• Odd serieåpner hjemme mot Sandefjord søndag. Lad opp til kampen på discovery+ fra klokken 16.00 - sikre deg tilgang her!
Laget hadde en svak avslutning på sesongen i fjor og det er ofte slik at man tar med seg det inn i ny sesong.
Starten blir utrolig viktig for Odd, og med en soliditet over de bakerste fem så tror jeg ikke på noen kollaps. Jeg mistenker det blir en sesong midt på treet for Skien-klubben.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53

Overgangsvinduet

Det er sjeldent, eller har så og si aldri skjedd, at Odd har vært noen overgangsvinner. Dette vinduet er ikke noe unntak. Solomon Owusu er hentet inn og han er en fin flerbruksspiller som vil gjøre jobben. Svendsen, Rolantsson og Larsen er alle spillere som kjenner 4-3-3, men med det de har vist de siste sesongen er jeg usikker på om dem vil skyte Odd oppover på tabellen.

Forventet lagoppstilling (4-3-3): Rossbach - Owusu, Bjørtuft, Hagen, Kitolano - Kaasa, Lekven - Kitolano, Bakenga, Lauritsen - Svendsen
ODDS FEM FØRSTE KAMPER:
Odd - Sandefjord klokken 18:00 søndag 8.mai på discovery+/Eurosport+
Stabæk - Odd klokken 18:00 søndag 16. mai på discovery+/Eurosport+
Odd - Sarpsborg 08 klokken 15:00 mandag 24. mai på discovery+/Eurosport Norge
Lillestrøm - Odd klokken 18:00 torsdag 27. mai på discovery+/Europsport+
Odd - Bodø/Glimt klokken 18:00 søndag 30. mai på discovery+/Eurosport+
Se Seriestart Spesial med Brann. Saken fortsetter under videoen:

Seriestart Spesial: Odd med Jan Frode Nornes og Mushaga Bakenga

Keeper - 6

Odd har gått vekk fra å ha to relativt jevngode keepere og denne sesongen er hierarkiet veldig klart etter at Selvik har forlatt klubben.Inn har Leopold Wahlstedt kommet fra Arendal. En solid keeper, men ikke i nærheten av Rossbach per dags dato. Uansett stiller Odd sterkt på keeperfronten også i 2021.

Forsvar - 6

Et bunnsolid forsvar som har fått en skikkelig knekk i vinter med skader for både Hagen og Ruud. Heldigvis er Hagen tilbake og Ruud nærmer seg også. Med disse tilbake og Owusu inn, begynner det å ligne på noe som kommer til å være gjerrig i år også. Rolantsson kan vurderes som back ved skader. Kitolano og Bjørtuft er trygge Eliteserie-spillere.

Midtbane - 5

Midtbanen til Odd er fortsatt spennende med spillere som Kaasa, Kitolano, Syver Aas og Jørgensen. Nå har de i tillegg fått inn rutinerte og trygge Lekven som vil erstatte Vebjørn Hoff som forlot Odd til fordel for gulljakt i Trondheim. Kaasa har sagt han vil prøve seg som kant i år, men vi får se når det drar seg til. Får midtbanen være skadefri er den god, men også her er det tynt med alternativer. Odd er helt avhengige av at Jørgensen og Kitolano fortsetter utviklingen.

Angrep - 4

Bakenga hoppet etter Wirkola når han skulle ta over etter Børven, og den oppgaven mestret han med bravur. Trønderen så ut som en rund million. Denne sesongen må han også bære angrepsspillet på sine skuldre og det kan bli tøft. Rolantsson, Svendsen og Kristoffer Larsen er hentet inn for å forsterke kantspillet. Svendsen og Larsen har levert ujevnt når de har fått sjansen i Eliteserien. Rolantsson er betydelig, men ingen poengspiller. Tobias Lauritzen er 100 prosent tilbake etter sin stygge skade i fjor. Fortsatt en del spørsmålstegn rundt angrepet og gjentar ikke Bakenga fjoråret, frykter jeg for poengproduksjonen.

Benken - 3

Odd har ikke veldig mye dekning i noen av sine ledd, og spesielt bakover er det tynt.

Treneren - 5

Jan Frode Nornes tok over etter legenden Fagermo i Skien, men løste det godt. Odd beholdt den gode strukturen i spillet, men klarte til tider å være mer oppfinnsomme i det offensive spillet og fikk ut mer av det kreative hos de offensive spillerne. De har fortsatt ikke klart å løse press-problematikken. Når Odd skal spille om medaljer bikker laget til stadig under.

SAMLET SUM: 29

Tabelltipset: Dette er det største usikkerhetsmomentet til Odd

Nøkkelspilleren

Steffen Hagen
Mr. Odd, er fortsatt uhyrig viktig til tross for at han snart blir 36 år. Hagen er en av de spillerne i Eliteserien med det høyeste laveste nivået. Han binder sammen Odd-laget og skaper både struktur og trygghet. Leading by doing.

Han får sitt gjennombrudd

Syver Aas
Unggutt Syver Aas er født i 2004, men Odd har tidligere vist at dem tør å satse ungt. Syver Aas kan bekle sentral midt, indreløper og kant. En spiller med en miks av gode ferdigheter og meget god forståelse av spillet.

Salgsobjektet

Joshua Gaston Kitolano
Jeg tar Kitolano igjen denne sesongen på posten som største salgsobjekt. Den unge telemarkingen har et driv i spillet og ballvinneregenskaper som klubber nå er meget oppmerksomme på. Så spørs det om Odd evner å selge en spiller ut av landet da.

Undervurdert

Magnus Lekven
Lekven er tilbake hjemme hos Odd etter noen år i Esbjerg og Vålerenga. Midtbanespilleren stjeler sjeldent overskriftene men har som Steffen Hagen, et høyt laveste nivå og er en meget smart spiller. Kan brukes som både indreløper og på den sentrale midtbanen.

X-faktoren

Joshua Gaston Kitolano
Hans ballvinneregenskaper og forflytningsevne på små områder holder til i europeisk klasse.

Den 12. mann: Se John Brungots hysteriske supporterkarakterer

Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21