For første gang i Sarpsborg 08s historie opplever klubben et press på seg fra egen by og supportere. Misnøyen var enorm etter fjorårets svake sesong.
Sarpsborg 08 er ikke lenger en liten klubb i norsk målestokk. Sarpingene har et budsjett som tilsier at de bør kjempe om topp seks. Starter klubben like dårlig i 2021 som i 2020, vil hoder rulle på Sarpsborg Stadion.
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
12 MINUTTER SIDEN
Jeg tror imidlertid at de unngår det og stabiliserer seg midt på tabellen. Så er spørsmålet om det er tilfredsstillende til det stadig mer krevende hjemmepublikummet.
Se Kenneth Fredheim og Tor Ole Skulleruds tabelltips for Sarpsborg 08 i videoen under.

Tabelltipset: Dette taler for en Sarpsborg-opptur

Overgangsvinduet

Sarpsborg var tidlig ute med å hente Eirik Wichne fra Start. Ellers har sportssjef Thomas Berntsen fylt jevnlig på med spillere. Det er ingen tvil om at de vil tilbake til røttene med mer fysikk og kynisme. Det ser man tydelig på overgangsstrategien.
Ut har Tobias Heintz og Guillermo Molins av verdi forsvunnet, men samlet sett er 08 styrket i dette vinduet foran 2021-sesongen. Kanskje kan også sarpingene håpe på enda en spiller til før vinduet stenger.
Forventet lagoppstilling 3-4-3: Kristiansen - Karamoko, Utvik, Dyrestam - Wichne, Næss, Lindseth, Thomassen - Halvorsen, Kone, Saletros.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Sarpsborg 08 med Stahre og Berntsen

Sarpsborg 08s fem første kamper:

Sarpsborg 08 - Haugesund, søndag 15:00, Discovery+/Eurosport Pluss 2
Odd - Sarpsborg 08, mandag 15:00, Discovery+/Eurosport Norge
Sarpsborg 08 - Kristiansund, torsdag 18:00, Discovery+/MAX
Tromsø - Sarpsborg 08, søndag 18:00, Discovery+/Eurosport+
Sarpsborg 08 - Brann, søndag 18:00, Discovery+/TV Norge

Keeper - 4

Anders Kristiansen er tilbake. Rogalendingen sto sist da Sarpsborg tok bronse i Eliteserien. Han er en keeper med strålende holdninger og som tilfører gruppa mye på det p,r¨det- Som keeper er han svakere enn David Mitov Nilsson og han har en svakhet ved rekkevidden. Unge Simen Vidtun Nilsen er backup.

Forsvar - 4

Jørgen Horn er ute hele denne sesongen og spørsmålet er om ikke karrieren er over for den skadeforfulgte stopperen. Forsvaret til 08 har vært altfor variabelt og grunnen til det er at det har vært for mye OBOS-kvalitet over den lagdelen. Mikael Dyrestam kom inn i fjor og var solid, og i tillegg har man fått Ben Karamoko på plass. Han har ikke vært seg selv etter den stygge skaden han pådro seg for to sesonger siden. Jeg er spent på om Sebastian Jarl tar det siste steget. Han har alle egenskaper som skal til for å bli en meget god Eliteserie-stopper og bør satses på. Det er stor bredde i forsvaret, men så er spørsmålet om kvaliteten er god nok.

Midtbane - 5

Den sentrale midtbanen er av meget god kvalitet. Gaute Vetti er topp klasse, men nå er han dessverre ute med skade i en lang periode. Nicolai Næss fikk en helt ny vår i fjor på midtbanen. Emil Palsson har kommet inn og vil være en murbrekker når det trengs. Unge Laurent Jacques Mendy (19) kan bli årets sensasjon. I bakhånd finner vi også flerbruksspillerne Anton Saletros og Jonathan Lindseth som er av god Eliteserie-klasse. Sentralt er laget meget god skodd.
På kantene er det mer variabelt. Sulayman Bojang og Eirik Wichne kjemper om om plassen på høyre. På venstresiden vil Joachim Thomassen spille med navnebror Joachim Soltvedt som utfordrer. Thomassen hadde kanskje sin svakeste Eliteserie-sesong i 2020, og har vært en del skadd i vinter. Kjenner jeg imidlertid han rett, vil han være oppe på hesten igjen denne sesongen. Soltvedt leverte OK i fjor, men her spørs det på toppnivået. En del spørsmålstegn rundt kantene hos 08.

Angrep - 4

Angrepet «choket» som vanlig for 08 i fjor. Til denne sesongen har man renovert og hentet inn Ibrahima Kone fra FK Haugesund. Det er en spiller som har egenskaper som passer hos Sarpsborg, og han kan bli et utropstegn. Laget har også hentet inn Kristian Fardal Opseth, men han har dessverre dratt på seg en skade som det er usikkerhet rundt.
Evigunge OIe Jørgen Halvorsen er et alternativ på høyre, men også allsidige Saletros og Lindseth vil konkurrere om kantposisjonen sammen med Rashad Muhammed og Mohamed Ofkir. Fjorårets leiespillere Molins og Heintz er borte. Bredden er meget god, men spørsmålet er om kvaliteten er det samme. Det er mange spillere som har mye å bevise her.

Benken - 5

Sarpsborg har stor bredde i stallen og dobbel dekning på nesten hver eneste posisjon, men det er litt grå masse og Sarpsborg savner toppene.

Treneren - 5

Mikael Stahre er vel forberedt og jeg synes han møtte til kamp med gode kampplaner forrige sesong. Det hjalp dog ikke alltid og kanskje ble det en for litt defensiv holdning. Denne sesongen må Stahre, i likhet med laget, levere. Begge komme fra en del svake sesonger i det siste.
SAMLET SUM: 27

Nøkkelspilleren

Anton Saletros
Skal 08 ta steg og fungere offensivt, er de avhengig av sin kvalitetsspiller. Saletros har det lille ekstra og kan diktere kamper.

Han får sitt gjennombrudd

Sebastian Jarl
Kjelsås-produktet fikk kjenne litt på det mot slutten av fjoråret. En stopper som har de fleste egenskaper som trengs i den posisjonen. Han har spilt mye midtbane og er god med ballen. I tillegg har han stor fart og en herlig fysikk.

Salgsobjektet

Laurent Mendy
Den unge senegaleseren virker enda kvikkere enn hva Ismaila Coulibaly gjorde. En herlig forflytningsevne, god med ballen, kan forsere ledd. Mangler litt fysikk, men skiller seg kraftig ut blant mange trege midtbanespillere hos 08.

Mest undervurdert

Gaute Vetti
Vetti er meget undervurdert og skader har nok litt skylden. En relativt komplett midtbanespiller som er moden for større oppgaver enn Sarpsborg så fort han får kontinuitet i sitt spill.

X-faktoren

Anton Saletros
Svenskens venstrefot er av silke og kan løse opp de mest pottetette forsvarene. Har i tillegg en meget god serve på dødballene.
Sett denne?

Signeringsvideo, Gauseth-tjuvtriks og kaffekopp-leggskinn

Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
15 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
20 TIMER SIDEN