Oppdatert 18/07/2021 klokken 23:25 GMT+2

Strømsgodsets Fred Friday lekte seg med Stabæk søndag kveld.

Se høydepunktene: Strømsgodset vs Stabæk

Strømsgodset-Stabæk: 2-1
Før kampen hadde ikke Strømsgodset vunnet mot Stabæk hjemme siden 18 november 2018.
Det sørget Fred Friday å endre.
Etter å ha jobbet beinhardt hele kampen, fikk 26-åringen til slutt betalt i 80. minutt og ble matchvinner.

– Styrer alt

Det tok litt tid før det skulle bli mål på Marienlyst Stadion søndag kveld.
Hjemmelaget stod med mest ballbesittelse de første 45 minuttene, men det var gjestene som åpnet ballet.
I 35. minutt trillet Kornelius Normann Hansen en flott ball ut til Oliver Edvardsen - som stod helt alene på hjemmelagets 16-meter. Godsets forsvar ble alt for smale, og Edvardsen satt kula lekkert i mål på ett touch.
Men det tok ikke lang tid før hjemmelaget svarte.
Herman Stengel la inn et nydelig innlegg på bakerste stolpe til Jonathan Parr. Venstre backen la derretter inn ballen på første touch - ut 45 grader - og Johan Hove satt ballen sikkert i mål.
Utenom scoringen i første omgang var det Fred Friday som var mest farlig i hjemmelagets angrepsrekke, og stod bak det meste offansive.
– Det er en åpen kamp og et helt greit resultat til pause. Vi må bare kjempe på videre i andre omgang og være mer aggresive i presset vårt, sa målscorer Edvardsen i pausen.
– Det var litt slapt de første 20 minuttene. Men så scorer vi mål og styrer alt det siste kvarteret, sa Hove i pausen.

Straffedrama

Etter Godsets utlikning ble det et ekstra trøkk fra deres side.
Spørsmålet var så- vil Stabæk klare å holde det oppe i 45 minutter til?
Hjemmelaget fortsatte styringen inn i andre omgang - men ikke overlegent.
Stabæk hadde også sjanser, og Antonio Nusa kom mer frem i kampen i andre omgang.
I 74. minutt ble det dømt straffe til gjestene, etter at Edvardsen ble felt. Sammy Skytte tok på seg ansvaret, men Godsets Viljar Myhra reddet det svake straffesparket med bena.
Det skjedde mye på Marienlyst stadion de siste minuttene - og det ble hæla i taket for Godset-tilskuerne da Friday endelig fikk sin uttelling i 80 minutt.
Mikkel Maigaard sendte en perfekt ball til Haldor Stenevik på bakerste stolpe. Stenevik la så igjen til Hove som fyrte av. Skuddet ble styrt i mål av Friday. Kampen endte 2-1.

– Skuffende

– Det var en god kamp og vi jobbet hardt. Vi hadde så mange sjanser, men ikke alle gikk inn. Vi er veldig glade for at vi vant, sa Friday etter kampen til Discovery.
– Skuffende at det ble tap, og at vi ikke får poeng. Det hadde vi virkelig trengt, sa en skuffet trener-debutant Eirik Kjønø etter kampen.
Da Jan Jönsson måtte forlate Stabæk etter flere dårlige resultater tidligere i sommer, var det Kjønø som ofte ble nevnt i forbindelse med den ledige trenerjobben.
9. juli bekreftet klubben at det var den tidligere assistentreneren som skulle bli deres nye hovedtrener.