Etter et svært skuffende 0-2-tap for Kristiansund som gjorde at Bodø/Glimt overtok tabelltoppen, kom Molde-trener Erling Moe med en tirade om prestasjonen etter kampen.
Dagen derpå var planen å ha et møte med spillerne. Da kom spillerne han i forkjøpet, kunne Moe røpe i tirsdagens Deadline Day-sending.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
3 TIMER SIDEN
– Planen min var å ha en seanse mandagsmorgen, men jeg er så heldig at jeg har en spillergruppe som alle sammen satte seg ned på stadion og hadde et møte i halvannen time og kom til meg på morgenen og la frem det de hadde kommet til, fortalte Moe til Discovery.
– Jeg er veldig fornøyd med at jeg har spillere som kikker på seg selv før de kikker på andre. Det gjør meg trygg på at vi skal komme godt ut av det. Jeg er veldig fornøyd med prosessen hittil, fortsatte Molde-treneren.
Se Moes tirade etter tapet for Kristiansund.

MFK-treneren slaktet eget lag: – Helt forferdelig! Vi blir nedsablet

– Vinnermentalitet

Spillermøtet var varslet på forhånd. I et intervju med VG etter kampen erkjente Molde-spillerne at de den siste tiden har fremstått som to forskjellige lag på hjemme- og bortebane.
Siden den sterke 2-0-seieren borte mot Bodø/Glimt, står Molde med tre tap og én uavgjort på bortebane i Eliteserien. Derfor var det på tide med god alvorsprat, varslet Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem.
Det samme hadde spillerne under en traurig periode i 2019, fortalte sistnevnte. Det bar frukter den gang.
I onsdagens episode av podkasten Indre Bane roser Discovery-ekspert Joacim Jonsson Molde-spillerne for grepet.
– Det er en vinnermentalitet i Molde. Når du ser på de siste ti åra, er det Molde og Rosenborg som har vunnet mest, sa Jonsson.

– Best på spillerlogistikk

Fotballeksperten var kritisk til Moldes inngang til kampen mot Kristiansund, deriblant valget om å flytte Wolff Eikrem i en dypere midtbanerolle.
Klubben fikk imidlertid mest ros av panelet.
– De har en fastspikret spillestil. De har vært klubben som er mest gjenkjennelig og solid i eget spill over mange år. Det gir en trygget å ha det grunnlaget når det butter. Jeg tror ikke de trenger å lete lenge etter svar når de har det i bunn, sa Asbjørn Myhre.
– De har også en tydelig spillerlogisitikk. Den er best i Norge, det er ikke noe å diskutere. Nå solgte man for 40 millioner kroner i dette vinduet, og de kunne sikkert solgt for 20-30 millioner kroner mer om de ville. De er stadig ute i Europa. Det blir for hardt om vi skal kritisere Molde for mye. Da må de virkelig ramle av i Eliteserien, og det har de ikke gjort. De er ett poeng bak, understreket Jonsson.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: KBK rystet et energiløst Molde-lag

Ny rolle for Risa

En spiller som imidlertid ble solgt, er Stian Rode Gregersen. På Deadline Day ble stopperen solgt til franske Bordeaux, uten at Molde hentet inn noen erstatter.
Moe kunne fortelle at det er delvis fordi Birk Risa skal spille der, men også fordi de ikke ville kjøpe noen erstatter uten å være helt sikre på valget.
Samtidig ga han en statusoppdatering på nysigneringene Sivert Mannsverk, Martin Linnes og Rafik Zekhnini.
– Jeg er godt fornøyd med de vi har fått inn. Sivert visste jeg var god, men etter at han har vært her litt, er jeg blitt enda mer positivt overrasket. Han har en enda større pakke enn jeg trodde. Både Martin og Rafik er klare for å bidra hundre prosent når vi begynner igjen, fortalte Moe.
– Sånn sett er vi godt fornøyde med det vi har fått inn, men vi ser bestandig etter hvordan vi skal bygge laget, ikke bare kortsiktig, men også på lang sikt. Det er en evinnelig dans når det blir spillere som er klare for å ta steget ut. Vi er godt i gang med Ola (Brynhildsen), Emil (Breivik) og Magnus (Grødem). Jeg føler vi er godt i rute, så skal vi fortsette å bygge på den biten med tanke på posisjoner i januarvinduet, avsluttet han.
Se hele episoden av Indre Bane her.

Dagen derpå Deadline Day, Brann-keeper og gullkamp

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42