Innbytter sørget for nok et RBK-poengtap: – Ufattelig surt

Joakim Miøen

Oppdatert 04/07/2021 klokken 21:16 GMT+2

Det gikk mot en etterlengtet Rosenborg-seier da innbytter Tobias Lauritsen dukket opp for Odd i det 89. minutt.

Se høydepunktene: Drømmemål og sen utligning i Odd-RBK

Odd-Rosenborg 2-2
Rosenborg var i fryktelig form og hadde heller ikke vunnet på sine fem siste forsøk mot Odd i Skien før dagens batalje. Etter tre målløse kamper på rad så det ut til at Åge Hareides menn skulle slå tilbake på Skagerak Arena. Men så plasserte Tobias Lauritsen inn utligningen rett før slutt.
– Den må være så sur. Prestasjonsmessig gjør de en god kamp. Kanskje den beste så langt i år. At de slipper inn to mål her er vanskelig å forklare, sa Kristoffer Løkberg i studio etter Odd-utligningen.
– Vi blir litt for baktunge i andre omgang. Vi satset på å få til kontringene og få satt sammen det. Men vi var for dårlige når vi først fikk ballen til å straffe dem, sa Hareide etter 2-2 i Skien.
– Det var veldig surt. Vi spiller en veldig god førsteomgang. Vi slipper til lite og holder bra på ballen og har full kontroll. Men så blir vi alt for lave, konkluderte Kristoffer Zachariassen.
– Det er ufattelig surt at den går inn på slutten der, sa Zachariassen.
Dette sa Mushaga Bakenga etter kampen:

– Et lag som slår langt opp på en sterk mann

Endte måltørken

Det var Rosenborg som kom best i gang på Skagerak Arena.
Erlend Dahl Reitan stormet fram på høyresiden og chippet inn et innlegg på pannebrasken til Dino Islamovic. Fra 20 centimeter kunne ikke spissen unngå å score sitt første mål for sesongen og Rosenborgs første på fire kamper.
Deretter svarte Gilli Rolantsson for Odd, med et virkelig kremmerhus fra distanse.
Se suseren: (Saken fortsetter under videoen)

Banker inn sitt første Odd-mål: – For et kremmerhus

Men Rosenborg fikk med seg ledelsen inn til pause etter at Kristoffer Zachariassen på sedvanlig vis kom på et dypt løp og headet inn 2-1.

Toppscoreren må stå over

Etter et fyrverkeri av en første omgang var det mindre å glede seg over for publikum på Skagerak Arena etter pause. Rosenborg hadde brukbar kontroll, og frustrerte hjemmelaget. Mushaga Bakenga, som spilte sin eliteseriekamp nummer 150 i dag, var i storform før møtet med gamleklubben. Men i dag gikk han målløs av banen. I frustrasjon pådro Bakenga seg også gult kort for å sparke bort ballen, og må derfor stå over Odds bortekamp mot Molde.
Da var det fint for Odd at spissreserve Tobias Lauritsen kom fra benkten og leverte varene. En løs ball havnet i beina på den høyreiste spissen som iskaldt sendte den ned i hjørnet.
Dermed gikk RBK på sitt femlte strake poengtap, mens Odd fortsatt er ubeseiret på hjemmebane.