Hjemvendt helt ga KBK-opptur – Dønnum i straffedrama

Oppdatert 16/05/2021 klokken 19:04 GMT+2

Det ble en blytung dag på jobb for Vålerenga som aldri klarte å hamle opp mot et solid og effektiv Kristiansund-lag på Intility søndag.

Kristiansunds Dan Peter Ulvestad jubler med lagkamerater etter 0-2 målet

Vålerenga - Kristiansund 1-2
Hjemvendte Torgil Gjertsen ble den store helten for gjestene etter å ha stått bak begge assistene som sikret KBKs to første mål i 2021 og tre poeng med hjem fra hovedstaden.
– Vi står så bra defensivt. Vi trenger bare å få produsert noen sjanser, så kommer målene, sier Gjertsen til Discovery etter kampen.
– Det er lidenskap det du ser her. Man ser viljen i hele laget til å vinne kampen, og hvordan folk kaster seg inn der på slutten, fortsetter Snorre Strand Nilsen, som sto for Kristiansunds første mål.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med en stolt Christian Michelsen her:

Strålte av stolthet etter seieren over VIF: – Fantastisk defensiv kamp!

Klarte ikke rekord

Vålerenga jobbet iherdig for å tette luken til KBK, men klarte aldri hamle opp med gjestene. De store sjansene uteble for hjemmelaget, og toppet seg etter en straffebom av Aron Dønnum i det 60. minutt.
– Det er litt trått i dag og jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Vi har mye utur, men det er oss det står på, sier Aron Dønnum til Discovery etter kampen.
Straffebommen tar angrepsspilleren fullt og helt på sin kappe, men er samtidig skuffet over at det ikke dømmes nytt straffespark, etter å ha sett bildene i ettertid som viser at KBK-keeperen er for tidlig ute fra streken.
– Det er ikke en bra straffe. Den er ikke perfekt, men han er for tidlig ute. Det er for dårlig av dommer å ikke se, men selvsagt skal straffen min være bedre.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Aron Dønnum her:

Skuffet Dønnum forklarer straffebommen: – Den er ikke bra

En scoring av Vidar Örn Kjartansson minutter inn i overtiden tente et lite poenghåp for hjemmelaget, men VIF klarte aldri hente inn nørdmøringene og gikk dermed på sitt første tap siden september i fjor (borte mot Bodø/Glimt).
Med seier over KBK kunne Dag-Eilev Fagermos menn tangert klubbrekorden med 14 strake kamper uten tap siden 1984.

Slik var kampen:

Kristiansund som verken hadde scoret i oppkjøringen eller i de to første serierundene, kunne endelig juble for mål etter en scoring av Snorre Strand Nilsen like før pause.
Forsvarsspilleren lurte seg frem fra høyrebackposisjonen og bredsidet inn innlegget fra Torgil Gjertsen i det
Etter runding trengte gjestene fra nordmøre kun ti minutter før Dan Peter Ulvestad doblet ledelsen. Også denne gangen etter et lekkert forarbeid av Gjertsen.
I det 60. minutt ble Christian Borchgrevink felt fremfor KBK-målet og kveldens dommer, Svein Oddvar Moen, dømte straffe til VIF.
Aron Dønnum som vanligvis er svært sikker fra straffemerket, bommet på straffen. Bildene i ettertid viste derimot at KBKs Sean McDermott var ute fra streken med begge beina da skuddet fra Dønnum kom.
Vidar Örn Kjartansson tente et ørlite håp om poeng for blåtrøyene minutter inn i overtiden. Dessverre for Vålerenga kom opphentingen litt i seneste laget, og det endte 2-1 på Intility Arena.

Slik startet lagene:

Vålerenga: Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Oldrup Jensen, Christensen - Dønnum, Kjartansson, Sahraoui.
Kristiansund: McDermott - Strand Nilsen, D.P. Ulvestad, Coly, Sørmo - Hopmark, Diop, P.E. Ulvestad - Bye, Willumsson, Gjertsen.