Torsdag var det møter mellom Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund og klubbene i Eliteserien- og OBOS-ligaen. Der rådet det et stort informasjonsbehov.
– Hovedtemaet har vært hvordan vi kan sikre at man kommer seg likt til startstreken, altså å jevne ut forskjellene før seriestart. Ellers er det en kjempeglede for at man kan ha noen datoer å forholde seg til. Vi jobber rettet mot det: Hvordan skal vi få det til?, spør Leif Øverland, administrerende direktør i NTF, retorisk overfor Eurosport.no.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Han viser til at Abid Rajas uttalelser onsdag om en åpning for treningskamper om tre uker hvis smittesituasjonen tillater det. I ettertid har også Helsedirektoratet stilt seg bak dette.
– Vi holder oss til datoene som er blitt nevnt nylig. Treningskamper fra 15. april, så seriestart mellom 2. og 9. mai, sier Øverland.

Jobber med boble-alternativer

Men før vi kommer dit, ønsker altså klubbene som nektes å trene med fullkontakt å finne en løsning slik at de ikke vil være i bakleksa i forhold til konkurrentene.
– Vi jobber knallhardt med etableringen av en smittefri boble. Noen er avslappet rundt dette og har sendt spillerne på påskeferie, mens andre er veldig opptatt av hvordan NTF kan hjelpe til her. Når vi leter etter et sted, er det helt avgjørende at de lokale myndighetene ønsker oss velkommen. Vi kan ikke hoppe på første tilbud fra en eier med tomt hotell som ser en mulighet til å tjene penger, sier Øverland.
Øverland kan fortelle at det er mange hoteller som kontakter dem og er på tilbudssiden.
– Akkurat nå jobber vi med et par-tre alternativer, men dette er helt i startfasen. Det blir en hektisk påske, sier Øverland.
En boble vil i denne sammenhengen si et område der klubbene rammet av treningsnekt kan samles for å trene. Per nå er det åtte Eliteserie-klubber som ikke får trent, samt tre i OBOS-ligaen.
Saken fortsetter under videoen.

Raja om Glimts utenlandstur: – De fleste er kloke

LSK med ultimatum

Hvis Lillestrøm skal trene utenfor Viken, må det være et felles opplegg i regi av NFF og NTF etter velsignelse fra helsemyndighetene, varsler sportssjef Simon Mesfin overfor Romerikes Blad.
Viken-klubbene har treningsnekt til og med 11. april.
Desto lenger tid klubbene går uten kamprelevant trening, jo mer tid trenger klubbene til å forberede seg til treningskamper. I tillegg har NFF lagt til grunn at klubbene trenger tre-fire uker med treningskamper. Dermed kan det bli knapt med tid for flere klubber.
– Det er helt uaktuelt for oss å gå med på seriestart før 8.–9. mai så lenge vi ikke får trent før 6. april, sier Mesfin til Romerikes Blad.

Usikkerhet rundt pris

Nylig sa Ull/Kisa-sjef Andreas Aalbu det samme til Eurosport.no. Tidligere denne uken sendte nemlig de spillerne på ferie og krevde utsettelse av OBOS-ligaen.
Dette ble diskutert på gårsdagens møte med OBOS-klubbene.
– Det fine med å ha slike møter i fellesskap, er at vi kommer opp med ideer i fellesskap. Da kommer det andre klubber som sier: «Hvorfor kan vi ikke utsette deres kamper og spille de senere?». I OBOS-ligaen har jo ikke halvparten treningsnekt som i Eliteserien, påpeker Øverland.
Aalbu ser på dette som en mulighet, og er også interessert i å delta i en bobleløsning.
– Vi vet veldig lite om dette, hvis det skulle bli en realitet. Hvor, når, kostnadsbildet og hvordan reglene vil være i den eventuelle bobla er fortsatt spørsmål for oss. Vi er fortsatt der vi har vært hele tiden, vi sjekker alternativer. Blir det gitt grønt lys, skal vi være klare til å reise ut, sier Aalbu til Romerikes Blad.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38