Sandefjord - Tromsø: 1-1
Sist Tromsø vant mot Sandefjord på Release Stadion var i 2010. Og slik står det fortsatt etter søndagens kamp i runde 16 av Eliteserien 2021.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
21 TIMER SIDEN
Bortelaget kom preget av manglende spillere, med Tomas Totland ute med skade, Jostein Gundersen i karantene pga. gule kort og Ruben Yttergård Jensen som ventet på å bli far.
Med tanke på at Tromsø har kun vunnet kamper borte i år, og Sandefjord har vært sterke hjemme de siste fem kampene, med tre seiere og to uavgjort - var det kanskje ikke så overraskende at resultatet ble som det ble.
Sandefjord stod med 20 poeng før besøket av Tromsø, og gjestene 14 poeng.

Første 45

Sandefjord kunne fått en pangstart - tidligere - på kampen. Fire minutter spilt, fikk hjemmelaget frispark rett utenfor Tromsøs 16-meter - men østerriske Martin Kreuzriegler fyrte skuddet noen meter over mål.
Pangstarten for Sandefjord kom så fem minutter senere, da Kristoffer Normann Hansen sparket en nydelig kryssball over til islendingen Vidar Jonsson på høyre hjørnet av mostanderens 16-meter. Jonsson tok ned ballen, og fulgte opp med en suser til venstre for keeper Jacob Karlstrøm.
Det ble Jonssons syvende scoring i år.
Men Tromsø,svarte bare noen få minutter senere. August Mikkelsen hadde en lekker pasning til kollega Niklas Vesterlund, som stod plassert på høyre utside av Sandefjords mål. På volley, sendte Vesterlund ballen videre til målfarlige Ebiye Moses som sørget for å gjøre et par fotballkunster før han satt ballen i kassa- for sjette gang i år.
1-1
Hjemmelaget var det bedre fotballaget store deler av første omgang, og var farligst foran nettet.Tromsø hang med, men hadde noen skumle situasjoner i forsvaret - hvor keeper Karlstrøm til tider var langt ute fra mål med Sandefjord-spillere i hæla.

– Blotta for målsjanser

– Jeg synes vi gjør en bra prestasjon, og vi må bare fortsette. Vi har flere sjanser - i blant sitter dem, andre ganger ikke, sa en av Sandefjords hovedtrenere Andreas Tegström i pausen til Discovery.
– Omgangen var variert. Vi hadde en god periode, og så får vi noen sjanser i mot oss på slutten. Vi har alle muligheter i andre omgang, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup i pausen til Discovery.
De siste 45 minuttene av kampen var det lite storartede hendelser. Kampen stod og vippet - men hvem ville mest?
– Denne omgangen er blotta for ordentlige målsjanser, sa Discovery-kommentator Amund Lutnæs.

Straffedrama

Begge lag gjorde noen bytter, men som påvirket ikke kampen.
Det som kunne ha påvirket kampen var da Sandefjord fikk straffe i 88. minutt. Sandefjord-spiller Sivert Gussiås ble felt i 16-meteren, men samme person leverte et tamt straffespark som Karlstrøm reddet.
– Det skulle aldri vært straffe der, mente Tormsø-trener Helstrup etter kampen.
– Det var ikke så steike bra straffespark, det sier seg selv. Det skulle vært mål dessverre, sa Gussiås etter kampen.
Se resten av intervjuet med Gussiås her:

Gussiås etter straffebom: – Ikke så steike bra

Kampen tok seg opp de få resterende minuttene, med hjemmelaget i front.
– I dag skulle vi hatt tre poeng. Første omgangen vår er god, og andre omgangen ikke like god. Vi er upresise og faller ned i tempo, men allikevel så har vi sjansene våre men klarer ikke å sette dem. Vi har mer enn nok, og de skaper ingenting. I dag så føles det som vi taper to poeng og ikke vinnet ett, sa en skuffet Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard etter kampen til Discovery.
– Jeg synes guttene jobber knallhardt i 95 minutter, så det er godt vi tar med noe herifra. Det er en periode i andre omgang hvor de slipper til noen feite sjanser, men vi henger i tauene, sa Tromsø-trener Helstrup etter kampen til Discovery.
Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07