Tirsdag ble Amahl Pellegrino (31) klar for Bodø/Glimt etter å ha trent med Strømsgodset gjennom hele sommeren. Man trodde virkelig man skulle få på plass drammenseren i elvebyen, men så har det blitt tatt en u-sving i siste liten.
– Han informerte oss i går om at han kom til å takke ja til Bodø/Glimt. Vi må bare respektere det, selv om han har vært her en stund. Vi hadde gode forhåpninger om at han skulle takke ja til den 3-årskontrakten vi kom med, sier Godsets kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen, som per nå også uttaler seg om spillerlogistikk.
– Vi har opplevd at han ønsket å spille for Strømsgodset, noe vi gjerne ville også. Men så endret det seg på slutten. Vi kunne tilby han en kontrakt innenfor våre rammer. At det dukker opp noe i siste liten er sånn som kan skje i fotballen. Vi har strukket oss det vi mener er nødvendig innenfor våre rammer.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
EN TIME SIDEN
– Vi bærer ikke noe nag, vi må bare bære respektere det. Vi har visst om interessen fra andre klubber, forteller han til Discovery.
Faktum i Drammen er nå at Pellegrino ikke signerte, tross forhåpningene man hadde om det. Og at man samme dag solgte Moses Mawa til Kristiansund. Dekningen offensivt er dermed svekket, og sånn sett står klubben nå ved et veiskille foran resten av sesongen:
Man kan ta sjansen på klare seg med spillerne man har til rådighet. Eller man må se seg om etter ny offensiv spiller, nå som Pellegrino dro til Glimt.
– Vi kan stå fint med de vi har. Men vi ser på muligheter for å kunne få til noe i forhold til konkurransen i frontleddet. Vi hadde ikke sluppet Moses hvis vi ikke kunne stå med de som er der. Han har primært spilt venstrekant. Der har vi god nok dekning med flere ulike spillere og løsninger, sier Jordan Nilsen.
På spissplass derimot, er det annerledes:
– Minst like viktig som kant er en spiller som kan bekle både ving og spiss, slik Moses gjorde for oss. Det er tynt hos oss hvis Fred Friday blir skadet.
– Så nå har vi et case å diskutere, og vi må se hvilket handlingsrom vi har. Vi ser på det i ro og mak, det er ikke sånn at vi kaster oss rundt. Når én går ut så blir det sjanser for andre. Vi er opptatt av å få det beste ut av de spillerne vi har her også.
Han forteller videre at Godsets økonomi også spiller inn på salget av Mawa, og dette blir også helt sentralt i vurderingen av om man skal hente inn nye krefter.
– Det var ikke sånn at vi måtte selge. Men når interessen kom, så gjorde vi en risikovurdering på at det var riktig å selge Mawa nå. Økonomi har vært en viktig del av det, selvsagt. Det var en totalvurdering på økonomi og det faktum at Moses ikke har spilt fast i år. Han har heller ikke fått spille spiss, noe han ønsker sterkt selv.
– Økonomien vår er nok som hos mange andre klubber. Man merker det fortsatt godt etter den verste koronakrisen.
Og når det kommer til Pellegrino, og det som kunne vært en fotballromantisk retur til hans egen hjemby:
– Jeg tror ikke vi skal avskrive noe som helst. Man vet aldri i fotball og hvordan ting ser ut senere. Den døra er jo ikke lukket fordi han sa nei, nå. Vi sitter ikke i Drammen og er bitre for at det ikke ble noe av denne gangen.

Bernt oppsummerer: Brann-krise, flaue Viking-scener og RBK-spådom

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
6 TIMER SIDEN