Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjernen-lederen snakket nylig med Rekdal: – Gjort fantastiske ting

Andreas Hopen

Oppdatert 15/12/2021 klokken 19:57 GMT+1

Kjernen-leder Espen Viken har sterke meninger rundt RBK-aktuelle Kjetil Rekdal. Selv om romsdalingen ikke er hans foretrukne kandidat, så er han imponert over det 53-åringen har fått til det siste året.

Kjetil Rekdal

Foto: NTB

Dagen etter tirsdagens styremøte i Rosenborg bekreftet styreleder i Rosenborg Ivar Koteng til VG at Rosenborg har bedt om en samtale med Kjetil Rekdal.
TV 2 skriver samtidig at alt tyder på at Rekdal blir Rosenborgs nye trener, og at styret tirsdag enstemmig skal ha blitt enige om den avgjørelsen.
Det er ikke mannen Kjernen-leder Espen Viken helst skulle sett inn dørene på Brakka.
– Til jul ønsker jeg meg Kjetil Knutsen som ny hovedtrener, men det er ikke alltid man får det man ønsker seg, og hvis han ikke ønsker å gå til Rosenborg, så må man ha alternativ, sier Vikan til Discovery.
Han mener det ikke finnes første- og andrevalg i en trenerjakt, men alternativer.
– Den treneren man til en hver tid ansetter er førstevalget, påpeker supporterlederen.
picture

Marerittstart for Brann – her dundrer han Jerv i føringen

Han vil ikke gå inn på hvem som tar over Rosenborg, men har likevel en del meninger rundt Kjetil Rekdal.
– Han har jeg sterke meninger om. Han har alltid hatet RBK, og det har vært både forfriskende, men også frustrerende til tider. Det han har gjort med HamKam er fantastisk, og jeg har snakket med Briskebybanden som er veldig fornøyd med det han har bygd opp, sier Viken før han fortsetter.
– Jeg er ikke overveldende imponert av Rekdal som person, men jeg er imponert over det han har gjort med HamKam, fortsetter Vikan.

Møtte Rekdal på mandag

Supporterlederen hadde en prat med Kjetil Rekdal på mandagens Fotballfesten, hvor begge var til stede. Der sammenlignet han Rekdal og HamKams prestasjon i OBOS-ligaen med det Kjetil Knutsen har gjort i Eliteserien, noe Rekdal var enig i.
Viken refererer videre til at Rekdals inntrykk på Hamar er at alle drar i samme retning rundt HamKam. Det håper han de kan få til i Trondheim.
– Hvis vi klarer å gå bort fra å gi hverandre gule og røde kort, som vi har gjort de siste årene, så tror jeg vi kan det og da skal vi bidra så godt vi kan med å gi vår nye trener de beste betingelsene, sier Viken videre.
Han tror videre at Kjetil Rekdal er bedre rustet til å ta over en krevende jobb nå, enn han var for halvannet år siden.
– Det virket som han fikk en smell med Start, og så har han bygd opp noe fantastisk med HamKam etterpå. Det kan være en fin oppladning til å gå inn i en krevende jobb, fortsetter Viken.
Både på sosiale medier og på forum hvor Rosenborg-supportere samles har det vært en del kritikk rundt en potensiell ansettelse av Kjetil Rekdal. Der har også Viken lagt merke til.
– Det er folks egne følelser preget av ting som har skjedd, som vil preges av det som skjer videre, svarer han.
picture

Her redder bergenseren Brann-straffen: – For en fotballkamp!

Kjernen-lederen mener derimot at supporterne må se litt på seg selv.
– Vi trenger endringer i styre og stell i klubben, men også vi supporterne må ta en runde. Vi kan ikke fortsette å snakke om 90-tallet og Eggen hele tiden. Det går ikke. Vi må ikke henge igjen i gamle dager, men heller ta med oss noen poenger derfa. Gøran Sørloth sier blant annet at Rosenborg skal ha fokus på eget spill, og det må vi ikke glemme. Men akkurat nå er trinn én å tette igjen bakover, og så må vi begynne å score mål igjen, forklarer Viken.
For hvis ikke det skjer noe med prestasjonene til laget, så frykter Viken for tilstedeværelsen på Lerkendal.
– Vi må se et gjenkjennelig angrepsspill med fred i for at det skal komme folk på tribunen, men når vi får inn en ny trener så tror jeg laget vil prestere bedre, fortsetter han.

Mener Koteng må gå

Tirsdag ble det oversendt et brev til Rosenborg hvor 58 medlemmer av Falkenkameratene hadde signert. I brevet langet de ut mot styret og ba samtlige styremedlemmer stille sine verv til disposisjon. Akkurat den delen er ikke Viken enig i.
– Vi er enig i mye av det som står i det brevet, for det er mye som må løftes opp og tas tak i, men vi er ikke enig i alt. Fotball er ikke LEGO, hvor du river ned alt og begynner på ny. Man kan ikke sparke alle og starte på ny, men det må komme endringer. En ny styreleder og en ny trener er to av de tingene, sier supporterlederen.
– Sier du her at Koteng bør gå?
– Han har sittet der i ti år nå, og gjort mye bra - men også dratt på seg gule og røde kort som gjør at det trengs nye krefter, bekrefter supporterlederen
Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng har ikke svart Discoverys henvendelse.
Viken har likevel et par ting som han mener må utbedres.
– Det må jobbes med styret, det må jobbes med kultur i klubben, for den er ikke god nok, men jeg synes vi begynner å bli tydeligere med å si hva som ikke er bra, og det er et utgangspunkt for bedring.
Brevet som ble sendt tirsdag kom etter lang tids frustrasjon.
– Dette er frustrasjon over flere år, og vi har etter hvert fått en økt mengde medlemmer bak oss. I styret, ikke alle har vært like lenge, men noen har vært i styret voldsomt lenge. Over flere år har de ikke klart å gjøre noe ut av det klubben kan være, fortalte Kyrre Rødsjøsæter i Falkenkameratene til Nidaros.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame