Brann er en klubb som etter forutsetningene bør slåss om medaljer hver sesong. De to siste sesongene har imidlertid bergenserne vært en grå middelhavsfarer, og det er lite som tilsier at det skal bli bedre i Eliteserie-sesongen 2021.
Laget mangler kvaliteten til å blande seg inn i topp 6-diskusjonen, og jeg tror at man med en dårlig start fort er med helt i bunnstriden.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24

Overgangsvinduet

«Tja», er vel hva man kan si om overgangsvinduet til Brann. Moonga Simba er et ubeskrevet blad, Filip Delaveris har kun levert noen kamper i Eliteserien, og Kasper Skaanes er mildt sagt et overraskende grep fra en klubb som skrek etter erfaring og kvalitet.
Det er så mange spørsmålstegn rundt Brann om dagen, og vinduet har ikke hjulpet meg med å få et svar på noen av fem. De resterende dagene av overgangsvinduet blir avgjørende for Branns sesong.
Forventet lagoppstiling (4-3-3): Opdal - Blomberg, Kolskogen, Forren, Wolfe - Strand, Pedersen, Barmen - Skaanes, Bamba, Taylor.

Branns fem første kamper:

Viking - Brann klokken 18:00 søndag 9. mai på discovery+/Eurosport
Brann - Vålerenga klokken 20:00 onsdag 12. mai på discovery+/Eurosport Norge
Molde - Brann klokken 20:00 søndag 16. mai på discovery+Eurosport Norge
Rosenborg - Brann klokken 20:30 torsdag 20. mai på discovery+/TVNorge
Brann - Bodø/Glimt klokken 18.00 mandag 18.00 på discovery+/TVNorge
Se Seriestart Spesial med Brann: Saken fortsetter under videoen:

Seriestart Spesial: Brann med Kåre Ingebrigtsen og Kristoffer Barmen

Keeper - 5

Nok en gang ble Håkon Opdal redderen i nøden. Veteranen kom inn og var kanskje Branns beste spiller i 2020. Denne sesongen har han unge og lokale Markus Pettersen, samt Eirik Holmen Johansen, som utfordrere. For første gang på lang tid virker det som om Opdal er det foretrukne førstevalget før sesongen starter.
Til tross for Opdals solide sesong i fjor, synes jeg har Branns keepertrio er et svakhetstegn hvis man ønsker å blande seg inn i toppstriden.

Forsvar - 2

Bismar Acosta, Jesper Löfgren og Jón Guðni Fjóluson er borte uten at Brann har valgt å hente inn noen nye stoppere. En svært merkelig strategi. På backene har de godt med alternativer, men så er spørsmålet om de er gode nok.
Ole Didrik Blomberg og Jon-Helge Tveita finner vi på høyresiden, og på motsatt side konkurrerer David Wolfe og Ruben Kristiansen. Thomas Grøgaard mistenker jeg vil konkurrere om en plass lengre oppe på banen.
Totalt sett ser denne lagdelen syltynn ut, og på stopperplass hadde man trengt ett eller to solide navn.

Midtbane - 4

Daniel Pedersen var en gedigen skuffelse for meg sist sesong. Riktignok var han skadd i deler av den, men når han spilte, leverte han ujevnt. Det virker som Brann ikke klarer å finne noe nytt anker etter at Sivert Heltne Nilsen forsvant sommeren 2018.
Som indreløpere konkurrerer Kristoffer Barmen, Thomas Grøgaard, Petter Strand, Mathias Rasmussen og Kasper Skaanes om to plasser. Robert Taylor kan også brukes som indreløper.
Det er en god del navn i denne lagdelen, men per i dag er navnene større enn hva prestasjonene har vært de siste sesongene.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Overrasket av Brann-comebacket: – Har aldri levert i Eliteserien

Angrep - 3

Daouda Bamba er nødt til å steppe opp hvis Brann skal ha et håp om å komme oppover på tabellen. Bak Bamba finner vi unge Aune Selland Heggebø.
På den ene kanten er Robert Taylor bankers hvis ikke han blir brukt som indreløper. Motsatt er det mange om beinet, med Kasper Skaanes i førersetet, men bak lurer Moonga Simba, Niklas Jensen Wassberg, Filip Delaveris og Mathias Rasmussen. Grøgaard kan også spille kant. Mye usikkerhet i dette leddet også.

Benken - 3

På stopperplass er det nærmest krise, og på den sentrale midtbanen er det få alternativer. Det er to nøkkelposisjoner. Utover det har Brann flere alternativer på de ulike plassene, men kvaliteten er det så som så med.

Treneren - 5

Kåre Ingebrigtsen, gulltreneren med den massive CV-en fra RBK-perioden, gikk inn med friskt mot til Brann-jobben og nærmest lovet edelt metall. Etter en høst i Bergen og etter å ha sett kvaliteten på troppen, har han vært mer nøktern rundt resultatmål denne sesongen.
Men én ting er sikkert. Brann må fremstå bedre enn i fjor, hvis ikke kan oppholdet i Bergen bli kort for duoen Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland.
Samlet sum: 22

Tabelltipset: Derfor vil Brann slite denne sesongen

Nøkkelspilleren: Daouda Bamba

Skal Brann se oppover på tabellen, må Bamba stabilisere sine prestasjoner og levere opp mot 15 scoringer.

Gjennombruddet: David Wolfe

Venstrebacken imponerte for Åsane i forrige sesong, og Brann valgte å hente ham hjem igjen. Han utfordrer en aldrende Ruben Kristiansen på venstrebacken, og det er ikke umulig at vi får se Wolfe mye fra start i år.

Salgsobjektet: Robert Taylor

Finnen kan spille EM til sommeren, og med en god vår i tillegg, kan han bli neste eksport fra Bergen.

Undervurdert: Petter Strand

Løpsmaskinen Strand passer perfekt inn i Ingebrigtsens 4-3-3. De dype løpene er gull verdt for Brann og til stor hjelp for Bamba. Han har i tillegg et meget godt høyrebein.

X-faktoren: Vegard Forren

En Forren i form har en pasningsfot som er bedre enn samtlige stoppere i Eliteserien.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Per nå er Brann en soleklar nedrykkskandidat

Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33