• Se Bodø/Glimt - Sandefjord søndag kl. 18 på discovery+
Sandefjord kom til Eliteserie-kampen på eget gress med kun to poeng fra de fem siste kampene. Den forrige seieren kom så langt tilbake som mot Vålerenga 12. september. Onsdag fikk hjemmefansen omsider en ny trepoenger å juble for.
Strømsgodset fikk på sin side forverret en lei statistikk som nå teller kun én eneste seier på de siste sju kampene. Trøsten for drammensklubben er at avstanden ned til bunnstriden fortsatt er betydelig.
Eliteserien
Indre Bane: Vikings keeper-dilemma, toppscorerduell og gullkamp
3 TIMER SIDEN
Sandefjord klatret til 10.-plass på tabellen med onsdagens seier, plassen bak Godset. Også laget fra hvalfangerbyen har lagt bunnlagene trygt bak seg.
Nå venter bortekamper mot henholdsvis Bodø/Glimt og Molde for Sandefjord.
– Vi kunne ha slått og tapt for alle lag i år. Vi kommer til å gå inn i de kampene med samme tilnærming som i alle andre kamper. Vi skal prøve å få med oss poeng, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til Discovery etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.

– Der hadde vi flaks. Det er det jeg kaller en idiot-takling

Annullert mål

Onsdag kom scoringene som sikret hjemmelaget en etterlengtet seier etter pause. Kun fire minutter var spilt av annen omgang da kampen plutselig eksploderte.
Først prikket Alexander Ruud Tveter ballen i lengste kryss etter å ha blitt frispilt inne i gjestenes felt. Mindre enn tre minutter deretter doblet Vidar Ari Jónsson ledelsen med et skudd fra distanse.
Keeperspillet til Godsets Viljar Myhre var ikke det beste ved den anledningen.
De to scoringene kom i kjølvannet av en svært sjansefattig første omgang. Godset-spiss Fred Friday ble spilt alene gjennom Sandefjord-forsvaret tre minutter før pause og satte ballen i lengste hjørne. Assistentdommeren sto imidlertid med flagget oppe ved den anledningen.
Sandefjord hadde på sin side lite å by på offensivt de første 45 minuttene.
Saken fortsetter under videoen.

Roper på straffe: – Halvparten av dommerne ville dømt

Løftet seg etter pause

Hjemmelaget hadde Brice Wembangomo tilbake etter skade. I pausen var backen kritisk til det han omtalte som mange dumme feil fra eget lag.
– Jeg synes de tar over, men vi gjør fryktelig mange balltap. Det er helt utrolig. Vi kan straffe dem ved å vende spillet mer. Jeg føler vi hadde kontroll de første 20, men gjorde så dumme feil, dumme feil og dumme feil. Da kommer selvfølgelig kampen inn i deres spor. Det må vi rette på, sa han til Discovery.
Forsvarsprofilen kunne glede seg over at eget lag fulgte den oppfordringen.
Seieren gir ny vind i seilene foran sesongavslutningen.
I neste runde skal Sandefjord ut mot gulljagende Bodø/Glimt, mens Strømsgodset møter Glimts gullrival Molde.
(©NTB)
Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
18 TIMER SIDEN