Mjøndalen - Viking: 0-1
Saken oppdateres!
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
For en dramatisk aften på Consto Arena. Et oppgjør hvor det stod mye på spill for begge lag. Mjøndalen har gravd seg helt ned til bunnen av tabellen, og er desperate etter poeng – og med få kamper igjen av sesongen. Viking derimot, kjemper om medalje i toppen av tabellen.
Og alt ble avgjort - på to straffer!

Store rom

Det første som skjedde på Consto Arena, var at Viking-spiller Joe Bell begynte å blø fra ansiktet. Men New Zealanderen ristet det kjapt fra seg.
13 minutter kom den første store sjansen i kampen. Vikings angrep-spiller Yann-Erik de Lanlay fikk ballen alene på bakerste stolpe og fyrte av. Heldig for Mjøndalen, var Nikolas Walstad på rett sted til rett tid, og reddet skuddet på streken.
Det ble store rom for Viking, særlig på deres venstre side med farlige Zlatco Tripic som hadde mange gode involveringer gjennom hele oppgjøret. Etter Yann-Eriks store sjanse tok gjestene kontroll og glimrende angrep kom på løpende bånd.
Det store spørsmålet var så – ville Mjøndalen klare å holde nullen til pause? Joda, det klarte dem. Men det var fortsatt 45 minutter igjen...
– Skrekkelig dårlig fra vår side. Vi klarer ikke å håndtere presset til Viking, sa MIF-trener Vegard Hansen i pausen.
– Det eneste Mjøndalen kan skape noe av er på dødballer, kontringer og våre feil, sa Tripic i pausen.

Våkne Lysgård

Viking fortsatte sitt høye press utover andre omgang, og bruntrøyende viste litt bedre tendenser enn det de viste de første 45 minuttene.
Det var en tung forsvarskamp for Mjøndalen, som tok i mot og i mot. Klarerte og klarerte. En mann man la merke til, som fikk farlige baller unna i sin egen 16-meter, var MIF-forsvarer Walstad. Det må ha vært frustrerende for Viking.
Med 63 minutter på klokka fikk Veton Berisha en stor målsjanse. Midstopper David Brekalo sentret til Kristoffer Løkberg, som leverte ballen videre til Berisha som stod umarkert i MIFs 16-meter. Men Idar Lysgård var på allerten og gjorde en meget viktig redning. Siden Mjøndalen tapte 0-7 mot Haugesund, har Lysgård kommet inn for Sosha Makani. Kveldens kamp var hans fjerde kamp fra start i Eliteseiren. 27-åringen gikk til Mjøndalen i år, fra Skeid – som omsider rykker opp fra PostNord-ligaen i år.

Straffebom og scoring på overtid

Da så og si nesten alle på Consto Arena ventet på a Viking skulle få sitt fortjente mål – oppstod en vri i 70. minutt. Det ble dømt straffe til Mjøndalen. Shayne Pattynama hadde en litt vel høy arm i egen boks, som traff ballfører Herman Kleppa i ansiktet.
Christian Gauseth, kaptein og som legger opp etter sesongen, tok på seg ansvaret. Og for en mulighet for Mjøndalen – skulle de virkelig ta ledelsen i en kamp hvor de hadde hatt så og si ingen andre sjanser?
Nei, sånn ble det ikke. Gauseth leverte en svak straffe, som Vikings Patrik Gunnarson reddet. Noen få minutter senere ble også MIF-kapteinen byttet ut. Det må virkelig ha vært vondt å se for hjemmefansen.
– Det er helt grusomt. Men hvis det skal være en mann som skal bomme på straffe for Mjøndalen så er det meg. Det er fordi dette er mitt lag og det har det vært i mange år. Da får jeg faen meg bære det , sa Gauseth etter kampen.
Hør mer av det Gauseth sa etter bommen (artikkelen fortsetter under):

Straffebom for Gauseth: – Et lass av dårlig samvittighet

Så, på overtid, ble det plutselig dømt enda en straffe - denne gang til gjestene! En straffe som mulig vil bli godt diskutert, ettersom at det så ut til at ballen traff hodet til MIF-spilleren, og ikke hånda som det ble dømt for. Berisha stelte seg opp - og satt kampens første og siste scoring.
Et surt tap for Mjøndalen - men også en fortjent seier til Viking.
– Det er veldig bittert å få den på overtid, og vi har holdt Viking unna i 93 minutter. Hvis man ikke ser helt klart at det hands på straffesituasjonen så skal man ikke dømme på det, sa en svært skuffet Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter nederlaget.
Hør hva Vegard Hansen hadde å si etter kampen:

Om straffen imot: – Det er et stort ansvar på dommerne

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03