I starten av januar trodde jeg at det skulle bli klink nedrykk på Åråsen, men signeringene har vært gode og selv om jeg er usikker på det defensive, tror jeg kanarifuglene er nærmere midten på tabellen enn nedrykk. Får de det til å flyte offensivt med Kaan Kairinen, Gjermund Åsen, Pål André Helland og Thomas Lehne Olsen, kan dette bli morsomt utover høsten på Åråsen.

Overganger

Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
36 MINUTTER SIDEN
Sportssjef Simon Mesfin har brukt tiden godt på kontoret i vintermånedene. LSK så svake ut i januar, men har brukt vinduet OK og er kommet styrket ut. De solgte Björn Bergmann Sigurðarson dyrt og har brukt de pengene fornuftig. Fått inn fysikk, erfaring og poengspillere. De skulle dog hatt én brikke eller to til i det bakre leddet, slik at de kunne pustet noe enklere med magen på Åråsen.
Forventet lagoppstilling (4-3-3): Craninx - Ranger, Slørdahl, Ogbu, Dragsnes - Åsen, Mathew, Kairinen - Helland, Lehne Olsen, Gustafsson.
LILLESTRØMS FEM FØRSTE KAMPER:
Strømsgodset - Lillestrøm, søndag kl 18:00 16. mai, Discovery+/MAX
Lillestrøm - Viking, mandag kl 18:00 24. mai, Discovery+
Lillestrøm - Odd, torsdag kl 18:00 27. mai, Discovery+
Kristiansund - Lillestrøm, søndag kl 18:00 30. mai, Discovery+
Lillestrøm - Haugesund, søndag kl 18:00 13. juni, Discovery+

Tabelltipset: Dette er usikkerhetsmomentet for LSK

Keeper - 3

Mads Hedenstad Christiansen fikk mye ros i opprykkssesongen, men Lillestrøm turte ikke gå med han som førstekeeper og hentet Alex Craninx på lån fra Molde. Jeg synes begge er litt ustabile i feltarbeidet og stoler ikke helt på LSKs keeperduo.

Forsvar - 3

Det mangler nok brikker i dette forsvaret. Igoh Ogbu og Vetle Dragsnes er to meget interessante nykommere og vil ta nivået. Espen Garnås og Phillip Slørdahl er spillere som også kan spille i Eliteserien, men jeg savner trygghetsfaktoren i de bakre rekkene. Mannen som skal styre dette forsvaret. Så har de også skadeutsatte Lars Ranger på høyrebacken. De burde hatt én eller to mann inn her.

Midtbane - 6

Kaan Kairinen og Gjermund Åsen står for topp Eliteserie-kvalitet. Fredrik Krogstad og Ifeanyi Mathew har mye erfaring og vil komplementere disse to. I bakhånd finnes det talent som Ulrik Mathisen (22) som kan få sitt gjennombrudd i år. Når Åsen kom inn, synes jeg denne lagdelen ble løftet fra OK til god. Den bør slå godt fra seg i årets Eliteserie.

Angrep - 4

Thomas Lehne Olsen fikk mye kritikk i fjor, men sannheten er at han var viktig for opprykket. I alle faser av spillet. Denne sesongen får han Kent Håvard Eriksen som avlaster. På høyresiden får Lehne Olsen en servitør av topp klasse men første bud er at Pål André Helland er frisk. Holder han seg skadefri, tror jeg vi får se en revansjelysten Helland som kommer til å servere sine medspillere. På den andre siden er raske Daniel Gustafsson tiltenkt, mens i bakhånd finner i Tobias Svendsen, Jonatan Braut Brunes og Uranik Seferi. Kent Håvard Eriksen kan også spille kant.

Benken - 4

Det er tynt med gode alternativer i det bakre leddet. Midtbanen er godt besatt, og de tåler også en skade i angrepet uten å være helt på felgen.

Treneren - 6

Rutinerte Geir Bakke bar LSK til opprykk i fjor sammen med assistent Petter Myhre. Meget imponerende håndverk med en overvurdert stall. Denne sesongen er de tilbake i fotballens finrom og i Lillestrøm er det alltid forventningener, men jeg tror supporterne skal være fornøyde om LSK stabiliserer seg i Eliteserien.
Samlet sum: 26.

Nøkkelspilleren

Gjermund Åsen
Trønderen var genial i Tromsø, men måtte spille andrefiolin hos RBK og det trivdes han ikke med. Hos Fugla får han en sentral rolle, og da tror jeg han kan være med på å drive dette laget oppover på tabellen. Han blir selve motoren i angrepsspillet.

Han får sitt gjennombrudd

Ulrik Mathisen
Midtbanespilleren er ingen ungfole lenger, men Mathisen er en late bloomer. Den fotrappe 22-åringen har et godt ferdighetsregister som passer perfekt inn i Bakkes 4-3-3-formasjon.

Salgsobjektet

Igoh Ogbu
Stopperen som ble hentet fra Sogndal for et par millioner før sesongen kan fort mangedoble sin verdi denne sesongen. Ogbu er et monster i duellene og en stopper som man legger merke til.

Undervurdert

Vetle Dragsnes
Dragsnes er kanskje ikke så undervurdert lenger, men venstrebacken er en av Eliteseriens beste i sin posisjon. Han vil være med å heve LSK fra dag én.

X-faktoren

Pål André Helland
Helland er Eliteseriens største profil utenfor banen, men han har også et venstrebein av gull og er en av seriens beste servitører.
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
39 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
21 TIMER SIDEN