Ifølge Bodø/Glimt tok klubben før Celtic-kampen kontakt med NFF angående at de ønsket å flytte cupoppgjøret mot Aalesund fra 13. mars til 3. mars. Mandag ettermiddag, 28. februar, er det fortsatt ikke tatt en endelig avgjørelse.
– Vi får ikke planlagt treningsuken vår og det er ti dager til vi skal møte AZ Alkmaar. Det har gått fra dårlig håndtering av topplederne i NTF og NFF til en parodi. Det er mangel på lederansvar, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.
Eliteserien
På vei til Bodø/Glimt
2 TIMER SIDEN
Glimt-treneren viser til tidligere uttalelser fra NTF og NFF hvor de sier at de skal "tilrettelegge for norske klubber i Europa-spill". Knutsen mener dagens situasjon står i strid med det.
– Hvis NTF eller NFF hadde gjort det de skulle gjøre og satt opp en reservedato, så ville ikke dette vært et problem. Da hadde folk visst om at hvis Glimt skulle gå videre etter Celtic, så ville dette være den nye datoen, mener Knutsen.
– De sier de vil tilrettelegge for norske klubber som spiller i Europa, men det er bare tomme ord. Det virker som om de ikke har planlagt at vi skal gå videre etter Celtic, fortsetter bergenseren.

NFF jobber med saken

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, bekreftet fredag at de hadde mottatt søknaden og vurderte saken. Mandag ettermiddag sier han følgende til Discovery:
– Vi holder for tiden på med en sak om enda bedre tilrettelegging for norske klubber i Europa, inkludert den kampen du nevner. Men det er ikke noe som er avgjort enda, sier Fisketjønn, som ber om forståelse for at han ikke vil uttale seg ytterligere på nåværende tidspunkt.
Sportssjef i NTF, Øystein Neerland, har foreløpig ikke besvart Discoverys forespørsler.

– Betyr enormt mye for norsk fotball

Knutsen forteller at klubben har vært i kontakt med NTF flere ganger siden fredag forrige uke for å få et svar på når cupkampen blir.
– Det er nesten ikke til å tro, sier Knutsen om uvissheten de står i.
10. mars får bodøværingene besøk av AZ Alkmaar på Aspmyra.
– Europacup betyr enormt mye for norsk fotball. Hvis vi vinner kampen, så kan vi bli seedet i første runde i Champions League i 2022 - og laget som vinner Eliteserien får en enormt stor fordel ved å komme inn i andre runde, forklarer Knutsen.
Han forteller at han og klubben har forståelse for at AaFK ikke vil flytte kampen.
– Vi har forståelse for hverandres synspunkter, mener Knutsen.

Truer med å ikke stille opp

AaFK forteller at de har mye sykdom i laget og at det er umulig for dem å stille opp torsdag.
– Vi er positive til at det skal tilrettelegges for norske lag som konkurrerer i Europa. Vi har vært tydelige på at vi primært ønsker å spille kampen som er oppsatt, alternativt skjøvet den til uken etter slik at B/G kan fokusere fullt ut på AZ. Vi har hatt 10-12 spillere på trening den siste uken, har et pågående covid-utbrudd med et nytt smittetilfelle i helgen, og må droppe den planlagte kampen mot Sogndal på tirsdag. Kampen kan ikke spilles slik situasjonen er i AaFk per dags dato, sa Aalesunds sportslige leder Bjørn Erik Melland til Discovery mandag.
AaFK-trener Lars Arne Nilsen truer med at de ikke vil stille dersom kampen blir torsdag.
– Den kampen spiller vi ikke. Vi får se hvor mange vi har klare, men vi har egentlig en treningskamp mot Molde på søndag. Sånn det ser ut nå, har vi ikke lag til å spille kampen, men vi kan selvsagt stille med juniorlaget. Hvis fotballforbundet virkelig mener det de holder på med nå, da tenker jeg at vi må få en skikkelig økonomisk kompensasjon, så får Bodø/Glimt walkover. Det er forferdelig trist om det skulle bli slik, for det er en kamp vi har gledet oss til veldig lenge. Vi er på ingen måte konkurransedyktige nå, sa Nilsen til Sunnmøreposten.
Melland uttrykker og til Sunnmøreposten det er overraskende hvordan denne problemstillingen kan dukke opp nå, én uke før kampen skal spilles ifølge spilleplanen.
Sett denne?

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Eliteserien
Dette sier sportssjefen om det kommende overgangsvinduet
22/06/2022 PÅ 17:07
Eliteserien
Tviholder på nøkkelspillere: – Klubber lusker i buskene
22/06/2022 PÅ 17:05