DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset-spillerne trente i puljer på fem tirsdag formiddag, men fotballen er ikke det som har vært klubbens fokus de siste dagene.
Eliteserien
Stabæk henter spiller fra belgisk fotball
13 TIMER SIDEN
Etter treningen forsvant spillerne jevnt og trutt ut av stadionportene. De fleste spillere vekslet noen få ord med pressen mens de gikk i bestemt gange mot sine biler, og unngikk å gå i detalj på hva de mente om den pågående saken i klubben.

– Ikke greit med rasisme

Den eneste spilleren som ble stående for å snakke med pressen var høyreback Nico Mickelson.
– Hvis det er rasisme, så er ikke det greit, sier han utenfor Marienlyst stadion.
Uttalelsen kommer i etterkant av rasismebeskyldningene mot trener Henrik Pedersen. Klubben konkludert med at treneren får fortsette fordi de ikke har «dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet.»
Discovery er kjent med ordene Pedersen skal ha brukt. Styrelederen har slått tilbake mot dette og tatt Pedersen i forsvar.
Dansken har ikke ønsket å besvare de gjentatte henvendelsene fra Discovery de siste dagene, men sa til VG at han ikke var i tvil om at han ville bli renvasket.
Dette har senere fått varsleren til å reagere sterkt.

– Det er splittet

Mickelson sier selv at han ikke har sett noe bevis på rasisme i klubben, men understreker at han tar avstand fra det dersom det har skjedd.
– Det er en kjedelig sak. Absolutt, sier Mickelson.
– Føler du at spillerne har ulike oppfatninger av hva som har skjedd? Er det litt splittet sånn sett?
– Ja, det er jo splittet da. Vi vet jo ikke liksom ikke hva som har blitt sagt og det er ikke noe bevis for det, men hvis det hadde vært rasisme i saken, så er ikke det greit, sier han.
Strømsgodset-spilleren vil ikke svare på om spillerne ønsker å kvitte seg med Pedersen.
Tirsdag skrev TV 2 at sju Godset-spillere har kommet med rasismevarsel på Pedersen til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).
– Vi har fått det med oss. Det har vært litt snikksakk. Mer har jeg ikke å si, sier Mickelson.
Treningsfeltet var stengt for pressen og ingen journalister fikk gå inn på stadion. Dette er begrunnet med koronatiltak.
Eliteserien
Medier: Rosenborg henter svensk midtbanespiller
I GÅR PÅ 10:50
Eliteserien
Vålerenga håver inn på spillersalg: – En vanskelig balanse
02/08/2021 PÅ 19:53