Populære sporter
All sport
Vis alt

Horneland innrømmer at han «klikket i vinkel»: – Tok frem motorsagen

Andreas Hopen

Publisert 26/08/2021 klokken 17:10 GMT+2

Brann-trener Eirik Horneland tok et kraftig oppgjør med spillergruppen tirsdag, før han reiste hjem for å roe seg ned. Men onsdag tok treneren frem motorsagen på ny.

Eirik Horneland

Foto: NTB

– Det begynte på tirsdag. Jeg klikket i vinkel. Det er ingen tvil om det. Jeg fikk ut mye «steam». Jeg gikk tidlig hjem den ettermiddagen og var godt frustrert, sier Horneland til BA etter torsdagens trening.
Det er Bergensavisen som melder om trenerens utblåsning.
Men det sluttet ikke der, for da haugalendingen våknet opp dagen etterpå hadde han ikke fått roet seg, og det gikk en kule varmt for Brann-treneren onsdag morgen også.
Hva Horneland sa til spillergruppen ønsker han ikke å ta til media, men helt ærlig husker han ikke så mye av det han sa i utblåsningene.
– Ja. Jeg er litt usikker på hva jeg kommuniserte, men motorsagen var fremme og jeg sa sikkert for mye. Men jeg er rolig og balansert nå. Jeg tror det var viktig for meg å få ut litt steam også, svarer Horneland.

– Uønsket i klubben

Senere torsdag melder både BT og TV 2 at Mathias Rasmussen ikke lenger er ønsket i klubben. Lyngdølen skal ifølge avisen ha fått muntlig beskjed om at han kan finne seg en ny klubb. Grunnen skal være uttalelsene han har gjort i etterkant av nachspielet på Brann Stadion. Etter kampen mot Strømsgodset valgte Rasmussen å vise sin støtte til Kristoffer Barmen, som ble løst fra sin kontrakt forrige fredag.
– Jeg kan bare svare for meg selv og si at jeg synes Barmen er en fantastisk fotballspiller og person, og jeg syns absolutt at han skulle vært i klubben. Men det er ikke mitt ansvar, sa Rasmussen, sa Rasmussen til VG.
Kanalen melder også at Brann-ledelsen har gitt beskjed til spillerne om at de ikke skal kritisere klubbens håndtering av nachspiel-skandalen.
Branns danske sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen vil ikke kommentere saken overfor BT.
– Hva vi snakker om med våre spillere på interne møter ønsker ikke jeg å kommentere.
Ei heller Rasmussens advokat og agent Ole Petter Drevland ønsket å kommentere saken.
Rasmussen er ikke mistenkt for noe etter nachspielet i Bergen.

Vurderer kaptein-endring

Denne uken skrev Bergens Tidendes sportskommentator Anders Pamer at han mente Brann burde frata Daniel Pedersen kapteinsbindet etter hans håndtering av nachspiel-saken. Eirik Horneland mener at spørsmål rundt Pedersen som kaptein er betimelig.
– Jeg skjønner at det kommer mange synspunkter nå. Det er betimelige spørsmål, men for oss er det viktig å komme oss over i neste uke for å sette i gang nye prosesser og se hvordan vi håndterer de forskjellige sakene, sier Horneland til VG.
Om det blir et kapteinsskifte nå, vil han derimot ikke si så mye om.
– Det må jeg få komme tilbake til i neste uke. Daniel er skadet nå. Vi må få god tid til å tenke oss grundig igjennom dette. Det er mange innspill og meninger om dette, men vi trenger ro for å få tenkt oss om rundt hvordan vi vil ha det, sier Brann-treneren til avisen.
Pedersen selv forteller at han også forstår at det stilles spørsmål.
– Jeg skjønner at det stilles spørsmål ved alle i klubben. Det er naturlig, og det skal folk få lov til. Jeg kan ikke styre hva folk mener, sier Pedersen til Bergens Tidende.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame