INTILITY ARENA (Eurosport):
Ut i den covid-vennlige, midlertidige intervjusonen på Intility Arena kommer to gode lagkompiser og kamerater, som for tida også er kollegaer på backplass i Vålerenga.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
Men der Christian Borchgrevink har hatt stor framgang og nyter ubegrenset tillit på høyrebacken, er det en litt mer motvillig Felix Horn Myhre som dyrkes i den bakre fireren på Vålerenga-treningene.

Anvendelig type

Det har han gjort en god stund nå, etter at Dag-Eilev Fagermo bestemte seg for at det var på backplass han så en framtid for midtbanespilleren Horn Myhre i sitt mannskap. I fjor ble det seks kamper fra start, de to første som indreløper, deretter ble det stort sett spill på venstreback i skadefraværet til Sam Adekugbe for Ullern-gutten.
– I år er også planen at han skal spille back, ifølge treneren.
– Jeg er ikke helt sikker sjøl, jeg. Jeg har i alle fall fått beskjed om at det er back som er hovedposisjon, sier Horn Myhre til Eurosport.
– Du kan jo bekle fem posisjoner, du, bryter Borchgrevink inn.
– Ja, jeg kan vel spille både høyre- og venstreback, høyre og venstre indreløper og anker. Og kunne sikkert spilt stopper også, selv om jeg ikke tror jeg skal gjøre det så mye... Hehe. Det blir vel mest å spille der det trengs, så vet man aldri hva som skjer, sier gutten som fylte 22 tidlig i mars.

Venter tålmodig på gjennombruddet

Han har vært i Vålerenga i fire år nå, og har aldri helt etablert seg i førsteelleveren. Den første perioden i klubben ble preget av en del skader og langvarig sykdom. Etter debuten i et par Eliteserie-innhopp senhøsten i 2017, har det blitt hhv seks, fem og seks kamper fra start de tre siste årene. Han er nesten alltid i troppen og en hel haug innhopp har det blitt, men det riktige gjennombruddet har latt vente på seg.
– Jeg har jo følt at jeg har vært 12-13-14 i noen år nå, men jeg vil jo gjerne ta det steget der jeg spiller flere kamper og 90-minuttere, helst, bedyrer han.
Kontrakten hans løper ut 30. juni i år. Med tanke på hvor forskjøvet seriestarten ser ut til å bli, er det ikke spilt mange kampene når den dagen passeres. Fagermo sier klubben har tilbudt ham en forlengelse ut året i første omgang.
– Jeg håper han skriver ut året, vi har en dialog om det, sier Fagermo til Eurosport.
– Han vil fortsatt gjerne dyrkes i en rolle på midtbanen?
– For meg er han back, der er han god og kan bli veldig bra, svarer Fagermo kontant.
I vinter var Brann frempå med en henvendelse på spilleren, men Kåre Ingebrigtsen måtte vende seg til Start og Kasper Skaanes istedenfor, da Vålerenga ikke ville slippe spilleren.
Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen bekrefter at de heller ønsker å forlenge med 22-åringen. Foreløpig ut året, etter det Eurosport skjønner, for å gi partene litt mer tid før man ser hvor Horn Myhres karriere tar veien.
– Det stemmer, vi har god dialog. Vi snakker godt med både Felix og hans folk, og har gitt oss selv litt tid til å tenke og snakke sammen, er alt Ingebrigtsen vil si om forhandlingene.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Fagermo sikter enda høyere: – Jeg har ikke kommet til Vålerenga for å vinne bronse

Vil ikke forlenge som back

Selv er Horn Myhre midt på treet interessert i å forlenge kontrakten med Oslo-klubben, dersom premisset er at han skal fortsette som backup på backen til Adekugbe og kompisen Borchgrevink.
– Status er at kontrakten går ut til sommeren. Så har jeg vært i dialog med Vålerenga litt frem og tilbake, men så har vi ikke kommet fram til noe endelig, sier han.
– Hva står det på?
– Det står først og fremst på at jeg vil spille fotball fast og helst ikke spille fem posisjoner. Å få en rolle som er min. Sånn det er i Vålerenga nå så er ikke det så lett.
– Hvilken posisjon er det da, henger hjernen din med på hvor du skal spille?
– Si det, da. Jeg har nesten en identitetskrise, haha. Nei, altså, jeg trives best et sted på midtbanen. Om det er anker, indreløper eller sittende i 4-2-3-1 eller 4-3-3, det er ikke så viktig, egentlig, sier den anvendelige spilleren.

Tilbake på feltet

Vålerenga er denne uka tilbake på feltet etter en ufrivillig pause etter at to spillere testet positivt for Corona. Nå fortsetter oppkjøringsfasen med spill internt, treningskamper må man fortsatt se langt etter.
– Vi trener relativt likt som vanlig, egentlig. Men det blir sikkert flere internkamper framover, det er ikke optimalt, men det er som det er og vi må bare gjøre det beste ut av det, sier Horn Myhre.
– Nå skal det sies at Dag-Eilev er veldig glad i coaching og 11 mot 11 på stor bane, så det har vært nok av det tidligere også, avslutter Borchgrevink.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33