukomplisert. Vi må vinne og det er det som står på spill. Så må vi prøve å unngå og bli lammet av anledningen, og fortsette å gjøre de tingene vi har blitt enige om. Så kan det hende at denne høsten her blir brun igjen, smiler midtbanespilleren lurt.

Skjebnekamp

Mjøndalen-trener Vegard Hansen legger heller ikke skjul på hvor mye lørdagens kamp betyr for både supportere og for klubbens fremtid i Eliteserien. Nå håper treneren på folkefest på tribunene når bruntrøyene nok en gang skal gjøre det de kan for å klare å ta kvalikplassen.
– På lørdag tror jeg det kan bli ganske vilt nedi der. Det er mange supportere som tar toget ned og det er lørdagskamp. Det blir helt klart god stemning og slik et ordentlig lokaloppgjør skal være. Dette er noe vi ser frem til og en dato som vi har merket oss lenge. Et fullsatt Marienlyst med mye drammensere, og så kommer lillebror ned for å prøve å lage krøll, sier Hansen.
– Dette blir jo på mange måter en skjebnekamp for dere med tanke på tabellen. Hvordan angriper man en sånn kamp?
– Nå spiller vi dagen før Brann og Stabæk, så vi veit jo ikke. Sannsynligvis må vi vinne, og det er også planen vår å gå for seier. Vi vet hvordan Godset spiller, og de er ofte god hjemme. Men vi har en plan, og jeg tror det kan bli en tett og jevn kamp, avslutter Hansen.
Mjøndalen, Brann og Stabæk kjemper alle tre om kvalikplassen. I skrivende stund ligger Mjøndalen nederst med 19 poeng, mens Brann og Stabæk ligger på de to plassene over med 21 poeng.
  • Se Strømsgodset-Mjøndalen lørdag kl. 18.00 på discovery+.

– En fin opplevelse for en fotballspiller på vei inn karrierens solnedgang

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03