Det blir naturligvis noe helt annet i Eliteserien for TIL, men laget og klubben er rutinerte og hører hjemme på dette nivået. Det er en drøss av spillere med masse Eliteserie-erfaring i dette laget og jeg vil bli svært overrasket hvis de skulle vase rundt helt nede i bunnen denne sesongen. Litt avhengige av en skadefri Espejord, men grunnmuren er så solid at det vil holde greit for fornyet Eliteserie-kontrakt.

Overgangsvinduet

Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
Laget har mistet Sætra til svensk fotball og erstattet han med leiesoldaten Isak Helstad Amundsen fra Glimt. I tillegg har Azemi gått tilbake til Stabæk etter låneperioden. Totland herjet på kanten hos Sogndal og nå får han i tillegg spille til høyre der han trives best. Moses kan bli et spennende kompliment lengst fremme, men viktigst var å få forlenget lånet med Espejord. Kanskje hadde TIL trengt en spiller eller to til for å bredde troppen, men alt i alt synes jeg de har gjort et helt ok vindu.

Keeper - 4

Karlstrøm begynner å bli en rutinert sisteskanse på dette nivået enn om han er ikke den gamle karen for keeper å være. Fortsatt er han litt ujevn og har en del å gå på, men han har forutsetninger til å bli ordentlig god. Herlig keeperstørrelse, enorm rekkevidde, god 1 mot 1 og utvikler stadig spillet med beina. Bak Karlstrøm er det tynnere og den mannen får ikke bli skadd denne sesongen.

Forsvar - 5

TIL var bunnsolide i fjorårssesongen, men det var på et annet nivå. Tre meget rutinerte herrer som er bunn solide i duellspillet og de er menn man tar med seg i krigen. Blir det mye spill rundt føttene på de er jeg mer usikker hvordan de kommer til å takle hverdagen. Helt greit stopperarsenal hos TIL. Bør holde for fornyet kontrakt, men skal de ta steg trenger de å hente inn enda mer kvalitet.

Midtbane – 6

Spennende midtbane hos TIL. Løpssterke kanter i Nilsen og Totland med Arnason og Andersen som backup. Erfaring, kløkt, ferdigheter, målpoeng og driv i et godt midtbaneledd. Skal bli uhyre spennende å se eldste blad Kitolano i Eliteserien. Antonsen, Yttergård og Berntsen har masse rutine og holder nivået i Eliteserien. Lagets klart beste lagdel.

Angrep – 4

TILs plassering står og faller på innleide Runar Espejord. Er han frisk vil TIL bite fra bra seg, er han skadd kan det bli nedrykk igjen. Espejord er ut fra Eliteserie-mål en topp, topp spiss. Det er to problemer rundt han. Kroppen er laget av sukkerspinn og at han i utgangspunktet skal tilbake til Heerenveen i sommer og da brenner det for TIL. Ved sin side får han enten Moses, Mikkelsen eller Norø Ingebrigtsen. Kitolano kan også flyttes opp her, noe han gjorde med suksess i fjor. Men som sagt, denne lagdelen er helt prisgitt en frisk Espejord.

Benken - 3

Laget er syltynne på keeper- og spissposisjonen. De har en stopperkvartett som bør holde seg friske. På midtbanen er det ok med alternativ. Samlet sett er benken litt for tynn hos TIL og de hadde nok trengt et par hoder til inn.

Treneren - 4

Gaute Helstrup
Helstrup fikk endelig muligheten i sitt kjære TIL forrige sesong og leverte til 20 stil. Det går ikke å forlange noe mer enn et opprykk. Men han hadde også det beste materialet, denne sesong vil han møte et helt annet motstand og jeg er spent på hvordan TIL skal klare seg i sin 3-5-2 formasjon. Jeg er redd de blir altfor baktunge. Helstrup gjorde jobben i fjor, men for å imponere meg ønsker jeg å se leveranser også på dette nivået før jeg heiser flagget.

SAMLET SUM – 26

Nøkkelspilleren

Runar Espejord
Mannen er forskjellen mellom sikker plass og en kamp mot nedrykket. En avslutter av rang og en toppspiss i Eliteserien. Uten han er TIL syltynne fremover på banen.

Gjennombruddet

Tomas Totland
Han briljerte i OBOS-sligaen forrige sesong fra venstresiden. Nå får den høyrebente Totland ta steget over på sin naturlige høyreside og da vil assistkongen lever også i Eliteserien

Salgsobjektet

Eric Kitolano
Midtbanespilleren som er det eldste blad Kitolano har tatt en annen vei til eliten enn sine brødre. Her har det vært mellom spill i Kisa før han var med på opprykket i fjor. En spiller med et herlig driv med ballen som sklir forbi motstanderleddene. Dyktig til å oppfatte rom og posisjonerer seg godt i det offensive spillet. Kommer til mange avslutningsmuligheter og er en poengspiller. Fortsetter han på samme bane som i fjor vil han være et prosjekt for større klubber.

Undervurdert

Kent Are Antonsen
Poteten Antonsen er livsviktig for TIL og nå får han endelig spille i sin beste posisjon. Til tross for at han spilt mye i de bakre leddene er Antonsen en poengspiller med en herlig forståelse og gode ferdigheter. Smart spiller.

X-faktoren

Runar Espejord
Få om noen i Eliteserien med en slik deilige avslutningsferdigheter som Espejord. Det er en nytelse å se på hvor naturlig det er for han.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33