FKH imponerte ingen i fjor og 9. plassen var en stor skuffelse. Elleveren er absolutt konkurransedyktig og tilsier at FKH bør kjempe på øvre halvdel, men stallen mangler gode alternativer utover elleveren. Får FKH skader, er jeg redd at denne sesongen blir lik den forrige. I en optimal verden bør FKH hente inn et par spillere før vinduet stenger slik at konkurransen øker. Det er mange spillere som går inn i sitt siste kontraktsår, og for Haugesund som har en anstrengt økonomi, er ikke det gode nyheter.

Overgangsvinduet

Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
21 TIMER SIDEN
«Badou», Liseth og Selvik er tre meget spennende nykommere som jeg tror vil passe meget godt inn hos FKH , men troppen er fortsatt tynn og hadde trengt en eller to mann inn for å få litt mer bredde.
Forventet lagoppstilling (4-2-3-1): Selvik - Desler, Pallesen, Tiedemann, Stølås - Krygård, Pedersen - Sandberg, Liseth, Velde - Wadji
Se hvor Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud tipper Haugesund på tabellen:

Tabelltipset: FKH må mate disse for å lykkes

Haugesunds fem første kamper:

Sarpsborg 08 - Haugesund, søndag 16. mai 15:00, Discovery+/Eurosport Pluss 2
Haugesund - Stabæk, mandag 24. mai 18:00, Discovery+/Eurosport Pluss 4
Bodø/Glimt - Haugesund, torsdag 27. mai 18:00, Discovery+/Eurosport Pluss 5
Haugesund - Viking, søndag 30. mai 20:00, Discovery+/Eurosport Norge
Lillestrøm - Haugesund, søndag 13. juni 18:00, Discovery+/Eurosport Pluss

Keeper - 5

Egil Selvik er ny mann mellom stengene hos FKH og vil utfordre Sandvik fra dag én. Selvik fikk aldri sjansen i Odd, men har definitivt nivået inne. FKH står med et solid keeperpar foran den kommende sesongen.

Forsvar - 6

I utgangspunktet skal dette være en bunnsolid firer, men i fjor sviktet også det bakerste leddet for FKH og de hang til tider ikke helt sammen. Kontinuiteten er der også denne sesongen og vi får tro at det er en revansjesugen gjeng som slår tilbake. Frykten er skader, for denne lagdelen er meget tynn. Det er kun anvendelige Fredriksen å spille på, ellers må man møblere om og flytte ned Thore Pedersen fra midtbanen.

Midtbane - 4

Nestor Grindheim er borte og Leite har kun noen måneder igjen av avtalen. Therkildsen ble bedre og bedre utover høsten og blir til å regne med fra start av denne sesongen. Krygård var det forventinger til i fjor, men han hadde en skuffende sesong. Thore Pedersen er jevn og stabil og kan bekle flere roller.
Rutinerte Våge Nilsen er ute med skade hele sesongen. Jeg tror de snur treeren og benytter seg av Liseth som den offensive brikken på midtbanen. Det er en del usikkerhetsmomenter i dette leddet.

Angrep - 6

FKHs angrep med Sandberg, Wadji og Velde er en trio som har fart, finesse, smartness og fysikk. Den bør stelle i stand problemer for mange motstandere. Bak dem finnes nye Badou. Han er en ving som på sitt beste kan skape en del på egen hånd og har bra dødballkraft. Liseth kan også avlaste Wadji på spissplassen.

Benken - 3

FKH har en god ellever, men mangelen på bredde gjør at man går en usikker sesong i møte. Hadde trengt både én og to mann inn.

Treneren - 5

Jostein Grindhaug
Grindhaug så mutt og uinspirert ut til tider på FKH-benken. Da han ble konfrontert med dette, var svaret at han aldri følt seg mer motivert noen gang og den siste tredjedelen på sesongen var mer enn godkjent. Spørsmålet er om ikke den trenden må fortsette i 2021 for at Grindhaug skal orke å drive FKH videre i årene fremover.
SAMLET SUM: 29
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Haugesund med Grindhaug og Sandberg

Nøkkelspilleren

Benjamin Tiedeman Hansen
Tiedemann Hansen er lederen og blir enormt viktig for å få ro i de bakre rekkene og for at FKH skal bli det bunnsolide defensive laget igjen.

Han får sitt gjennombrudd

Egil Selvik
Selvik fikk aldri sjansen hos Odd i fjor, men her er han hentet inn som førstevalg og jeg er helt trygg på at Selvik vil levere fra dag en og fremstå som en av seriens bedre keepere.

Salgsobjektet

Kristoffer Velde
Vingen er det klare salgsobjektet hos FKH og sammen med Sandberg nærmest de eneste som er salgbare. Velde, med en god fjorårssesong, har i år flere øyne på seg fra start av. Leverer han en god vårsesong, kan Velde være med på å redde FKHs stramme økonomi til sommeren.

Mest undervurdert

Mikkel Desler
Dansken har en høy stjerne i Haugesund, men er relativt anonym i fotball-Norge. Den løpssterke backen har et høyt laveste nivå og i 2020 begynte han levere flere målpoeng også.

X-faktoren

Alexander Stølås
Stølås hadde en tung fjorårssesong og det var ikke tvil om at den stygge skaden i 2019 hadde satt sine spor. Nå har han fått en del kamper innenfor vesten og venstrebeinet er av topp klasse. Skal 2021 være sesongen han presenterer den igjen?
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38