Søndag formiddag kom Jerv med meldingen om at den færøyske midtstopperen Sonni Nattestad ble klubbens første signering som Eliteserie-lag. Så kom reaksjonene - og få timer senere var avtalen en saga blott.
Jerv opplyste søndag kveld følgende grunn til terminering av avtalen.
«Bakgrunnen er en sak spilleren har vært innblandet i, og som vi burde hatt kjennskap til. Saken Nattestad var involvert i er ikke noe vi som klubb kan stå inne for eller assosieres med. FK Jerv vil beklage til alle berørte at vi ikke gjorde en god nok jobb i forkant av signeringen.» Les pressemeldingen i sin helhet her
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
LES OGSÅ: Nordmann sikret historisk ligatittel i Canada – åpner for retur til Norge
Mandag morgen tar Jerv-trener Arne Sandstø bladet fra munnen rundt avtalen som trolig gjør Nattestad til den korteste overgangsavtalen i norsk fotball.
– Det hele er egentlig ganske enkelt. Vi er alle klar over hovedsaken, men den er mye mer omfattende enn hva vi hadde trodd. Når vi da offentliggjorde at vi var i dialog med Sonni så var det gode støttespillere av klubben og gode venner som kom med en del opplysninger som vi ikke hadde fått frem i vår prosess. Da mener vi som klubb at det ikke er riktig å gå videre med avtalen, sier Sandstø til Discovery.
Like etter offentliggjøringen av overgangen til Nattestad fra Dundalk FC til Jerv kom reaksjonene mot klubben på sosiale medier. Klubben fikk omtaler som ikke egner seg på trykk. De reaksjonene var knyttet til at 27-åringen i 2019 ble kalt inn som vitne i en voldtektssak mot sin tidligere lagkamerat i Molde Babacar Sarr, men ikke møtte opp. Grunnen den gang var, ifølge Ingvild Thorn Nordheim ved statsadvokatens kontor i Molde, at Nattestad skulle spille treningskamp for sin daværende klubb FC Fredericia samme dag som starten på ankesaken. Saken ble utsatt, og i august 2019 ble det kjent at Sarr ble internasjonalt etterlyst med pågripelsesordre.
Sandstø vil ikke gå inn på om det er spesifikt den hendelsen som er grunnen til at overgangen ikke ble noe av. Han sier at han ikke vet nok om saken i sin helhet til å snakke om det.
– Det viser at vi i prosessen rundt overgangen ikke har hatt nok opplysninger om spilleren. Så jeg tror vi gjør riktig i trekke oss fra avtalen, sier Sandstø.

– Burde ha visst

Tidligere har Sandstø fortalt at de gjør et grundig arbeid for å kartlegge om spillerne de henter har riktig mentalitet og at de passer inn i klubben og spillergruppen.
– Burde ikke dere - med tanke på det du har sagt før ha visst om disse opplysningene i forkant?
– Vi er ikke uenige i at vi burde ha visst mer, men ett eller annet sted på veien har vi trodd mer enn vi hadde visst, så vi burde ha vært grundigere, forklarer Jerv-treneren.
Han forteller at det er «totalen» som gjør at de trekker seg fra avtalen, og at det ville vært feil for de som klubb å ha gått videre med avtalen etter de opplysningene som kom frem. Sandstø forteller at reaksjonene på avtalen kom rimelig kjapt etter at de offentliggjorde avtalen.
– De kom fort. Vi har brukt en del kanaler i forkant som ikke har sett det som vi heller ikke har sett, men når dette kom ut og ble offentliggjort, så er vi veldig glade for at vi har gode venner som kommer med gode råd, men vi skulle gjerne snakket med de før dette skjedde, sier Sandstø.
Han forteller at spilleren ikke var på plass i Norge, og at han og hans representanter tok kontrabeskjeden med forståelse.
LES OGSÅ: Flere spillere er nå klubbløse – se listen her

Må hente kvalitet

Sandstø er klar på at det kommer flere spillere inn til Levermyr i løpet av vinteren, og at Brann-kampen viste at de trenger kvalitet.
– Vi må hente flere. Selv om vi ikke skal legge for mye i Brann-kampen, så ga de første nitti minuttene der et godt bilde tempoforskjellen. Nå må vi jobbe med den gruppen vi har for å tilegne oss det tempoet vi trenger, samtidig som at vi må hente inn kvalitet. Da skal vi nærme oss, mener bergenseren i sørlandseksil.
De siste årene har Jerv hentet en del spillere som har vært ubeskrevne blad for de aller fleste i og rundt norsk fotball. Det må de fortsette med.
– Strategien vår tvinger seg frem. Vi kan ikke konkurrere med de fleste i Eliteserien på økonomi. Der er det ekstremt stor forskjell. En del av de etablerte spillerne er dyre med tanke på lønn og sign-on, og den karussellen kan ikke vi være med på, men selv om ikke de vi ser på har spilt i Eliteserien, så er situasjonen slik at vi kan hente spillere fra høyere nivå som ikke har spilt i Eliteserien, mener Sandstø.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
I GÅR PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
I GÅR PÅ 20:42