Eirik Kjønø har allerede gjort seg opp noen tanker om hvem han ønsker å hente inn til Stabæk, etter bare noen få timer som hovedtrener i Stabæk.
– Det er muligheter for å forsterke i august. Vi har snakket litt sammen, men jeg kan ikke si noe spesifikt. Men de sier det er midler og muligheter. Det er avgjørende at vi treffer. Vi kan ikke kjøpe for å kjøpe, sier Eirik Kjønø til Discovery.
Kjønø bekrefter at spissplassen er én av de posisjonene de vurderer å hente inn en erstatter, og det kan føre til en gjenforening mellom Eirik Kjønø og Groruds toppscorer Oscar Aga.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
LES OGSÅ: Lot spisstalentet dra – nå bøtter han inn mål
Aga kom til Grorud på lån fra Stabæk høsten 2019, og signerte permanent da klubben rykket opp til OBOS-ligaen. Siden den gang har han spilt 37 kamper og scoret 24 mål.
– Det jeg vil si er at Oscar er en spiller som jeg synes er veldig bra. En ung og veldig god spiss som passer inn i min måte å spille fotball på. At han er Stabæk-produkt betyr mye for klubben. Han er interessant. Jeg er sikker på at Oscar har mange gode tilbud, så det er ikke helt sikker at én pluss én blir to, forklarer 30-åringen.
Sportslig leder i Stabæk, Torgeir Bjarmann sier alt er opp til spilleren selv.
– Oscar Aga er en spiller vi ønsker hvis det blir mulig. Vi har en god dialog med Grorud, men har ikke pratet med spilleren. Han må selv finne ut hva som er riktig utvikling for han, forklarer Bjarmann til Discovery.
SE OGSÅ: Wangberg om Stabæk: – Regningen kommer for en dag
At Aga har en fortid i Stabæk gjør han ekstra interessant.
– Han har en historie her. Han kjenner klubben veldig godt, og vil alltid være interessant for oss, fortsetter Bjarmann.

Ser på Høyland

Kjønø har også sett seg ut en annen spiller han hadde i Grorud, nærmere bestemt Martin Høyland. 25-åringen kom til Grorud i 2016, etter å ha spilt i Vigør og Vindbjart. Under Eirik Kjønø var Høyland en betrodd spiller.
– Martin Høyland er også en spiller jeg liker veldig godt. Han har noen kvaliteter vi har savnet litt, forteller Kjønø på spørsmål om spilleren.
Spesielt de defensive kvalitetene til Høyland frister Kjønø. Men han er ikke alene om å ønske midtbanespilleren fra Kristiansand.
LES OGSÅ: Jönsson om exiten: – Så den komme
For i vinter var det flere Eliteserie-klubber som var etter 25-åringen. Blant annet var Tromsø ivrige på å sikre seg midtbanespilleren, men Grorud godtok ikke budene.
– Det er veldig naturlig at han er ett av navnene vi diskuterer, men vi er vel ikke den eneste klubben i Eliteserien som gjør det, sier Kjønø.
30-åringen mener Høyland ville passet godt inn på banen, men også i garderoben.
– Han hadde passet godt inn. Han er veldig profesjonell, og er en som går foran. Han passer også bra inn med tanke på de ferdighetene han har, men som sagt tidligere vurderer vi mange spillere. Vi får se hva vi ender opp med til slutt, sier Kjønø.
Sportslig leder i Stabæk, Torgeir Bjarmann vil ikke gå nærmere inn på Høyland.
– Resten av spillerlogistikken holder vi oss for oss selv, men vi kjenner godt til Martin, sier Bjarmann.
Hverken Oscar Aga eller Martin Høyland har svart Discoverys henvendelser.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30