BERGEN (Discovery):
– Hvert jævla tap gjør forferdelig vondt, og når vi nå står her med fem i sekken, så er det klart det er som et åpent magesår.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Det sier Kåre Ingebrigtsen når Discovery snakker med han på Brann Stadion i forkant av torsdagens kamp mot Stabæk. Oppgjøret, som er Ingebrigtsens 199. -ende i rekken som trener i Eliteserien, blir en kamp om å unngå å havne i selskap med Raufoss, Kongsvinger og Hønefoss – som er de eneste lagene med seks strake tap i Eliteserien.
Siden 1963 har kun sju lag tapt de fem første kampene, slik som Brann nå har gjort i 2020-sesongen. Kun ett av disse lagene har gjennomført sesongen over nedrykksstreken, noe Mikael Stahres Sarpsborg 08 klarte i fjor.
– Noen må jo bli det første til det også, smiler Ingebrigtsen, når han blir gjort oppmerksom på at ingen lag har klart å unngå nedrykk med seks strake tap i sesonginnledningen.
Brann-treneren går raskt fra spøk til litt mer alvor i minen.
– For oss handler det om å gjenskape det vi har gjort i det siste. Vi har et såpass høyt toppnivå at jeg er sikker på at vi snart begynner å plukke poeng jevnt og trutt. Jeg tror at så fort dette laget får spilt på seg litt mer selvtillit, så kan vi sette sammen en god rekke med trepoengere, fortsetter han til Discovery.
(Saken fortsetter under videoen).

Johannesen svarer på Brann-dom: – Dette er en endringsprosess

Motgang og utvikling

Det blåser en sur vind over Brann stadion denne dagen, men motvind er noe de rødkledde fra Bergen har levd med siden sesongen startet for tre uker siden.
Brann åpnet med et 3-1-tap for Viking i Stavanger, før Vålerenga slo til med 3-0-seier på Brann Stadion tre dager senere. Siden da har bergenserne møtt Molde (0-4), Rosenborg (2-3) og Bodø/Glimt (1-2). Brann har vært på høyde med de aller fleste lagene i perioder, men ikke maktet å få med seg noe i form av poeng.
– Handler det mye om å få den ene utløsende seieren?
– Ja, definitivt. Vi ser at vi spiller jevnt med de fleste, og da får vi en bekreftelse på at vi har nivået inne. Så har vi heller ikke vunnet veldig mange fotballkamper de siste to årene, så det kan være greit å begynne med det nå, svarer Kåre Ingebrigtsen.
– Det er selvfølgelig blytungt, men vi kan ikke sitte og dvele med det heller. Vi er nødt til å fortsette. Laget er i utvikling hele tiden, og det er viktig for oss. Fortsetter vi i det sporet, er det ikke noe tvil om at vi kommer til å ta poeng framover.

– Stortrives i Brann

Med fem kamper uten seier og jumboplass i Eliteserien, er det ikke unaturlig at Kåre Ingebrigtsens Brann-framtid har blitt snakket om. Med en bergenspresse som følger Brann til fingerspissene, samt en supporterskare som forventer mye av «Bergens stolthet», merker Ingebrigtsen engasjementet, men trives svært godt med hverdagen i klubben – til tross for motgangen.
– Føler du at du har tillit for å gjøre det du skal fra omstendighetene i Bergen?
– Jeg vet ikke helt hva som er fasit på tillit i fotballen. Jeg har følt på tillit tidligere i karrieren, og fått «foten i ræva», så ting kan skje. Eirik (Horneland) og jeg, i tillegg til resten av teamet, står virkelig og jobber hver eneste dag for klubben, og det kommer vi til å gjøre videre også. Jeg stortrives her, og gleder meg til hver eneste arbeidsdag, svarer Ingebrigtsen på spørsmålet fra Discovery.
– Jeg har ingen grunn til å kjenne etter om jeg er presset eller ikke. Det er ikke sånne ting jeg tenker på. Jeg synes selvfølgelig det er jævlig vondt å ikke vinne fotballkamper, men vi har kjempetro på prosjektet her, og det føler jeg også at spillerne har. Vi skal bare «knalle» på videre, fortsetter han.
Kåre Ingebrigtsen beskriver tilværelsen som en evig kamp om å utsette det uungåelige, nemlig å få sparken.
– Som fotballtrener jobber du hver dag for å utsette å få sparken, og du får jo det til slutt – en eller annen dag. Så får jeg håpe at det er om to-tre år, og ikke om to-tre måneder, smiler Brann-treneren.
Hør hva Kåre Ingebrigtsen sa etter kampen mot Bodø/Glimt her:

Dette sier Brann-treneren etter fem strake tap

Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57