DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset-spillerne trente i puljer på fem tirsdag formiddag, men fotballen er ikke det som har vært klubbens fokus de siste dagene.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Etter treningen forsvant spillerne jevnt og trutt ut av stadionportene. De fleste spillere vekslet noen få ord med pressen mens de gikk i bestemt gange mot sine biler, og unngikk å gå i detalj på hva de mente om den pågående saken i klubben.

– Ikke greit med rasisme

Den eneste spilleren som ble stående for å snakke med pressen var høyreback Nico Mickelson.
– Hvis det er rasisme, så er ikke det greit, sier han utenfor Marienlyst stadion.
Uttalelsen kommer i etterkant av rasismebeskyldningene mot trener Henrik Pedersen. Klubben konkludert med at treneren får fortsette fordi de ikke har «dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet.»
Discovery er kjent med ordene Pedersen skal ha brukt. Styrelederen har slått tilbake mot dette og tatt Pedersen i forsvar.
Dansken har ikke ønsket å besvare de gjentatte henvendelsene fra Discovery de siste dagene, men sa til VG at han ikke var i tvil om at han ville bli renvasket.
Dette har senere fått varsleren til å reagere sterkt.

– Det er splittet

Mickelson sier selv at han ikke har sett noe bevis på rasisme i klubben, men understreker at han tar avstand fra det dersom det har skjedd.
– Det er en kjedelig sak. Absolutt, sier Mickelson.
– Føler du at spillerne har ulike oppfatninger av hva som har skjedd? Er det litt splittet sånn sett?
– Ja, det er jo splittet da. Vi vet jo ikke liksom ikke hva som har blitt sagt og det er ikke noe bevis for det, men hvis det hadde vært rasisme i saken, så er ikke det greit, sier han.
Strømsgodset-spilleren vil ikke svare på om spillerne ønsker å kvitte seg med Pedersen.
Tirsdag skrev TV 2 at sju Godset-spillere har kommet med rasismevarsel på Pedersen til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).
– Vi har fått det med oss. Det har vært litt snikksakk. Mer har jeg ikke å si, sier Mickelson.
Treningsfeltet var stengt for pressen og ingen journalister fikk gå inn på stadion. Dette er begrunnet med koronatiltak.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38