Haugesund - Rosenborg 0-0
Sist gang Rosenborg holdt buret rent på fremmed gress var 22. desember i fjor. Da spilte trønderne 0-0 mot Sandefjord i siste seriekamp, men kunne i dag juble for sin første smultring på bortebane i årets Eliteserie-sesong.
Den store festen ble det derimot ikke for trønderne. Bortelaget var totalt sett det beste laget på Haugalandet, men klarte heller ikke å få ballen i mål. Dermed misbrukte RBK en gylden mulighet til å legge press på de to topplagene som møtes kl. 20:00 onsdag kveld.
Eliteserien
Sjekk kandidatene til årets mål i Eliteserien
5 TIMER SIDEN
– Jeg synes vi har nok muligheter til å avgjøre kampen. Vi har ballen mye og skaper mye, så det er siste pasning og siste mulighet som svikter oss, sier RBK-trener Åge Hareide til Discovery etter kampslutt, som forteller at de tar med seg mye positivt fra kampen.
FKH-spiller Kristoffer Velde er klar på at hjemmelaget ikke fikk spillet sitt til å fungere på en «tung dag».
– Vi møter et RBK som er gode med ball. Når vi ikke får til kontringsspillet som er vår forse, så sliter vi med å komme med noe. Det er en kjedelig kamp, men det blir noen sånne i løpet av en sesong.
Det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen endte også 0-0. Med poengdeling kan RBK miste 3. plassen sin til Viking i morgen. Siddisene møter Brann torsdag kveld i Bergen og vil klatre forbi med tre poeng.

Bare RBK i førsteomgang

På Haugalandet var det to lag som slet med å spille seg til de virkelig store mulighetene.
Nærmest i førsteomgang var Noah Jean Holm. Den unge RBK-spissen forsøkte seg med et frekt helspark etter 16 minutter, men Egil Selvik i FKH-buret var med på notene.
Danske Carlo Holse testet deretter lykken fra 14 meter, men skuddforsøket fra indreløperen gikk over buret til Selvik.
Holm skulle få nok en god mulighet etter halvtimen spilt, men headingen fra kloss hold gikk nok engang over FKH-buret.
Bortelaget var nære ved å spille seg til flere store muligheter, men den siste pasningen manglet. Totalt ble det registrert ett skudd på mål i løpet av de første 45 minuttene på Haugesund Stadion.

Kjempemulighet til å avgjøre

Haugesund var mer med de siste 45, og kom seg til et par sjanser i den andre omgangen. Likevel var det RBK som først var nære uttelling i andreomgang.
Dino Islamovic fikk en kjempemulighet etter 72 minutter. Svensk-montegrineren fikk hodet på et innlegg fra spissmakker Holm, men headingen gikk rett på Selvik.
Den største muligheten av de alle falt til Badou Ndour. Kantspilleren, som leverte et hat trick mot Mjøndalen i FKH sin forrige hjemmekamp, fikk plutselig ballen alene med Julian Faye Lund. Senegaleseren plukket opp et tilbakespill, men klarte ikke å overliste sisteskansen til RBK i det 85. spilleminutt.
Bortelaget fikk en siste sjanse på overtid, men headingen fra Noah Jean Holm gikk utenfor FKH-buret.
Eliteserien
To spillere ferdige i klubben etter opprykket: – Ønsket mer spilletid
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Røper de lureste triksene for å drøye tiden: – Kan klare 30 sekunder
8 TIMER SIDEN