• Viking serieåpner hjemme mot Brann søndag. Lad opp til kampen på Discovery+ fra klokken 16.00 - sikre deg tilgang her!
Nok en god sesong fra Viking i fjor og 6. plassen var imponerende, spesielt med tanke på den trøblete starten. Til tross for Berntsens litt kontroversielle avgang bør ikke Viking levere veldig mye svakere enn i fjor. Jeg tror også etter Tripics inntog at de har muligheter til å levere en enda bedre sesong i år. Viking ser ut som en million offensivt og om får de orden på det defensive kan de bli årets overraskelseslag.

Overgangsvinduet

Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
Ibrahimaj og Bytyqi hadde stor påvirkning på dette laget og begge har forsvunnet ut portene av SR-Bank Arena. Kabran skal erstatte Bytyqi og det tror jeg kommer til å gå fint. Mai Traore kommer først til sommeren og Vasalund-spilleren er en spiller Viking har stor tro på og investert betydelige beløp i. Shayne Pattynama er et ukjent blad for meg og skal ta en venstrebackplass som har vært vakant siden Adrian Pereira ble solgt. Det var et helt greit vindu av Viking, men etter at den hjemvendte sønn og supporternes drømmespiller Zlatko Tripic signerte, er dette nær på top notch av Stavanger-klubben. Hvis de klarer å hente en stopper til, vil vinduet være fullkomment.
Se denne ukens Indre Bane her:

Viking-hyllest, tabelltips og seriestart

Forventet lagoppstilling (4-2-3-1): Austbø - Bjørshol, Heggheim, Hove, Vevatne - J.Bell, Løkberg - Kabran, Fridjonsson, Tripic - Berisha
VIKINGS FEM FØRSTE KAMPER:
Viking - Brann klokken 18:00 søndag 8. mai på discovery+/Eurosport+
Rosenborg - Viking klokken 20:00 torsdag 13. mai på discovery+/Eurosport Norge
Viking - Tromsø klokken 15:00 søndag 16. mai på discovery+/Eurosport Norge
Lillestrøm - Viking klokken 18:00 mandag 24. mai på discovery+/Eurosport+
Viking - Mjøndalen klokken 18:00 torsdag 27. mai på discovery+/Eurosport+

Keeper - 5

10 mål mer innslupne i 2020 kontra 2019 for Viking, men Austbø skal ikke lastes for det. Han hadde en fullt godkjent sesong og faktum er at på hans 17 kamper slapp Viking inn 22 mål, på Østbøs 13 kamper slapp siddisene inn 30 mål. Alt tilsier at Austbø blir et førstevalg også i 2021.

Forsvar - 4

Vikings firer var mer ujevn i fjor. Skader og salg gjorde at de ikke fikk noen kontinuitet i det bakre leddet. Det positive var Heggheims gjennombrudd, og normalt vil han vokse ytterligere denne sesongen. Stopperplassen ved siden av Heggheim er åpen, men jeg tror Hove vil legge beslag på den. Det er litt usikkert om Shayne Pattynama kom inn i til Norge tidsnok for å bli klar til serielaget. Bjørshol er mye skadd og høyrebackposisjonen er åpen.

Midtbane - 5

Jensen/Aarsheim vil legge om fra 4-3-3 til 4-2-3-1, det innebærer endringer i midtbaneleddet. Løkberg balanserte denne midtbanen på en mesterlig måte når han fikk spille sentralt på midten og laget fungerte klart best i den perioden. Da han var indreløper var hverken Viking eller Løkberg spesielt gode. Det virker som klubben lagt sin elsk på Bell. Han er en meget god spiller , men temposvak og dekker ikke rom defensivt. Kombinasjonen Bell/Løkberg er avhengig av å holde lagdelene sammen, ellers er jeg usikker på tempoet der. Potet Torsteinbø kan spille overalt på midtbanen. I den fremskutte rollen slåss veteran Furdal, Fridjonsson og unggutt Auklend om den rollen, kanskje med Tangen Nilsen som en outsider. Jeg tror Fridjonsson spiller i seriepremieren. Viking har meget god dekning i midtbaneleddet.

Angrep - 8

Laget har mistet Bytyqi og de har erstattet han med Kabran. Det tror jeg kan bli vellykket. På den andre kanten er nok de Lanlay tiltenkt, men han er en vandrende skade og jeg tviler på at han står 30 kamper. Her kan Tangen Nilsen eller Auklend også spille. Berisha er et ubestridelig førstevalg på spissplassen med Høiland som utfordrer. Siden er spørsmålet hvor Tripic skal spille. Sin vante venstrekant eller skal han bekle rollen bak Berisha? Men med Zlatko på plass har Viking et av seriens mest interessante angrep. Mai Traore som er kjøpt fra Vasalund for en betydelig sum kommer til sommeren. Han har forresten startet sesongen i Superettan på best tenkelig måte med flere scoringer.

Benken - 5

Det er mangel på naturlige høyrebacker bak Bjørshol og på stopperposisjonen hadde jeg gjerne sett noe flere alternativ, men utover det har Viking relativt god dekning på de fleste posisjonene.

Trenerne - 5

Morten Jensen/Bjarte Lunde Aarsheim
Nytt trenerpar som tar over etter nestor Berntsen. Begge disse har vært med bak BB og styrt mye av øktene det siste året, og fremstår både faglig og pedagogisk dyktige. Nå skal de dog stå i frontlinjen og det er noe helt annet. Presset blir betydelig større og det er forventinger at laget skal ta ytterligere et steg etter den kontroversielle «sparkingen» av Berntsen. Tripic inn minsker ikke akkurat presset heller. Jeg er alltid skeptisk til delt lederskap, men disse kjenner hverandre ut og inn, noe som gjør det mulig å lykkes.
Samlet sum - 32
Vikings generalprøve gikk ganske bra – se høydepunktene fra Viking - Haugesund her:

Se høydepunktene: Berisha-dobbel da Viking knuste Haugesund

Nøkkelspilleren

Kristoffer Løkberg
Laget var ett lag uten og et helt annet med Løkberg som anker og innpisker. Viking trenger lederen Løkberg.

Han får sitt gjennombrudd

Sondre Auklend
Fikk spilletid allerede i fjor, men i år vil det bli mer spilletid og han kan spille bak spissen og på kanten. Den fotrappe midtbanespilleren har sett skarp ut i oppkjøringen.

Salgsobjektet

Sondre Auklend
Det blir også Auklend her. Han blir 18 denne sesongen og er godt kjent blant de europeiske klubbene etter spill på aldersbestemte landslag. Spiller han fast og leverer denne våren vil han være et hett prospekt blant større klubber.
Se Seriestart Spesial med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen her:

Seriestart Spesial: Viking med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen

Undervurdert

Fredrik Torsteinbø
Flerbruksspilleren er gull verdt for trenerduoen og kan bekle høyreback, begge kantene og hele midtbaneleddet.

X-faktoren

Samuel Fridjonsson
Man kan gjerne le av det, men Fridjonssons lange innkast er et angrepsvåpen for Viking. Med duellsterke spillere som Runar Hove er det et våpen for Viking.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38