Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjønø om nysigneringen: – Gambling

Andreas Hopen

Oppdatert 21/09/2021 klokken 16:10 GMT+2

Tomás Podstawski ble denne uken klar for Stabæk - og er aktuell for cupkampen mot Strømsgodset, men Kjønø vedgår at det er noen usikkerhetsmomenter rundt nysigneringen.

Tomas Podstawski (foto: Getty Images) og Eirik Kjønø

Foto: NTB

26-år gamle Tomás Podstawski er spilleklar for Stabæk. Portugiseren har vært klubbløs siden hans kontrakt med Pogon Szczecin gikk ut i sommer. Han er aktuell for å få et innhopp allerede i cupkampen mot Strømsgodset.
– Han er spilleklar, men det er litt tidlig for han å starte. Så må vi se hvor fort han kommer inn i spillergruppa - og i form, men det er en god spiller, sier Kjønø.
Men at ikke Podstawski har spilt kamper på flere måneder er et spenningsmoment vedgår treneren.
– Vi henter spillere som skal heve laget, men du får ikke en som spiller fast på et høyere nivå, så på en plass må du gamble, sier Kjønø om den fysiske forfatningen til nysigneringen.
Denne uken er Kjønø på trenerkurs og mister cupkampen mot Strømsgodset. Til søndagens kamp mot Sandefjord er derimot 30-åringen på plass på sidelinjen. Da kan man få et gjensyn med Oliver Edvardsen.
picture

Hestad mister flere kamper: – Gauseth hadde vært ute til sommeren

Kantspilleren har vært ute med en belastningsskade de siste ukene, men denne uken er han tilbake i lett trening.
– Han har et lite stykke igjen, så det spørs på hvor mye vi pusher han. Cupkampen kommer litt for fort, og så gjør vi det vi kan for å få han klar til de to neste kampene, sier Kjønø til Discovery.
Den unge hovedtreneren forteller at de vurderer å kutte ned på antall treninger for Edvardsen, slik at han heller kan bidra på banen.
– Det er et grep vi ser på, bekrefter treneren.

Snart skadefri tropp

I tillegg er svenske Viktor Wernersen på vei tilbake. Svensken pådro seg et brudd i kragebenet i sommer, og er nå bare dager unna å være helt klar.
–Han nærmer seg veldig. Skadeperioden på et slikt brudd er seks uker, og nå har det gått fem og en halv, så det blir bra. Totalt sett begynner det å se normalt ut. Yaw kan også være på plass neste uke.
Stabæk hadde spillefri i helgen, grunnet en utsatt kamp som skal spilles onsdag i neste uke. Lagene rundt Stabæk tok alle poeng - noe som har gjort at bæringene ligger alene i bunn, men pausen var kjærkommen for Kjønø.
– Vi har brukt pausen til å bli friske, og vi har fått trent godt både fysisk og taktisk. Nå har vi fått tid til å sette strukturen, sier Kjønø.
I tillegg har de signert en ny spiller siden forrige kamp. Portugisiske Tomás Podstawski kom gratis til Stabæk denne uken etter at kontrakten hans med Pogon Szczecin gikk ut i sommer. Gambling, mener Kjønø selv.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame