Hva skal en si om fjoråret. Vi fikk se noe vi aldri kommer til å få se igjen. Det Glimt viste er umulig å overtreffe og denne sesongen må bli et steg tilbake. Nå har dem riktignok råd til det, så overlegne var dem i fjor. Jeg tror dog at Molde spiser dem igjen og per nå er Glimt ikke gullkandidat nr.1 for meg. Jeg tror heller ikke dem tar medalje. Før eller senere må tapene av Evjen, Layouni, Hauge, Junker og Zinckernagel bli kjennbare og det tror jeg dem får føle litt på denne sesongen. De kan ikke erstattes av spillere fra lavere divisjoner eller som ikke har slått igjennom enda. Det må også hentes inn noe etablert.
Forventet lagoppstilling (4 – 3 – 3): Haikin – Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan – Fet, Berg, Saltnes – Sørli, Botheim, Solbakken
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
19 TIMER SIDEN
BODØ/GLIMTS FEM FØRSTE KAMPER:
BODØ/GLIMT - TROMSØ klokken 18:00 søndag 9. mai på Discovery+
KRISTIANSUND - BODØ/GLIMT klokken 18:00 onsdag 12. mai på Discovery+
BODØ/GLIMT - ROSENBORG klokken 18:00 søndag 16. mai på Discovery+
BRANN - BODØ/GLIMT klokken 18:00 mandag 24. mai på Discovery+
BODØ/GLIMT - HAUGESUND klokken 18:00 torsdag 27. mai på Discovery+
Se tabelltipset med Discoverys eksperter Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud:

Tabelltipset: Glimt og deres tilsynelatende umulige jobb

Overgangsvinduet

Glimt har hatt nærmest fasit de siste vinduene. De har hentet spillere som ikke har lyktes andre steder og bygd om dem til meget gode Eliteseriespillere. Spørsmålet er om de har vært for smarte i år. De skal ut og forsvare gull og kvalifisere seg til Europa. Det må jeg si henger i en tynn tråd når de henter spillere som ikke har levert noen verdens ting tidligere. Denne gang tror jeg de har overvurdert egne evner.

Keeper – 5

Glimt hentet inn Smiths før fjorårssesongen som erstatter for Friedrich. Han viste seg å være en middels signering og Nikita Haikin fikk muligheten mellom stengene. Russeren startet litt famlende, men spilte seg opp og mot slutten av sesongen var han god.

Forsvar – 7

Glimt var formidable på samtlige posisjoner i fjorårssesongen og forsvaret var ikke noe unntak. Brede Moe er en unsung hero og sammen med Lode danner dem et meget habilt stopperpar. Marius Høibråten steppet inn som Moe-vikar og leverte til 20 i stil. Siden gjør Glimt gull av gråstein. Sampsted spilte ikke et minutt i Norrköping, men hos Glimt har han blomstret og var solid i hele fjor. Bjørkan er pure class. Han tror jeg dog forsvinner til sommeren og da spørs det om nye Kongsro er klar til å erstatte. Forsvaret er meget gode offensivt, men jeg er fortsatt usikker på deres defensive evner hvis dem blir satt press på og det tror jeg vil bli gjort ved flere tilfeller denne sesongen.

Midtbane – 9

De lokale guttene Patrick Berg og Ulrik Saltnes har vokst frem som to av Eliteseriens aller fremste spillere. Som kompliment på midten har dem Sondre Brunstad Fet som er verdens beste rollespiller. Hugo Vetlesen er spennende om han får blåst liv i sitt potensialet og Leikvoll Moberg er et bra cover. Elias Hagen er en potensiell Berg-erstatter og unggutta Malic og Hussein står for talentet. Denne lagdelen er top notch sett ut fra Eliteseriemål.

Angrep – 5

Her er jeg uhyrig spent. Junker og Zinckernagel er vekke, og det betyr at 73 målpoeng er borte. Det er helt uerstattelig. Solbakken leverte en god høst, men kom da inn på et lag i flyten. Nå må han være med fra start og dra lasset. Takler han det? Glimt har hentet inn fire nye angrepsspillere. Botheim som ikke har levert noen verdens ting i sin karriere og Axel Lindahl som aldri har spilt på det øverste nivået. Sondre Sørli er spennende, men ikke vært noen poenggarantist. Brasilanske Pernambuco kan jeg ikke godt nok om. Er Glimt genier eller overvurderer de seg selv når det gjelder rekruttering? Denne lagdelen ser tynn ut, meget tynn med tanke på Europaspill og forsvare gullet.

Benken – 5

Jeg mente i fjor at Glimt ikke hadde nok bredde. Da fikk vi aldri svaret på det ettersom de var mer eller mindre skadefrie og Knutsen spilte med samme lag i stort sett hver kamp. Glimt startet allerede i fjor høst med å få bredere stall og det er flere alternativer på mange posisjoner, men kvaliteten på flere av de er usikker. Jeg står for det at både RBK og Molde har bredere stall når vi kommer til kvalitet.

Treneren – 9

Kjetil Knutsen
Jeg får litt lyst å gi en 10-er her, men først må han kvalifisere klubben for CL-gruppespill. Knutsen har imponert meg og vist få svakheter til nå. God både på spiller- og lagutvikling. Knallhard som leder og går ikke på akkord med egen tanker og ideer.

SAMLET SUM – 40
Så du denne?

Seriestart Spesial: Bodø/Glimt med Kjetil Knutsen og Patrick Berg


Nøkkelspilleren

Patrick Berg
Berg var enorm i fjor og styrte midtbanen med stø hånd. Meget god i de fleste faser. Dekker store rom, flytter beina raskt og er en god ballvinner. Med ball er han suveren og dikterer kampene fra sin sentrale midtbane. Nøkkelspiller med stor N.

Han får sitt gjennombrudd

Ola Solbakken
Jeg gir ikke opp Solbakken. Han har det meste som skal til for å lykkes som kant i 4-3-3. Tempo, fysikk og ferdigheter èn mot en. Får han en god start på sesongen, tror jeg han blir en slager.

Salgsobjektet

Fredrik André Bjørkan
Den finnes flere i denne kategorien hos Glimt, men det er nærliggende å tro at Bjørkan forsvinner i sommer. Jeg trodde noen annen klubb skulle ta han denne vinteren. Han er seriens beste back og det ville overraske meg stort om han fullfører sesong i Nord.

Undervurdert

Brede Moe
Han er litt unsong hero Moe og har havnet i skyggen av Lode. Moe er god og veldig undervurdert i det offensive spillet, har utviklet det stort og er en av seriens bedre igangsettere. Defensivt er han trygg og binder sammen forsvaret. Smart spiller.

X-faktoren

Ulrik Saltnes
Kanskje ikke den spiller man tenker på når man skal dra opp en X-faktor i Glimt, men Saltnes evne til å komme inn og posisjonerer seg i offensiv boks er ekstremt god og en viktig offensiv faktor på dette laget.

Den 12. mann: Se John Brungots hysteriske supporterkaraktererEliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08