SANDEFJORDS FEM FØRSTE KAMPER:
Odd - Sandefjord, søndag 18:00, Discovery+/Eurosport+
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
15 TIMER SIDEN
Sandefjord - Mjøndalen, søndag 18:00, Discovery+/Eurosport+
Tromsø - Sandefjord, mandag 18:00, Discovery+/Eurosport+
Sandefjord - Rosenborg, torsdag 18:00, Discovery+/Eurosport+
Vålerenga - Sandefjord, søndag 18:00, Discovery+/Eurosport+

Trolig lagoppstilling (4-3-3):

J. Storevik - B. Wembangomo, S.M.Foss, M. Vales, M. Kreuzrigler - A. Ordagic, Risan Mørk, H. Singh - A.V.Jonsson – S.Gussiås – F.D.Nyentue

Tabelltipset: Er Sandefjord like nederlagsdømt i år?

Keeper - 4

Jacob Storevik var en av de store overraskelsene i 2020. Han er med videre og som utfordrer får han ubeskrevne Due og unge Albertsen. Sandefjord er avhengige av at Storevik fortsetter sin utvikling også i 2021

Forsvar - 4

Sandefjord imponerte defensivt og var det laget i bunn med færrest innslupne mål. Nå har man mistet veteran Grorud og unge Kralj på venstrebacken. Det har per dags dato ikke kommet inn noen nye og det trengs en naturlig venstreback. Uansett ser denne lagdelen helt ok ut. Wembangomo vil bli bedre og bedre etter å ha kommet tilbake etter sin skade. Sander Moen Foss vil ta nye steg og siden finnes rutinerte Vales og Kreuzrigler. Forsvaret til Sandefjord bør holde samme standard som i 2020

Midtbane - 4

En midtbane som fikk beholde Singh. Han var meget viktig i fjor høst. Det er flere alternativer på den sentrale midtbanen med nye Ordagic som også kan spille indreløper, Ze Eduardo og Valles. Siden finnes blant annet unge Johansen og Markmanrud. Midtbaneleddet ser helt greit ut, men det er viktig at Singh fortsetter på samme spor som i fjor høst

Angrep – 2

Rufo som var lagets beste målscorer sammen med Gussiås er borte og han etterlater seg et stort rom. Franklin Daddys Boy Nyenetue er hentet inn og Sandefjord håper han skal få sitt gjennombrudd. I tillegg gjør Andre Sødlund comeback hos de blå, han kan også bekle midtbanen. Sandefjord er avhengige av at Gussiås fortsetter å levere, samt at Brenden, Normann Hansen, Jonsson eller Nyentue slår skikkelig til denne sesongen. Det ser litt tynt ut i det øverste leddet hos Sandefjord.

Benken - 3

Sandefjord har i utgangspunkt ikke så aller verst dekning på mange posisjoner, men spørsmålet er om den generelle kvaliteten er god nok.

Treneren - 3

Andreas Tegstrøm/Hans-Erik Ødegaard
Delt lederskap er ikke min melodi. Riktignok har disse herrene spilt sammen, men å trene sammen er noe helt annet. Det er flere spørsmålstegn rundt nevnte trenerduo. Ødegaard har til nå fungert som spillerutvikler og være hovedtrener er noe helt annet. Tegstrøm har gjort det bra i Sverige, men det er på lavere nivå. Denne sesongen blir den ultimate utfordringen for disse.
SAMLET SUM – 20
Det ble noen baklengs mot Mjøndalen i en nylig treningskamp (saken fortsetter under):

Ni mål på to kamper for MIF – se høydepunktene fra kampen mot Sandefjord

Nøkkelspilleren

Marc Vales
Vales imponerte stort i fjor og var viktig for Sandefjord med sin fysikk og kompromissløse stil. Denne sesongen blir han ikke mindre viktig. Mannen med landskamper for Andorra dekker både stopper og kan også spille på den sentrale midtbaneplassen.

Han får sitt gjennombrudd

Peder Meen Johansen
2003-gutten fikk føle på nivået allerede i fjor, men denne sesongen kan være den som den elegante og løpssterke indreløperen får vist seg frem for fotball-Norge

Salgsobjektet

Sander Moen Foss
Den lokale stopperen var en av fjorårets store overraskelser. Venstrebent stopper med stor fart. Det lukter fugl og er interessant for mange europeiske klubber.

Mest undervurdert

Amer Ordagic
Klarte aldri å spille seg inn hos Brann og går nok litt under radaren, men bosnieren er god til å binde sammen laget og dekker store rom defensivt. Jeg tror han kommer til sin rett hos Sandefjord.

X-faktoren

Brice Wembangomo
Brice kom tilbake fra skade i fjor og brukte en periode på å bli varm i trøya igjen. Nå får han en hel oppkjøring og den meget hurtige backen kan bli et utrivelig trussel på høyresiden for sine motstandere.

Overgangsvinduet

Det har ikke vært så mye utskiftninger hos Sandefjord. Selvsagt vil man merke tapet av Rufo og Kralj, men troppen ser rimelig bred ut. Det er vanskelig å forutse elleveren. En naturlig venstreback og en til to offensive spillere inn og supporterne kan se frem med litt optimisme mot sesongen 2021.

Sesongen

Sandefjords prestasjon i 2020 var sjokkerende god, men fotball er ferskvare og de må på jobb denne sesongen. Jeg levnet dem null sjanser foregående sesong, men laget motbeviste det, og flere spillere hadde stor utvikling. Klubben har beholdt stammen og når flere andre klubber ser litt svakere ut så er det gode nyheter for Sandefjord. Jeg tror fortsatt de får trøbbel med å stå i Eliteserien, grunnet en alt for svak offensiv lagdel.
Denne mannen blir nok et savn i midtforsvaret:

Følsom da eventyret endte: – Kan fort være punktumet

Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33