• Se Sandefjord - Odd 17:00 på søndag med discovery+
– Han fikk et brudd i ankelen mot Sarpsborg. Nå har han nettopp kastet gipsen.
Det sier sportslig leder i Sandefjord Fotball Espen Bugge Pettersen på spørsmål om hvorfor Sivert Gussiås ikke lenger står registrert for spill i Sandefjord.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Reglene er slik at klubben kan registrere og avregistrere norske spillere som de vil. Derfor er ikke det ensbetydende med at Gussiås ikke blir å se på banen denne sesongen, men Sandefjord-supporterne bør ikke forvente seg mange flere kamper fra spissen denne sesongen.
– Det tar litt tid før han er tilbake, med slike bruddskader snakker vi om noen måneder. Så får vi se om han rekker noen kamper på slutten av sesongen eller ikke, fortsetter Bugge Pettersen om spissen som så langt står med tolv kamper i Eliteserien denne sesongen.

Terminert kontrakten

I tillegg til Gussiås har ikke spanske Marcos Celerrios vært å se på banen på lang tid. Den første og eneste kampen Celerrio har for Sandefjord i år var mot Rosenborg i slutten av mai. Nå er kontrakten terminert.
– Han flyttet tilbake til Spania i september. Han har gått skadet lenge, og trøblet hele perioden sin her. Han hadde selv et ønske om å reise hjem for å fullføre studiene, sier Bugge Pettersen om spissen som var på avtale ut året.
Dermed endte Cellerios med fjorten kamper og én scoring for klubben fra hvalfangerbyen.
Saken fortsetter under videoen

Landslagsmagi, pyro-anke og helgens runde

Kan rekke Odd-kampen

I tillegg til Sivert Gussiås er Brice Wembangomo og Lars Markmandrud langtidsskadde for Sandefjord. Wembangomo mister resten av sesongen, og Markmandrud, som har vært skadet hele sesongen, håper å være tilbake i trening i slutten av november.
Det betyr at det begynner å tynnes ut med alternativer i forsvarsleddet, nå håper klubben at Mats Haakenstad blir klar til helgens kamp mot Odd.
– Han er «touch and go». Vi jobber med å få han hel, så får vi se om Odd-kampen kommer litt for fort eller ei, forklarer Bugge Pettersen.
Haakenstad har vært litt inn og ut av laget de siste månedene. Det henger sammen med skaden som han fortsatt sliter med.
– Det er en skade vi har hatt kontroll på i perioder, og så er det perioder hvor det forverrer seg. Det er litt vanskelig å gi en løypemelding der, men det blir gjort opp status inn mot helgen, avslutter Sandefjords sportslige leder.

Diffe-wildcard, «must have»-spilleren INGEN vet om og fristende fixtures

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03