Moldes fjorårssesong sto til 19 i stil, problemet var at Glimts sesong var fasit. Ingenting tilsier at 2020 blir noe dårligere og jeg tror det holder til gull, men det vil bli jevnere enn noensinne i 2021. Per i dag har klubben en bredere stall enn sine konkurrenter og jeg tror det blir avgjørende.

Overgangsvinduet

Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
12 TIMER SIDEN
Molde pleier å være i forkant når det gjelder overgangsvinduet. De har beholdt de fleste av sine nøkkelspillere. Laget vurderte å hente en midtbanespiller i vinter, men etter å ha sett Breivik i Europa tror jeg man skrinla de planene.

Tabelltipset: – De kommer til å bli nærmest umulig å stoppe

Keeper - 8

Andreas Linde var seriens beste keeper foregående sesong og ikke noe tilsier at han skal være svakere denne. Han tar fortsatt steg og er garantert på radaren til større klubber enn Molde. Bak han har Craninx forsvunnet på lån til LSK og Mathias Ranmark Eriksen blir andrekeeper bak Linde denne sesongen.

Forsvar - 8

Wingo er solgt, men på den posisjonen har Molde nok av alternativer med superspennende Marcus Holmgren Pedersen og Haraldseid som er tilbake etter skade. På motsatt side fighter Risa og Haugen om plassen. Molde har et av ligaens beste stopperpar, i tillegg har man Sheriff Sinyan i bakhånd som begynner å vokse seg til. Totalt sett har Molde det beste forsvarsarsenalet i Eliteserien.

Midtbane - 8

Her finnes det en haug av gode spillere, og Erling Moe kan bare velge å vrake. Molde har fått beholde hele sin midtbane og det betyr et samspilt ledd. Jeg tror det blir samme treer som man brukte under høsten med Hussain, Aursnes og Wolf Eikrem. I bakhånd finnes Sjølstad og Ellingsen på de dype midtbaneposisjonene og ikke minst Emil Breivik som sett enorm ut i oppkjøringen. I den fremskutte rollen bør Molde bruke Wolf Eikrem mest mulig. Uten han er Molde et svakere lag.

Angrep – 7

Leke James er borte og enn om han hadde en svak fjorårssesong tror jeg Molde vil merke at han er borte. Bjørn Bergmann Sigurdarson er hentet inn som erstatter, men BBS hadde en svak og skadeutsatt høst hos LSK i fjor og er gambling. Han var god sist i Molde, men fotball er ferskvare. Ohi har operert i vinter og vil nok bruke litt tid før han er i topp shape. Det finnes en haug av kantalternativ hos Molde, men det er et spørsmålstegn etter en svak fjorårssesong fra så og si samtlige kantspillere. Nye Fofana har sett enorm ut, men vi kan ikke forvente at han skal levere jevnt i 30 serierunder. Det morsomste i oppkjøringen har kanskje vært å se Eirik Ulland Anderssen. En spiller som var helt utregnet, men har virkelig slått tilbake i vinter. Han ligger an til å kapre en av kantplassene. På den andre siden er Eirik Hestad i førersetet. Totalt sett er det mer enn nok bredde i angrepet.

Benken – 8

Molde har en meget god benk og de har dobbeltdekning så og si overalt. Den bredeste stallen i Eliteserien.

Treneren - 8

Erling Moe
2020 var ingen dårlig sesong av Molde. Det var bare at Glimt hadde en uvirkelig sesong. Sølv, Europa League og kvalifisering til 8-delsfinale er sterkt. Moe fortsetter å imponere og har i tillegg blitt litt mer løssluppen i media. Bra Erling!

SAMLET SUM – 47

Nøkkelspilleren

Magnus Wolf Eikrem
Har slitt med å etablere seg ute i Europa, tempoet har tatt han der. Men i Norge er han en ener, strålende forståelse for spillet og en pasningsfot som åpner opp alt av forsvar. Han dikterer spillet for Molde og det er avgjørende for Moldes gullsjanser at han holder seg frisk. Han var meget god i sluttspillskampene denne vinteren også.

Gjennombruddet

David Fofana
Han har sett ut som 50 millioner i vinter Fofana. Forventningene har ikke blitt mindre etter vinterens europaspill.

Salgsobjektet

Stian Gregersen
Det har vært interesse rundt Gregersen og med en landslagsplass som betyr ekstra markedsføring tror jeg Gregersen vil bli solgt med en god vårsesong.

Undervurdert

Marcus Holmgren Pedersen
Høyrebacken fikk stå litt i skyggen av Henry Wingo i fjor, men når han spilte var han god i stort sett hver eneste kamp. En spiller med stor fart og en herlig fysikk. Fortsetter utviklingen vil han snart være et navn for landslagstroppen.

X-faktoren

Magnus Wolf Eikrem
Også her finnes det mange alternativer, men det er umulig å se vekk fra Eikrems hovmesterblikk. Ingen har samme oversikt ute på banen som Wolf Eikrem i norsk fotball.
Sett denne?

Tabelltipset: Dette betyr Tripic-returen for Viking

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03