Skaden til Lars-Jørgen Salvesen er blytung og betyr at det fremste leddet ser meget tynt ut. Ettersom man fortsatt ikke har funnet den rette formelen i midtforsvaret, er jeg redd at denne sesongen blir for tøff for Strømsgodset.
Forsterker ikke Godset troppen utover i sesongen, blir det hjertet i halsen for supporterne også denne sesongen. Legg til at hendelsene forrige måned må karakteriseres som det største kaoset i en norsk klubb på lang tid.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
13 TIMER SIDEN
Se hvor Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud tipper Strømsgodset på tabellen.

Tabelltipset: Hvem skal score målene i Drammen?

Overgangsvinduet

Overgangsvinduet i 2019 sto til stryk. Dette vinduet har heller ikke vært veldig imponerende, men signeringen av Gustav Valsvik er bra. Det er tydelig at Godsets økonomi er helt på felgen. Det er et behov for flere forsterkninger.
Forventet lagoppstilling (4-3-3): Myhra - Mickelson, Gunnarsson, Valsvik, Parr - Hove, Stengel, Maigaard - Tokstad, Mawa, Stenevik.
STRØMSGODSETS FEM FØRSTE KAMPER:
Strømsgodset - Lillestrøm, søndag kl 18:00 16. mai, Discovery+/MAX
Kristiansund - Strømsgodset, mandag kl 18:00 24. mai, Discovery+
Strømsgodset - Tromsø, torsdag kl 18:00 27. mai, Discovery+
Brann - Strømsgodset, søndag kl 18:00 30. mai, Discovery+
Strømsgodset - Rosenborg, søndag kl 18:00 13. juni, Discovery+

Tøff avskjed i RBK – ikke skremt av Godset

Keeper - 5

2019 var et marerittår for Viljar Myhra, men i fjor hevet han seg stort og viste mental styrke. Den tidligere Odd-keeperen tilhørte den øvre halvdelen av keeperstanden i Eliteserien. Denne sesongen blir en ny utfordring for ham når han må forsvare høye forventninger, akkurat samme situasjon som da han kom fra Odd. Sammen med Sætra danner han en helt OK keeperduo sett med Eliteserie-øyne.

Forsvar - 4

54 baklengsmål i 2019 og 57 baklengsmål i 2020. Forsvaret har vært lagets store akilleshæl, og i fjor var det kun fortapte AaFK som slapp inn flere mål. Signeringen av Gustav Valsvik er helt avgjørende for Godset.
Positivt er det også at Prosper Mendy, Jonathan Parr og Duplexe Tchamba er med fra start denne sesongen etter å ha vært ute store deler av fjoråret grunnet skade. Offensivt og individuelt er denne lagdelen helt OK, spesielt sidebackene. Men når de settes under press, har de vist store defensive svakhetstegn.

Midtbane - 5

Midtbanen er Godsets beste lagdel, med Johan Hove som det aller mest spennende kortet. Herman Stengel vil kjempe med Ipalibo Jack om den sentrale midtbanen, mens Mikkel Maigaard vil trolig ta den andre indreløperposisjonen ved siden av Hove. Ellers håper nok Godset at både Tobias Fjeld Gulliksen og Halldor Stenevik skal ta ytterligere steg.

Angrep - 2

Lars-Jørgen Salvesen er ute hele sesongen med skade. Det er blytunge nyheter i Drammen. Moses Mawa kom ned litt på jorden igjen etter en god høst i 2019. Han er fortsatt vanskelig å møte for forsvarerne, men må utvikle det relasjonelle og avslutningsferdighetene.
Kristoffer Tokstad er en maskinspiller som gjør en stor jobb for laget, men spørsmålet er om toppnivået er godt nok. Islandske Valdimar Ingimundarsson må ta ytterligere steg. Fred Friday er tidenes sjansespill. Han har ikke levert på mange sesonger. Fotball er ferskvare.

Benken - 2

Strømsgodset tåler ikke skader. Da er de på meget tynn is. Elleveren er god, men tar vi vekk backene, er det dårlig dekning på de andre posisjonene.

Trenerne - 3

Håkon Wibe Lund/Bjørn Petter Ingebretsen
For et kaos det har vært rundt trenersituasjonen i Drammen. Henrik Pedersen er borte etter en meget turbulent periode. Inn har traverne BP og Wibe Lund kommet. Begge er mest kjente som vikarer som tar over midt i sesonger når de hovedansvarlige får sparken. Wibe Lund gjorde det i Fredrikstad uten å lyktes helt, mens BP har gjort det i Godset ved noen anledninger med blandet hell.
Det er ikke noe tvil om at dette er klubbmenn med store hjerter som er meget hardtarbeidende. To karer man virkelig håper skal lykkes med sitt kjære Godset, men jeg er usikker på om de tør å stille nok krav til klubben i en utfordrende periode. Hvis de bare er klubbmenn som ikke utfordrer klubben i denne tiden, vil Godset spille i OBOS-ligaen i 2022.
SAMLET SUM: 21.

Nøkkelspilleren

Gustav Valsvik
Stopperen blir mannen som skal frelse Godsets bakre rekker. Hans erfaring og egenskaper i defensiv boks blir helt avgjørende for Godsets eksistens i Eliteserien.

Gjennombruddet

Nico Mickelson
Høyrebacken hadde maksimal uflaks i 2019 da han dro av akillesen i bortekampen mot Odd, bare uker før han skulle representere Norge i U20-VM. Han har alle egenskaper som en moderne back trenger. Rask, god ballen og en herlig snert i innleggsfoten. Har ikke skaden satt han for mye tilbake, vil han levere i sesongen 2021.

Salgsobjektet

Johan Hove
Etter fjoråret er det mange som følger Hove meget tett. Presterer han like godt denne våren, sier Hove adios til Drammen denne sommeren.

Undervurdert

Herman Stengel
Stengel ble skadet tidlig i fjoråret og var ute store deler av sesongen, men etter at han kom tilbake, var han en av Godsets beste spillere og holdt Ipalibo Jack ute av laget. Stengel er trygg og har et høyt laveste nivå. Han er viktigere for Godset enn hva folk tror.

X-faktoren

Nico Mickelson
Backens avtale går ut etter 2021-sesongen, og det er trist at ikke Godset hverken har klart å forlenge eller bruke Nico riktig. Han er blitt plassert på venstreback i stedet for på høyre der han er klart best. Mickelson har et snitt i seg som tilsier at han kunne vært solgt for et tosifret antall millioner.

Vil ikke svare om Flo og overganger: – Kom tilbake!

Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
15 TIMER SIDEN